Quantcast
m

17 500 kronor
Men bilen på bilden är extrautrustad

17 500 kronor
Bil / Nyheter

Nu är den här, den indiska folkvagnen Tatu Nano. 17 500 kronor kostar den och den är ful, redigt ful. Men 17 500 kronor är ju trots allt bara 17 500 kronor.

Tre versioner kommer att finnas, standard (den röda), deluxe och luxery (den gula), även om jag inte hittar deluxe i deras konfigurator. Standardmodellen är verkligen fattig, ratten har bara två ekrar till exempel. Lyx-versionen är lite bättre utrustad med lackade kofångare, bättre lampor, dimljus, centrallås, elhissar, AC, tvåfärgad interör, ratt med tre ekrar och säten med stoppning. Men då kostar den så klart inte 17 500 längre. Vill man lyxa till det ännu mer så finns det dekaler och aluminiumfälgar att lyxa till det med.


tata.com

Men även om vi fnyser och fnissar åt bilar som denna i vårt land där vi helst kör runt i Volvo V70 så är det en tydlig trend att bygga små och billiga bilar. Som tur är har stora tillverkare börjat se billig som en utmaning istället för att bara plocka bort viktiga saker som säkerhet.

Toyota Aygo (med syskon) var kanske den första bilen där man faktiskt lagt ner pengar på att skapa en billig bil. Flera detaljer finns bara för att göra bilen billigare att tillverka, som bakluckan eller det faktum att bagagerumsskyddet bara har ett snöre att hänga sig i.

Citroëns C-cactus (som Aftonbladet har provkört) har fortsatt på samma spår och kommit långt i jakten att ta bort delar. Borta är till exempel instrumentbrädan eftersom den bara är till för att gömma dåligt designa saker. Och då behöver man ingen airbag för passageraren. Och så vidare.

Resultatet är inte bara en billigare bil att tillverka utan även en lättare bil att framföra. Och lätt betyder mindre bensin eller diesel för att komma framåt. Och möjlighet till roliga lösningar och mer spännande formgivning. Det ser ljust ut för framtiden helt enkelt. Eller vad tycker ni?

36.9°
0

17 500 kronor

Men bilen på bilden är extrautrustad

RSS 30 kommentarer till artikeln
ConnyJonnySonny
Men usch! =)
av ConnyJonnySonny, torsdag 10 januari 2008 kl 22:51
Kamelbulle
Tror inte folk jublar åt den billiga röda bilen när de väl händer en olycka
av Kamelbulle, torsdag 10 januari 2008 kl 23:08
President
Shit va snygg
av President, torsdag 10 januari 2008 kl 23:22
MadsAlexander.com
citroëngen var ju nice, ville gärna ha!
av MadsAlexander.com, torsdag 10 januari 2008 kl 23:39
Roger Åberg
Kamelbulle: läste någonstans att skaparen fått kallet att göra filmen när han såg familjer åka på en och samma scooter. Vi snackar mamma pappa barn barn. Och då är den nog säkrare. Allt är ju relativt.
av Roger Åberg, torsdag 10 januari 2008 kl 23:54
MixiM
Inga besserwisser-posts för att Roger skrev "filmen" istället för "bilen" tack =)
av MixiM, fredag 11 januari 2008 kl 00:13
Andy Poker
tycker C-cactus är skitgrym
av Andy Poker, fredag 11 januari 2008 kl 00:40
Roger Åberg
MixiM: haha, nu måste jag sova...
av Roger Åberg, fredag 11 januari 2008 kl 01:02
pixel
Usch och fy.
Skulle inte sätta mig i den där frivilligt ;>
av pixel, fredag 11 januari 2008 kl 02:15
AiR
Tur att den inte kommer hit.
av AiR, fredag 11 januari 2008 kl 02:33
taliz
Undrar vad 33hk mäktar med prestandamässigt. 80kmh kanske?
av taliz, fredag 11 januari 2008 kl 07:06
Flumbo
taliz: läste att den ska klara 120 km/h men att New York Times pratat med företaget som gjort kullagren och de sa att kullagren bara klarade 70 km/h. Körs bilen snabbare än så slits de fort.
av Flumbo, fredag 11 januari 2008 kl 08:14
jonasn
Bara jag som reagerar på att standardmodellen enligt texten ovan inte har säten med stoppning?
av jonasn, fredag 11 januari 2008 kl 08:43
Jezper
Ja, det finns ju inget som säger lågbudget som två-ekrad ratt ;)
av Jezper, fredag 11 januari 2008 kl 10:04
Tchocky
Jasså, det är här rika(relativt till resten av världen alltså) svenska män sitter och gnäller över att utvecklingsländernas bilar är "fula". Jo, det är nog viktigt för familjen i Indien som sparat hela sina liv för att köpa en bil...
av Tchocky, fredag 11 januari 2008 kl 10:33
Börje
Intressant, jag vet inte hur det är i indien men i västvärlden får man ju en vettig begagnad bil för dom pengarna.
av Börje, fredag 11 januari 2008 kl 10:35
dnl
Vad jag förstår så ska indiska säkerhetsregler idag ungefär motsvara europeiska år 2000, så om man vågar åka lite äldre europeiska småbilar behöver man inte oja sig fullt så mycket över säkerheten i den där bilen som har blivit populärt att göra. Jag har själv åkt såväl VW bubbla som VW golf utan att dö flera gånger.

