9 i dag 11 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
.SE kommer att bevara Swipnets hemsidor En legendar går inte i graven
.SE kommer att bevara Swipnets hemsidor

För ett tag sedan meddelade operatören Tele 2 att man skulle stänga ner sin gamla webbhotell-tjänst Swipnet och sidor som lagrats där skulle försvinna för alltid.

Det upprörde en del gamla interneträvar och Tele 2 sköt därför upp nedsläckningen samtidigt som ett gräsrots-initiativ tog på sig att försöka spara ner allt material från Swipnet. Nu kommer även Stifelsen för Internetinfrastruktur .SE hjälpa till att bevara sidorna från Swipnet.

Sidorna från Swipnet kommer i framtiden att kunna betraktas på .SE:s projekt "Internetmuseum", ett initiativ från stiftelsen som dokumenterar den svenska internethistorien.

Webb, Övrigt, swipnet, .SE, webbsidor, operatörer, tele2
Tele2 skjuter upp nedsläckningen av Swipnet Webbhotellet får en chans till Förrförra veckan skrev vi om att operatören Tele2 hade planerat att stänga ner Sveriges första kommersiella internettjänst för privatpersoner, Swipnet, men nu ser det ut som om man skjuter upp de här planerna något. Detta på grund av att Stifelsen för Internetinfrastruktur i Sverige, .SE, vill bevara materialet som finns på Swipnet och låta hela eller delar av detta ingå i deras satsning ""Internetmuseum". Tele2 skriver i ett pressmeddelande: "Vi samarbetar med framförallt stiftelsen.SE för en lösning som innebär att Swipnet-sidorna finns tillgängliga fortsatt på sina vanliga adresser även om tjänsten stängs ned hos oss." Det ser med andra ord ut som om Swipnet, eller åtminstone webbsidorna på tjänsten, kommer att finnas kvar till eftervärlden. Tumnagel
49.0°
0
Hejdå Swipnet Legendarisk operatör lägger ner till månadsskiftet Swipnet var sveriges första kommersiella internetleverantören men nu ser deras saga ut att vara all då deras nuvarande ägare Tele2 säger att man kommer att stänga ner tjänsten och deras tillhörande webbsidor den 31 augusti. Går man in på en personlig hemsida på Swipnet möts man nu av texten: "TJÄNSTEN UPPHÖR! Personlig hemsida kommer att stängas ned från och med den 31 augusti. Ägaren till hemsidan kommer att kunna logga in som vanligt på ftp:n fram till och med 30 september. Med vänlig hälsning Tele2." IDG.se skriver dock att några aktivister som kallar sig för Archive Team nu försöker spara ner och lagra alla hemsidor från Swipnet. Vill du hjälpa till med det så hoppa vidare bort till IDG på länken nedan och läs mer om det. Tumnagel
31.9°
0
46.9° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
mån. 29 sep 2014, 09:32
.SE kommer att bevara Swipnets hemsidor En legendar går inte i graven
46.9°
0