44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Så här används drönare i naturfilmer Snygga filmer med "robotars" hjälp
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Så här används drönare i naturfilmer

Naturfotografen Will Burrard-Lucas har under flera år byggt diverse maskiner som har hjälpt honom att filma djur i sin naturliga miljö och här kan vi kolla in hur han använder sig av robotar och drönare för att komma djuren nära.

I filmen ovan syns den så kallade "BeetleCam" och lite bilder som den fotat och nedan hittar ni "BeetleCopter" när den filmar savannen i Serengeti.

Burrard-Lucas säljer även sina skapelser och för en BeetleCam startar priserna på motsvarande cirka 18.000 kronor medan de tre modellerna av BeetleCopter, Kestrel, Hawk samt Eagle, går för motsvarande 21.500 kronor, 43.000 kronor respektive 64.500 kronor.

Vetenskap, Natur, naturfilm, drönare, quadrokopter, beetlecam, radiostyrt, djurfeber, beetlecopter, robotar Via Singularity Hub
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Så här används drönare i naturfilmer
BeetleCam tar närgånga bilder på farliga djur Radiosstyrd kamera på jakt i Afrikas vildmarker Att fotografera stora, otäcka och livsfarliga djur i Afrika har sina svårigheter varav den mest uppenbara är att de kanske äter upp dig. Will och Matt Burrard-Lucas var två fotografer som bestämde sig för att de inte ville dö men ändå ta närgångna bilder på Afrikas djurliv. De tog en radiostyrd terrängbil, monterade en Canon 400D med två blixtar och fjärrutlösare för att sedan bege sig ut i vildmarken och fotografera för fullt. De kallar skapelsen BeetleCam och här bredvid kan ni se deras teaservideo för projektet och på deras hemsida kan ni skriva upp er för att få nyheter om det hela när de börjar leverera resultat. Tumnagel
37.5°
0
53.1° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tors. 27 mar 2014, 14:49
Så här används drönare i naturfilmer Snygga filmer med "robotars" hjälp
53.1°
0