Däremot så har nog aldrig europeiska bilar varit jämförbart fula.
av dnl, fredag 11 januari 2008 kl 11:01
Bosse Bus
Det går inte åt många hästar för att marscha en bil i 90 km/h.
av Bosse Bus, fredag 11 januari 2008 kl 12:28
Kn Bölja
Lite om Indien:
Av Indiens 1100 miljoner människor tillhör 300 miljoner medelklassen. Fler än 100 miljoner lär leva på en standard som är högre än medelsvenskens. 60 miljoner människor lever på en mycket hög ekonomisk nivå. För den sistnämnda kategorin människor är tex Volvo S80 ett alternativ vilken i Indien kostar motsvarande över 600 000 kr pga skyhöga biltullar.

Själv skulle jag absolut köpa standardmodellen av Tatu Nano utan stoppning i stolarna - tycker den verkar riktigt prisvärd. Bilradio är också onödigt, man kan ju sjunga själv!
av Kn Bölja, fredag 11 januari 2008 kl 12:50
moon
Det fina med bilen, förutom säkerheten jämfört med en scooter, är att den ska vara EURO IV-kompatibel. De gamla blårykande tvåtaktarna lär inte gjort storstäderna i Indien till några trevliga ställen!
av moon, fredag 11 januari 2008 kl 13:17
ma.t.s.
Inga hiphophjul här inte. Ser ut vara 10 tummare. Var hittar man däck då. Trädgårdshandeln? Men visst är den kul. Aldrig har väl motoriserad överrock haft ett tydligare ansikte. Min skall vara currygul.
av ma.t.s., fredag 11 januari 2008 kl 15:30
Xdr
snygg! ^^
av Xdr, fredag 11 januari 2008 kl 16:58
Netzach
Inget fel på den bilen, visst den vinner inget designpris, men den är väl godkänd. Dessutom är det skönt att det även kommer bilar som inte enbart prismässigt slickar västvärldens smärttröskel hela djävla tiden.

