42 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Snart kan du kolla in Falcon 9-raket på museum Kennedy Space Center öppnar ny utställning nästa år
Snart kan du kolla in Falcon 9-raket på museum
Foto: Kennedy Space Center Visitor Complex

Nästa år kommer Kennedy Space Center Visitor Complex i den amerikanska delstaten Florida öppna en ny permanent utställning. Där kommer besökare bland annat att kunna kolla in av en av SpaceX Falcon 9-raketer.

Den nya utställningen är fristående från resten av Kennedy Space Center Visitor Complex och har fått namnet "Gateway: The Deep Space Launch Complex". Där kommer man förutom Falcon 9-raketen visa upp annat aktuellt som har med dagens rymdprogram och interstellär rymdutforskning att göra.

Det nuvarande Kennedy Space Center Visitor Complex fokuserar primärt på hur rymdutforskningen sett ut historiskt medan Gateway: The Deep Space Launch Complex kommer att visa upp lite modernare grejer. I mars 2022 är det tänkt att den nya utställningen ska slå upp sina portar.

Här nedan kan ni kolla in när en Falcon 9-raket som varit i rymden två gånger transporteras till Gateway: The Deep Space Launch Complex.

Vetenskap, Rymden, raketer, gateway, falcon 9, spacex, rymdutställning, museum
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Snart kan du kolla in Falcon 9-raket på museum
Falcon 9 kommer antagligen inte att skjutas upp i rymden igen Rymdfarkosten lär hamna på museum Många skulle nog klassa uppskjutningen och sedan landningen av rymdfarkosten Falcon 9 som det största genombrottet inom rymdresor som skett i år tillsammans med den liknande bedriften som genomfördes av företaget Blue Origin. Nu står Falcon 9 enligt SpaceX åter i sin hangar helt utan skador och är enligt företaget tekniskt sett redo att skjutas upp igen. Men det lär ändå inte bli några fler rymdresor för just det här exemplaret av Falcon 9. SpaceX grundare Elon Musk har nämligen sagt i intervjuer att raketen kommer att få stanna på marken och sedan placeras "någonstans" vilket gissningsvis innebär att den ska till något sorts rymdmuseum. Falcon 9 back in the hangar at Cape Canaveral. No damage found, ready to fire again. Ett foto publicerat av Elon Musk (@elonmusk) Dec 31, 2015 kl. 4:18 PST Tumnagel
50.0°
0
SpaceX har testat en av sina landade Falcon 9-raketer Verkar ha gått bra Elon Musks rymdföretag SpaceX har testat en av de Falcon 9-raketer man har lyckats landa och vilka är tänkta att återanvändas för kommande rymduppdrag i framtiden. Testet som ni kan kolla in i videon ovan pågick i två minuter och 30 sekunder vilket är så länge den brinner under en rymdfärds första steg. Raketen man använde var den som sköt upp satelliten JCSAT i maj och som senare landade på en pråm i havet. Att man inte använde den första raketen man landade på en pråm beror på att man ser den som lämplig kandidat att använda för ett kommande rymduppdrag. Den första raketen som man landade på fast mark ville man inte heller använda då den antagligen kommer att hamna på ett museum i framtiden. Tumnagel
47.5°
0
39.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 8 dec 2021, 21:00
Snart kan du kolla in Falcon 9-raket på museum Kennedy Space Center öppnar ny utställning nästa år
39.9°
0