30 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Rykten om flera nyheter för kommande webbläsaren Spartan Har bland annat stöd för Cortana
Rykten om flera nyheter för kommande webbläsaren Spartan

Enligt källor till The Verge kommer Microsofts kommande webbläsare Spartan att innehålla flera funktioner som inte finns i konkurrerande webbläsare. Exempelvis ska den ha stöd för Microsofts digitala assistent Cortana som ska hjälpa till med att söka information om resor, hotellbokningar och liknande sökningar som kan göras direkt i adressfältet. Som exempel ska man kunna söka på American Airlines och då direkt få upp förslag på passande resor och tillgänglighet.

En annan funktion är möjligheten att klumpa ihop olika tabbar i grupper för att göra surfandet mer överskådligt. Ha en för jobbet, en för pivatlivet och så vidare. Spartan ska också designas som en app i Windowsaffären så att Microsoft lättare kan uppdatera den.

Utseendemässigt ska webbläsaren likna konkurrenter som Chrome och vara mer lättnavigerad än tidigare. Det här är en så länge bara obekräftade rykten men antagligen får vi veta mer på Microsofts Windows 10-event den 21 januari.

Webb, Microsoft, Spartan, Windows 10, Cortana
Microsoft släpper helt ny webbläsare till Windows 10? Hejdå Internet Explorer Flera källor uppger att Microsoft håller på att utveckla en helt ny webbläsare till deras kommande operativsystem Windows 10 som kommer att släppas nästa år. Vi snackar alltså inte om en omdöpt version av Internet Explorer utan en webbläsare som nu går under utvecklingsnamnet "Spartan" och som gränssnittsmässigt sägs påminna mer om IE:s konkurrenter Chrome och Firefox. Spartan kommer att vara tillgängligt både på desktop- och mobilversionen av Windows 10. Internet Explorer kommer dock inte vara riktigt redo för graven ännu då det sägs att Microsoft kommer att skicka med både den nya webbläsaren "Spartan" och Internet Explorer i Windows 10 för att säkra bakåtkompatibilitet. Tumnagel
69.9°
0
53.5° 0 Emmy Zettergren Emmy Zettergren
fre. 9 jan 2015, 09:15
Rykten om flera nyheter för kommande webbläsaren Spartan Har bland annat stöd för Cortana
53.5°
0