av Netzach, fredag 11 januari 2008 kl 17:14
Teddy C
Sluta stöd dessa hemska asiater! Det är ni som hyllar asiaterna som gräver graven för våra fina märken som kan dra linjer till skillnad från dessa smaklösa människor! Skär inte av grenen som ni själva sitter på säger jag bara!
av Teddy C, fredag 11 januari 2008 kl 18:08
ppatrix
tatu? haha tata*
av ppatrix, fredag 11 januari 2008 kl 20:07
moon
Teddy C -> Tata är på väg att köpa Aston Martin, man får nog lite kapital om man har en sådan hemma marknad och höga biltullar.
av moon, fredag 11 januari 2008 kl 20:45
Joel
Fatta vilken marknad en så billig bil har. Att den endast uppfyller de absolut lägsta kraven man kan ha på en bil är väl skitbra (transportera 4 personer weatherproof och inte mer). Energieffektivt och ekonomiskt är väl ledorden för de flesta biltillverkare idag. Att en indisk tillverkare utan en massa prestige att förlora gör det som då nya VW gjorde på 40-talet är egentligen bara en upprepning av historien. Hurra! Tata och kör.
av Joel, fredag 11 januari 2008 kl 21:14
Tchocky
Kn Bölja, är du så okunnig på riktigt eller driver du med oss.

Själv tycker jag att det är bra att fattiga länder får möjlighet att köpa nya bilar som troligen är mer bränslesnåla än dom vi åker runt med och betydligt mer bränslesnåla än begagnade bilar, som i Indien inte är speciellt sparsamma om vi säger så...

Sen att bilen inte lever upp till min standard är väl kanske inte något man behöver sitta och orera om i ett forum.
av Tchocky, lördag 12 januari 2008 kl 13:01
Teddy C
moon: Tata är absolut inte på väg att köpa Aston Martin som nyligen köpes upp av ett racingstall i Britannien. Tata är där emot på väg att köpa Jaguar och möjligtvis Land Rover. Usch!
av Teddy C, lördag 12 januari 2008 kl 13:21
borkbork
Tchocky: Verkligen. Inte så konstigt att världen går åt helvete.
av borkbork, lördag 12 januari 2008 kl 18:01
Kommentera artikelnMr JWW tar sig ett snack med Christian von Koenigsegg
Ny serie om "vår" världskända biltillverkare

Mr JWW har dragit igång en serie han kallar för Chronicles of Koenigsegg och här har vi första avsnittet där Christian von Koenigsegg intervjuas och berättar om företagets bilar genom åren. Under de kommande månaderna kommer vi få lära oss allt om Koenigsegg och även om du kanske visste mycket redan är ju allt kring Koenigsegg intressant så. Tumnagel
38.2°
+
Bobby Green
0

Gameplaytrailer för Apex Legends: Boosted
Rampart's in town!

Boosted, som sjätte säsongen i Apex Legends kommer heta, drar igång nu på tisdag och nu har Respawn släppt en gameplaytrailer för säsongen som visar några av de kommande ändringarna. Mer specifikt får vi se nya hjälten Rampart in action vars sköldförmåga med tillhörande maskingevär ser ut att vara rätt användbar på stridsfältet. Huruvida sköldtjofräsen kommer vara hennes ultimat-attack eller taktiska förmåga är dock okänt, men med tanke på att skölden dras upp flera gånger i trailern verkar det luta åt en taktiskt förmåga. Utöver det får vi se hur craftingsystemet kommer fungera. Craftingstationer kommer dyka upp på kartan, likt supply drops troligen, och låta dig spendera craftingmaterial för att köpa nya vapen eller utrustning. Det verkar som att vissa av sakerna vi kan "bygga" kommer vara statiska, medan andra roterar på daglig eller veckobasis. Sedan får vi även kika på nya energy-vapnet Volt som ser ut att vara rätt användbart samt ändringar i form av stora rörliga väggar på banan Worldx27s Edge. Mer specifik information om ändringarna lär dyka upp närmare säsongsstarten, vilket sker 18 augusti. Tumnagel
37.5°
+
André Stray
0

Creative director för Assassin's Creed sparkas från Ubisoft
Efter utredning om misskötsel

