32 i dag 10 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Raketsnubbe skjuter upp sin raketuppskjutning Kom lite juridiska hinder i vägen
Raketsnubbe skjuter upp sin raketuppskjutning
Foto: Waldo Stakes / Mad Mike Hughes

Förra veckan skrev vi om stuntmannen "Mad" Mike Hughes som i lördags skulle skjutit upp sig själv till cirka 550 meters höjd i en hemmabyggd raket men så verkar än så länge inte blivit fallet.

Anledningen till detta är att myndigheten Bureau of Land Management inte kan komma ihåg att de gett Hughes muntligt tillstånd att skjuta upp sin raket från offentlig mark. Därför måste han nu hitta någon annanstans att skjuta upp sig själv och sitt hemmabygge. Enligt Hughes själv så ska han nu flytta avfyrningsplatsen några kilometer från där det ursprungligen var tänkt att raketen skulle skjutas upp och Huges själv tror inte att det kommer att ske något raketuppskjutningsförsök förrän tidigast i morgon tisdag. Hughes säger till Washington Post:
"I don’t see [the launch] happening until about Tuesday, honestly. It takes three days to set up... You know, it’s not easy because it’s not supposed to be easy."
"Mad" Mike Hughes mål med sina raketuppskjutningar är att någon gång ta sig tillräckligt högt ovanför jorden så att han kan fotografera denna för att bevisa att jorden i själva verket är platt. Vilket den givetvis inte är.

Vetenskap, Rymden, snubbe, raketer, flat earth, mike hughes
Snubbe vill bevisa att jorden är platt Ska därför skicka upp sig själv i en hemmabyggd raket "Mad" Mike Hughes förtjänar antagligen sin titel då han dels inte tror att jorden är rund och dels har tänkt att bevisa detta genom att skjuta upp sig själv från jorden i en hemmabyggd raket. Det hela är tänkt att ske i morgon och Hughes hoppas nå en höjd på cirka 550 meter och förhoppningsvis landa säkert på jorden efter det. Detta ska dock bara vara en av förberedelserna för att bevisa att jorden är platt. I framtiden planerar Huges att bygga en raket som kan ta honom flera mil upp i luften. Där har han tänkt att fotografera jorden för att en gång för alla bevisa att jorden är platt. Vi återkommer antagligen med resultatet av Mad Mikes raketuppskjutning. Det låter som det han planerar att göra är riktigt farligt och vi får hoppas att det inte slutar i en katastrof. 2014 sköt Mad Mike upp sig själv i en annan hemmabyggd raket och då nådde han en höjd på cirka 400 meter vilket gjorde att han hamnade i Guiness Rekordbok. Den resan kan ni kolla in i klippet nedan. Tumnagel
51.8°
0
41.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 27 nov 2017, 09:15
Raketsnubbe skjuter upp sin raketuppskjutning Kom lite juridiska hinder i vägen
41.3°
0