10 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Hacker som hjälpte IS dömd till 20 års fängelse i USA Försåg terrororganisationen med amerikanska medborgares personuppgifter
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Hacker som hjälpte IS dömd till 20 års fängelse i USA

En 20-årig hacker från Kosovo som går under namnet "Th3Dir3ctorY" har dömts till 20 års fängelse för att hjälpt terrororganisationen IS.

Det var i juni förra året som Th3Dir3ctorY hackade ett amerikanskt internetföretag och där kommer över personuppgifter till 1.351 personer som jobbade för den amerikanska staten. Denna information överlämnades sedan till Junaid Hussain som då var chef över Islamic State Hacking Division (ISHD). Hussain ska i sin tur använt informationen för att ställa samman en så kallad "kill list". Denna ska han senare ha postat online och uppmanat IS-anhängare att attackera personerna på listan.

På grund av detta så ska Hussain ha dödats i en drönarattack genomförd av USA i augusti 2015. Th3Dir3ctorY greps på Kuala Lumpurs flygplats i oktober förra året. I klippet ovan kan ni kolla in lite från den händelsen.

Webb, Övrigt, isis, kosovo, hackers, hacking. usa, juridik
58.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 26 sep 2016, 19:30
Hacker som hjälpte IS dömd till 20 års fängelse i USA Försåg terrororganisationen med amerikanska medborgares personuppgifter
58.0°
0