Google Foton fortsätter ladda upp bilder även efter borttagning
Ganska lätt att fixa dock
Google Foton är en av de mest användbara apparna för tillfället. I alla fall enligt mig. För det första så skapar Foton kollage, stiliserade bilder och klipper ihop videor helt automatiskt. Sedan får man oändligt med utrymme i molne helt gratis.
Men det finns säkert folk som inte tycker om appen. Kanske för att allt du plåtar och filmar med telefonen läggs automatiskt upp på tjänsten och har därför valt att ta bort appen. Det har dock visat sig att det inte räcker med att ta bort Foton-appen för att stänga ner automatiska uppladdningar, då bilder fortsätter laddas upp på Googles fototjänst även om appen är borta. Detta på grund av att det inte är Google Foton som har hand om själva uppladdningen, utan det sköter Google Inställningar.
För att stänga av uppladdningen av bilder helt så måste du därför gå in på appen som heter Google Inställningar, välja Säkerhetskopiering Google Foto och sedan stänga av uppladdningen av bilder och videor därifrån. Så ett hett tips är att göra detta om du inte vill ha dina bilder och videor på molnet.

Läs gärna våra regler!