44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nasa bygger satellit baserad på Android Hjärnan består av en HTC Google Nexus One
Nasa bygger satellit baserad på Android

NASA håller på med många kul saker, en av dessa är att bygga en satellit stor som en kaffemugg och baserad på en android-telefon. Satelliten heter PhoneSat 1.0 och inuti hittar vi bland annat en Google Nexus One byggd av HTC.

Projektet PhoneSat har som mål att bygga satelliter av vanliga grejer som vem som helst kan köpa och på så sätt bygga satelliter så bra som möjligt med teknik som finns istället för att specialbeställa saker efter fasta specifikationer.

Hela satelliten kostar endast 3 500 dollar då enligt NASA telefonen redan har massor av den teknik som behövs, exempelvis sensorer av olika slag, radioantenner, kamera med mera. Tanken med dessa småsatelliter är förstås att de är billiga att tillverka men några praktiska användningsområden har de ännu inte.

De har utsatt dessa minisatelliter för olika test som exempelvis att skicka upp dem till rymdens kant med hjälp av ballong. Nästa steg är förstås rymden men sedan har de redan planer på version 2.0 som blir baserad på en nyare telefon samt att den ska få solceller. Detta är en av huvudpunkterna, att satelliten snabbt kan modifieras och uppgraderas allt eftersom tekniken går framåt.

Coolt.

nasa.gov Vetenskap, Rymden, nasa, satellit, android, htc, google, rymd
45.3° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
mån. 27 aug 2012, 14:04
Nasa bygger satellit baserad på Android Hjärnan består av en HTC Google Nexus One
45.3°
0