Dramat fortsätter hos Ubisoft. Ashraf Ismail var i början av sommaren tvungen att ta tjänstledigt i samband med att Ubisoft inlett en intern utredning om misskötsel i företaget. Nu har utredningen burit frukt och Ismail kommer vara tvungen att lämna bygget med omedelbar verkan. I ett uttalande till Kotaku säger Ubisoft detta: "Following an investigation by an external firm, it was determined that Ashrafx27s employment with Ubisoft had to be terminated. We cannot provide any details about this confidential investigation." Ismail tog tjänstledigt efter att flera kvinnor berättat att Ismail inlett förhållande med dem och undanhållit att han varit gift. Ismail ska även ha berättat en och annan affärshemlighet om spelen han jobbat på som bland annat att Ubisoft ställt sig mot att ha en kvinnlig protagonist i sina spel. Ismail var creative director för Assassinx27s Creed 4: Black Flag, Assassinx27s Creed Origins och kommande Assassinx27s Creed Valhalla. Det sistnämnda spelet släpps nu i höst. Tumnagel
38.7°
+
André Stray
0

Dodge teasar Ram 1500 TRX
Muskelpickup med Hellcat-motorn

Den 17 augusti kommer Dodge att dra täcket av Ram 1500 TRX. Det är en ny pickup som väldigt gärna vill sno lite kunder från Ford F-150 Raptor. Dodgens ess i rockärmen är Hellcat-motorn som vi har sett pumpa ut 800 hästar i andra modeller. Troligtvis kommer effekten vara lite lägre i pickupen men den väntas ändå vara fullt tillräcklig. Tumnagel
37.8°
+
Bobby Green
0

Epic: Google tvingade OnePlus att skrota Fortnite-deal
Ville inte att telefoner skulle skeppas med Epic Games-app

Efter att Epic Games fick Fortnite borttaget från App Store och Play Store efter att spelutvecklaren införde direktbetalning direkt i Fortnite bestämde Epic att slå tillbaka mot jättarna med en stämning. Och i stämningen listar Epic en hel del information om olika dealar som gått åt fanders på grund av Google. Enligt Epic Games stämning ska företaget varit nära att spika en deal med OnePlus om att företagets telefoner skulle komma med Epic Games-app förinstallerad, vilket skulle ge OnePlus-användare snabbare tillgång till det populära battle royale-spelet. Samt att OnePlus-användare lättare skulle få tillgång till en version av Fortnite till Android som skulle rulla i högre framerate för att kunna utnyttja den högre uppdateringsfrekvensen på OnePlus-enheter. Detta verkar inte vara något Google uppskattat som ska, enligt Epic, ha kontaktat OnePlus och bett dem avbryta dealen. Specifikt skriver Epic att Google ska ha varit oroliga för spelappens förmåga att installera spel och uppdateringar utan att gå igenom Play Store. I stämningen nämns även liknande händelser i en deal Epic skulle haft med LG, vilket föll på grund av att LG varit under kontrakt med Google om att motverka side loading med appar från Play Store. Tumnagel
35.7°
+
André Stray
0

Borttagna bilder och DM sparades hos Instagram i ett år
Bugg nu åtgärdad

När man tar bort bilder och meddelanden från Instagram så tänker man att de är borta för evigt. Så har dock inte varit fallet, vilket upptäcktes av säkerhetsforskaren Saugat Pokharel som nyligen belönades med 6000 dollar tack vare ett buggfynd. Via Instagrams dataverktyg, som lanserades i samband med GDPR-pushen 2018, kunde Pokharel se bilder och direktmeddelanden som han tagit bort i Instagram ett år tidigare. Instagram själva har sagt att raderad data lagras på deras servrar upp till 90 dagar efter att användaren tagit bort dessa, men uppenbarligen har det funkat sådär. Pokharel upptäckte buggen i september förra året, men det var inte förrän i juli Instagram lagade buggen. I ett uttalande till Techcrunch säger Instagram detta: “The researcher reported an issue where someone’s deleted Instagram images and messages would be included in a copy of their information if they used our Download Your Information tool on Instagram. We’ve fixed the issue and have seen no evidence of abuse. We thank the researcher for reporting this issue to us.” Tumnagel
34.7°
+
André Stray
0

