30 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Google börjar arkivera gatukonst
Sparar graffitti och annat till eftervärlden

Google börjar arkivera gatukonst

Google Cultural Institute, Googles initiativ för att digitalisera och bevara vår historia, drog idag igång en ny sektion som man kallar för "Street Art" och tanken är att man där ska dokumentera och bevara gatukonst.

Vid lanseringen har man fyllt sektionen med över 5.000 bilder från över 100 stycken gatukonst-utställningar från olika delar av världen. Bland annat hittas över 20 målningar från gatukonstens okrönte konung Banksy [länk].

Nedan hittas en kort demofilm från Google Cultural Institute.

Webb, Google, gatukonst, kultur, graffitti, google cultural institute, google art project Via Google Blog

Google digitaliserar gammal historia
Får nytt liv på webben

Google slår nu upp portarna till vad de kallar "Google Cultural Institute". Ett gigantiskt arkiv med gamla intressanta historier som nu får nytt liv på webben. Läs till exempel om när Nelson Mandela satt i fängelse, kvinnor som kämpade för sina rättigheter i samhället eller om historier från Auswitch. Till en början finns där 42 stycken utställningar som berör olika ämnen och händelser i världen. Allt snyggt upplagt på ett sätt som gör det intressant. Fler utställningar är på väg och att samla så många som möjligt på ett och samma ställe känns helrätt. Här kan man verkligen lära sig lite historia känns det som. In och läs nu. Tumnagel
43.2°
0
47.8° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 10 jun 2014, 16:49
47.8°
0

Google börjar arkivera gatukonst

Sparar graffitti och annat till eftervärlden