44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Sibirien drabbat av mjältbrandsutbrott Minst 40 personer till sjukhus och minst 1 500 renar döda
Sibirien drabbat av mjältbrandsutbrott
Bajkalsjön i Sibirien

Minst 40 personer som lever bland nomadbefolkningen i norra Sibirien har förts till sjukhus efter att ha drabbats av den mycket smittsamma sjukdomen mjältbrand.

Man tror att dessa personer har smittats av mjältbrand från renkadaver och man uppger att minst 1 500 renar har dött av mjältbrandssmitta. Anledningen till att renarna har smittats tror man beror på att det är ovanligt varmt i regionen för tillfället. Det har varit temperaturer på upp till 35 grader vilket kan jämföras med de 25 grader man brukar ha i regionen vid den här årstiden skriver Vice. Detta har lett till permafrosten har försvunnit på sina ställen och att mjältbrandsbakterier som har legat frysta i jorden har kommit upp till ytan och smittat renarna.

Ryska myndigheter har nu evakuerat eller satt vissa av nomadsamhällena i karantän och man planerar även en massevakuering av renar från regionen. Man har även skickat soldater specialiserade på biologiska stridsmedel som ska utföra testar och hjälpa till med evakueringen. Ni kan kolla in ett kort klipp på när dessa anländer i videon nedan.

news.vice.com Vetenskap, Medicin, sibirien, ryssland, mjältbrand
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Sibirien drabbat av mjältbrandsutbrott
25.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 1 aug 2016, 13:30
Sibirien drabbat av mjältbrandsutbrott Minst 40 personer till sjukhus och minst 1 500 renar döda
25.9°
0