Så här använder Ford roboten Spot
Robothund glider runt med laserscanner

Förra året började Boston Dynamics sälja sin fyrbenta robothund till en del företag och ett av företagen som införskaffat två stycken Spot är biltillverkaren Ford. Ford har döpt sina robothundar till Spot och Fluffy och till vardags glider de runt på Fords Van Dyke Transmission Plant. Robothundarnas uppgift på Fords fabrik är att kartlägga fabriksytan med laserscanner. Dessa inscannade modeller kan sedan användas av Fords ingenjörer när de planerar nya produkt-linor i fabriken. Ford uppger att scanningen av fabriken tidigare genomfördes manuellt av människor. Då kunde en inscanning ta upp till två veckors tid och kosta runt 300.000 dollar. De båda robotarna ska kunna göra detta på halva tiden till en bråkdel av kostnaden enligt Ford. Det innebär att de båda robotarna, som kostar runt 75.000 dollar styck, redan borde ha betalat tillbaka sig för Ford. I klippet här nedanför kan ni höra vad Fords anställda har att säga om robotarna och även kolla in när robotarna sätts i arbete. Tumnagel
38.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Skarp version av Factorio ute nu
Efter fyra år i early access

Factorio 1.0 skulle egentligen släppas 25 september, men då Cyberpunk 2077 skulle släppas samtidigt bestämde sig utvecklarna att tidigarelägga releasen en månad. Nu blev Cyberpunk 2077 försenat till november, men Wube Software har ändå hållit sitt löfte om tidigare release. 1.0-versionen har nu släppts och ni kan lägga vantarna på det nu via spelets Steam-sida för 25 euro. Tumnagel
43.1°
+
André Stray
0

Huawei-patent visar kameramodul med liten skärm
Som bland annat kan visa vad klockan är

Här kan ni kolla in lite patentskisser som sägs visa upp ett Huawei-patent som skickats in till CNIPA (China National Intellectual Property Administration), motsvarigheten till Sveriges Patent- och registreringsverk PRV. Som synes handlar det om en kameramodul med fyra kameror där det placerats en liten skärm ovanför dessa. På skisserna visar skärmen upp en klocka men om det är tänkt att skärmen även ska kunna visa upp andra grejer framgår inte. Har ni förslag på vad den lilla skärmen skulle kunna användas till mer så står kommentarerna till ert förfogande. Huruvida vi kommer att få se framtida Huawei-modeller med den här typen av kameramoduler finns det än så länge ingen information om. Tumnagel
36.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Över 165.000 personer har redan reserverat nya Ford Bronco
Ford är överväldigade

Det har nu gått en månad sedan Ford släppte lös information och bilder kring nya Ford Bronco. Enligt Ford är man överväldigade av responsen och nu ska över 165.000 personer lagt en reservation på modellen. En reservation kostar bara 100 dollar men ändå, det är en bra siffra och intresset verkar vara genuint. Fords hemsida har sedan släppet haft över 19,5 miljoner besökare. Alla 2000 exemplar av Bronco Sport First Edition paxades nästan direkt. Sen fanns det 3500 exemplar av Bronco 2-Door och 4-Door First Edition, men Ford var tvungna att dubbla produktionen till 7000 exemplar istället på grund av efterfrågan. Tyvärr är nya Bronco helt och hållet utvecklad för den nordamerikanska marknaden och inte en modell som kommer att komma till Europa. Tumnagel
37.5°
+
Bobby Green
0

The Last Airbender-skaparna drar sig ur Netflix-adaption
Kreativa skillnader, osv

