2 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Mt. Gox ansöker om konkurs
Bitcoins för 500 miljoner dollar är borta

Mt. Gox ansöker om konkurs
Foto: antanacoins

Jag skrev för några dagar sedan om Mt. Gox och om att de hade försvunnit helt ifrån nätet. Då gick det massor av rykten om vad som hänt men nu är det hela säkerställt då deras VD gått ut med information om det hela.

Mt. Gox har blivit bestulna på cirka 850 000 bitcoins varav 750 000 av dessa tillhörde kunder. Det betyder att cirka 500 miljoner dollar är helt borta och tack vare bitcoins krypterig så kommer de troligen ej gå att spåra.

Av denna anledning så har Mt. Gox ansökt om konkurs även om vd:n Mark Karpeles hoppas på att de ska kunna komma tillbaka.

Webb, Övrigt, bitcoin, mt. gox, stöld, tjuv

Bitcoin-handeln Mt. Gox borta från nätet
Hoppas att du ej hade bitcoins lagrade där

Att handla med Bitcoins känns alltmer osäkert månad för månad tycker jag och denna nyhet ändrar inte direkt den uppfattningen. Vad som nu har hänt är att Bitcoin-sajten Mt. Gox precis har försvunnit från nätet efter lite problem tidigare denna månad. Exakt vad som hänt är oklart men en grupp av organisationer inom Bitcoin-världen har gått ut med ett gemensamt uttalande där de tar avstånd från Mt. Gox och säger att Mt. Gox har sagt till dem att de ska ansöka om konkurs. Om man har haft pengar hos Mt. Gox så har man inte kunnat ta ut dem sedan den 7 februari och sedan dess har även sajten gått ned ett gäng gånger men nu så är den alltså borta för gott. Det innebär troligen att de som hade pengar lagrade hos dem har blivit bra mycket fattigare. Vad allt beror på är som sagt oklart men det finns ett rykte som pekar på att den bugg som gjorde att Mt. Gox blev bestulna på 744 000 bitcoins för flera år sedan funnits kvar och att allt beror på den. Tumnagel
31.7°
0
18.4° 0 Gordon Andersson Gordon Andersson
fre. 28 feb 2014, 15:30
18.4°
0

Mt. Gox ansöker om konkurs

Bitcoins för 500 miljoner dollar är borta