38 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Isbjörnsungar har fötts på Orsa rovdjurspark Hurra!
Isbjörnsungar har fötts på Orsa rovdjurspark

Orsa rovdjurspark skickade i veckan ut ett pressmeddelande där man meddelar allmänheten att två stycken isbjörnsungar har fötts där. Det är isbjörnsmamman Hope som födde de två ungarna i måndags dock är det för tidigt för djurskötarna att gå in till ungarna så fram tills det är möjligt följs den nyblivna familjen via kameror.

Det är stora risker för isbjörnsungar, statistiken för överlevnad är inte så goda under den första kritiska tiden. Det har visat sig att bara runt 50% av de nyfödda ungarna överlever de första veckorna. Därför är det extra viktigt att Hope får så mycket lugn och ro som möjligt så djurparken har tagit till extra försiktighet genom att minska möjligheten att röra sig i närheten av stallbyggnaden som besökare.

Djurparkschefen Pernilla Thalin säger:
Nu är man minst sagt nervös eftersom vi inte har samma visuella kontakta i stallet som vi hade förra året, nu i år får vi mer förlita oss på ljud som vi hör. Men än så länge låter det bra, skrik blandas med diande ljud och ibland är det såklart tyst när de alla sover. Nu följer vi spänt utvecklingen i stallet hos Hope.

Hope anlände till Orsa år 2018 från Antibes Zoo i Frankrike.

Vetenskap, Natur, Isbjörn, Djurfeber, Orsa rovdjurspark, babylycka Via Pressmeddelande
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Isbjörnsungar har fötts på Orsa rovdjurspark
53.4° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
lör. 4 dec 2021, 12:00
Isbjörnsungar har fötts på Orsa rovdjurspark Hurra!
53.4°
0