Under hösten 2018 blev det känt att Netflix ville göra en ny TV-serie baserad på den klassiska Nickelodeon-serien Avatar: The Last Airbender. Originalseriens medskapare Michael Dante DiMartino och Bryan Konietzko rekryterades för att styra skutan, men har nu bestämt att lämna produktionen på grund av bristande intresse från Netflix som inte verkar vilja backa upp duons vision för serien. I ett uttalande skriver DiMartino detta: “Netflix’s live-action adaptation of Avatar has the potential to be good. But what I can be certain about is that whatever version ends up on-screen, it will not be what Bryan and I had envisioned or intended to make.” Detta är inte första gången man försökt göra en otecknad version av Avatar. 2010 släpptes M. Night Shyamalan-regisserade The Last Airbender och resultatet var så risigt att folk inte ens bekräftar att den existerar. När det började pratas om att Netflix-produktionen hade anlitat originalseriens skapare hoppades många fans att den nya versionen skulle bli kalasbra, men nu när duon hoppat av projektet så ser det rätt brunt ut. När Netflix tolkning av Avatar: The Last Airbender kommer släppas är för tillfället okänt. Tumnagel
34.0°
+
André Stray
0

Teaser för Bus Simulator 21
Kör buss i påhittad stad

Astragon har nu släppt en första teaser inför det kommande spelet Bus Simulator 21. Det här är uppföljaren till Bus Simulator 18 som utspelade sig i den påhittade staden Seaside Valley. I det nya spelet kör man istället buss i den nya staden Angel Shores och en nyhet är att man kommer att kunna agera trafikplanerare och göra sina egna tidtabeller. Bus Simulator 21 släpps någon gång nästa år. Tumnagel
38.3°
+
Bobby Green
0

Rykte Model S Plaid presenteras nästa månad?
Elon släpper hint

Tesla fick såklart eld i baken av att Porsche dundrade ut sin Taycan och det började genast snackas om att en värre "Plaid"-version av Model S var på gång. Den har tre stycken elmotorer och ännu bättre prestanda. Nu kanske det kan bli så att bilen presenteras nästa månad under eventet Battery Day den 22 september. Detta rykte kommer efter att Elon Musk twittrat en bild på Herbert Ruggles Tarlek Jr. från den gamla komediserien WKRP in Cincinnati iklädd en rutig (plaid) kostym. Det kan vara så att även Model X kommer i Plaid-version, men det återstår att se. One day soon, I will wear this outfit pic.twitter.com/T0SnF4UgYK— Elon Musk (@elonmusk) August 11, 2020 Tumnagel
34.0°
+
Bobby Green
0

Googles Wear OS kommer att bli rejält mycket snabbare
Smarta klockors appar kommer snart att starta snabbare

Google har snackat lite om vad man för framtida planer med sitt Wear OS, Googles operativsystem för smarta klockor. En av de större nyheterna i den kommande versionen av WearOS är att man har tweakat operativsystemet till att bli snabbare. Det innebär bland annat att appar kommer att starta upp till 20 procent snabbare i Wear OS när nästa uppdatering släpps. Dessutom ska annan information som hämtas in till klockan visas snabbare. En annan kommande uppdatering i Wear OS är att den inbyggda väderappen har fått ett nytt gränssnitt. Om detta skriver Google: "It aims to be easier to read while on the go, with an hourly breakdown of today’s weather to help you plan ahead and provide information about important weather alerts in your area." WearOS nästa uppdatering förväntas släppas av Google någon gång under hösten. Ni hittar en bild på Wear OS nya gränssnitt på väderappen här nedanför. Tumnagel
39.3°
+
Wille Wilhelmsson
0

Spotify hyllar Epic Games "krig" mot Apple
Fortnite-skaparen vill ändra Apples villkor för App Store

Det ser ut som om Fortnite skapare Epic Games har haft fullt upp det senaste dygnet. På mindre än 24 timmar har företaget lanserat ett eget alternativ för att köpa den digitala spelvalutan VBucks i Fortnite, fått se Fortnite utkastat från både App Store samt Google Play och därefter även hunnit med att stämma både Apple och Google för detta. Det känns som om det här är något som Epic Games både hade räknat med och planerat inför med tanke på hur snabbt det hela har skett. Epic Games har antagligen varit den mest högljudda kritikern till den 30-procentiga avgift som Apple och Google tar ut från köp som görs inuti appar till iOS och Android. Den kanske näst största kritiken till Apples och Googles avgifter är Spotify och de ställer sig helt på Epic Games sida i den här frågan. Till CNBC säger Spotifys talesperson Adam Grossberg: "We applaud Epic Games’ decision to take a stand against Apple and shed further light on Apple’s abuse of its dominant position." Förutom Epic Games och Spotify har även Match Group, som bland annat äger dejtingappen Tinder, varit kritiska till Apples avgifter i App Store. Även de ska ha hyllat Epic Games begynnande tvist med Apple och App Store skriver CNBC. Tumnagel
56.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Malmö-skola inför mobilförbud
På både lektionstid och raster

