41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
SpaceX flyttar fram sina månplaner Inga rymdturister till månen i år
SpaceX flyttar fram sina månplaner

SpaceX har ställt in sina planer på att skicka två stycken rymdturister runt månen i sin Crew Dragon-farkost. Ursprungligen var tanken att farkosten skulle skjutas upp med en Falcon Heavy-raket från jorden i slutet av det här året.

Det var förra året som SpaceX meddelade att man skulle skicka turister runt månen i år. Det finns inga uppgifter om varför SpaceX nu ställer in detta. Givet är dock att SpaceX aldrig har skickat några bemannade farkoster till rymden och att börja med att skicka två turister runt månen kanske inte är helt optimalt om den färden skulle misslyckas på något sätt.

SpaceX har inte meddelat något nytt datum för en eventuell bemannad rymdfärd runt månen i framtiden.

Vetenskap, Rymden, spacex, månen

SpaceX ska skicka människor runt månen nästa år
Två privatpersoner har betalat storkovan

Elon Musk och SpaceX meddelade under gårdagen att de kommer skicka ut två privatpersoner på en resa som kommer ta dem runt månen. Det är första gången på 45 år en liknande rymdresa görs och enligt pressmeddelandet från SpaceX har dessa två personer betalat en hel del pengar för att få göra denna resa. SpaceX kommer göra en testflygning senare i år med en autonom farkost och den bemannade resan väntas gå av stapeln under andra halvan av 2018. Tills dess kommer dessa två personer genomgå en hel del tester samt träningsmoment inför resan. Tumnagel
59.2°
0
35.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 5 jun 2018, 13:30
SpaceX flyttar fram sina månplaner Inga rymdturister till månen i år
35.3°
0