32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Seriebok om näthat släpps Ordet är fritt - men behöver du säga allt du tänker?
Seriebok om näthat släpps

Statens medieråd och serietidningsförlaget Kartago har tagit fram serieboken Ordet är fritt - men behöver du säga allt du tänker? där man belyser hur flickor och kvinnor utsätts för näthat och sexism på internet.

Boken pryds av en illustration på handbollsspelaren Linnea Claesson som gjort sig känd som en förkämpe för jämställdhet och även blivit utsatt för en hel del näthat och sexism de senaste åren. Ewa Thorslund, direktör vid Statens medieråd, säger i ett pressmeddelande:
"Linnéas historia är tyvärr inte unik. Samtalstonen på nätet, särskilt mot kvinnor och flickor, har eskalerat och några av de bästa metoderna för att förändra attityder är att säga något med skärpa och en humoristisk ton. Jag tror att många kan känna igen sig i de berättelser som tas upp. Boken är lätt att ta till sig och pendlar mellan allvar och humor"
Serietecknarna och författarna Nina Hemmingsson, Johan Unenge, Frida Malmgren, Johan Wanloo, Freja Erixån, Stephanie Abdallah, Elin Lucassi, Lina Neidestam, Alexandra Pascalidou, Ola Larsmo, Ester Eriksson samt Martin Kellerman medverkar i Ordet är fritt - men behöver du säga allt du tänker?.

Webb, Övrigt, statens medieråd, häthat, linnea claesson, näthat, serietidningar, boktips, seriebok
41.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 22 aug 2017, 13:00
Seriebok om näthat släpps Ordet är fritt - men behöver du säga allt du tänker?
41.0°
0