38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Nu är det billigare att begravas på månen
Slå till!

Nu är det billigare att begravas på månen
Foto: Pixabay

Företaget Elysium Space har sänkt sina priser när det gäller att skicka upp din aska till månen. Priset börjar vanligtvis på cirka 110 tusen kronor men just nu har de extrapris för de femtio första som anmäler sig, priset landar då på 91 660 kronor och då gäller det bara en viss mängd av askan. För att få ett grepp om normalpriserna så tar konkurrensföretaget Celestis cirka 114 tusen kronor per gram av aska.

Tanken är att dessa företag skickar med sina kunders askan när schemalagda månturer är planerade. Månlandare tar då med sig askan och sätter ned de små lådorna på månens yta. Slå till nu om du ändå har planerat att begravas på månen.

Vetenskap, Rymden, månen, aska, döden, elysium

Audi visar upp månlandaren Lunar Quattro
Vill landa på månen 2017

Audi har visat upp nya Lunar Quattro och som namnet avslöjar så handlar det inte om någon bil som är avsedd för vägarna på vår planet, utan Lunar Quattro ska glida runt på månen. Audi planerar att delta i Google tävling Lunar XPRIZE där deltagarna ska skicka farkoster till månen för att utforska minst 500 meter av månens yta samtidigt som man skickar högupplösta bilder och videor till jorden. Lunar Quattro kommer göra den drygt 38 500 mil långa resan till månen för att göra just detta. Lyckas Audi med detta så kommer företaget att få kamma hem en prispott som ligger på drygt 30 miljoner dollar. För att lyckas kamma hem kosingen har Audi alltså byggt Lunar Quattro som är gjort helt i aluminium och har solcellspaneler som laddar ett litiumjonbatteri som i sin tur driver de fyra elmotorerna och maxhastigheten kommer ligga på 3,6 km/h. Lunar Quattro är utrustad med två stereoskopiska kameror som ska utforska månens yta. Tumnagel
56.9°
0
33.3° 0 Fenjima Manrique Fenjima Manrique
lör. 15 aug 2015, 17:00
Nu är det billigare att begravas på månen Slå till!
33.3°
0