5 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Facebook håller fast vid att alla ska använda sina riktiga namn Men låter användare förklara varför de vill använda något annat
Facebook håller fast vid att alla ska använda sina riktiga namn

Ända sedan Facebook lanserades över världen har många användare klagat på att man måste använda sina riktiga namn på tjänsten då man i verkliga livet kanske har kallats något annat än det man är döpt till.

Det gäller bland annat transexuella personer som valt att gå under andra namn än det de är döpta till och Facebook har genom åren haft en del konflikter med dessa och även användare som kanske inte velat gå under sitt eget namn på grund av mobbning eller liknande.

Nu har Facebook tagit fram ett verktyg (vänster på bilden ovan) där användare som inte vill använda sitt riktiga namn på tjänsten nu kan förklara varför de vill använda ett annat. Detta är information som Facebooks abuseavdelning kan komma att väga in i sitt beslut huruvida en användare får fortsätta kalla sig som den gör på Facebook.

Facebook har även utvecklat sitt abuseverktyg så nu måste användare ange varför de anser att någon inte bör kallas som den gör på tjänsten om de anmäler detta. Det nya verktyget ser ni till höger på bilden ovan.

Webb, Facebook, profiler, profilnamn, smeknamn, riktiga namn
40.7° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 16 dec 2015, 16:00
Facebook håller fast vid att alla ska använda sina riktiga namn Men låter användare förklara varför de vill använda något annat
40.7°
0