Skolledningen för Bergaskolan i Limhamn har beslutat att införa mobilförbud för skolans elever när höstterminen drar igång rapporterar Sydsvenskan. Mobilförbudet har införts efter önskemål från en del föräldrar även om eleverna själva har protesterat mot beslutet. Förbudet kommer att gälla på både lektioner och raster. Att förbudet även gäller under raster tror skolledningen kommer att leda till färre kränkningar mellan eleverna. För att mobilförbudet ska kunna efterlevas kommer eleverna på Bergaskolan att få lämna in sina mobiltelefoner när de kommer till skolan och sedan hämta ut dessa när de går därifrån. Hur ställer du dig till mobilförbud i skolan? Svara gärna på vår enkät nedan. Tumnagel
51.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Rykte Toyota har slutat utveckla V8:or
Turbomatad V6:a ersätter

Ett nytt rykte kring Toyota som just nu florerar är att de har slutat att utveckla V8:or. Istället håller man på att ta fram en ny dubbelturbomatad V6:a på 3,5 liter som ersättare till de icke överladdade V8:or på 5,0 och 5,7 liter man haft tidigare och som sitter i modellerna Tundra och Sequoia, och Lexus RC F och LC 500. Anledningen till att man tagit detta beslut är inte helt oväntat eftersom motorerna inte klarar de nya avgas- och utsläppskraven. Bonusklipp nedan. Tumnagel
37.4°
+
Bobby Green
0

Warehouse från THPS 1+2 jämförs med originalet
Ny grafik, typ samma känsla

De som förbokat Tony Hawkx27s Pro Skater 1+2 har nu fått möjlighet att lägga vantarna på en demoversion av spelet. I demon får spelarna tillgång till den klassiska banan The Warehouse som de får åka runt på i två minuter med Tony Hawk för att skrapa ihop så mycket poäng som möjligt. Har man inte förbokat, men är nyfiken på hur den nya versionen av The Warehouse ser ut så kan man dra igång videon ovan från Gamespot som visar just detta. Undertecknad har för övrigt lirat demoversionen i ett par dagar och jag är väldigt imponerad av den nya versionen som känns som en otroligt stor förbättring från de Tony Hawk-spel vi fått sen typ Underground 2. Arkadkänslan finns kvar och det är utmanande, men väldigt tillfredsställande, att få hög poäng med långa combos och vi ser verkligen fram emot den skarpa releasen om några veckor. Tony Hawkx27s Pro Skater 1+2 släpps 4 september till PS4, Xbox One och PC. Tumnagel
40.5°
+
André Stray
0

James Corden och David Beckham tränar
Spinning och boxning står på schemat

James Corden hade några timmar över som han tänkte slå ihjäl med David Beckham. Men eftersom David är en hurtbulle och inte hade tänkt att bara dega på soffan blev det istället till James förtret en omgång spinning och boxning. Tumnagel
76kg
+
Bobby Green

O-Zone - Dragostea Din Tei
Fredagsklassikern

Om vi spolar tillbaka bandet till 2003 var det O-Zones låt Dragostea Din Tei som spelades på radion dagarna i ända. Så om ni äntligen hade tvättat bort den från hjärnan kommer den här igen. Maja hi, maja ho, maja ha, maja ha-ha på er! Bonusklipp nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green

Konditorn Lisa gör svenska kardemummabullar
Mumma!

Tydligen är Sverige känt för sina kardemummabullar så det bestämde sig konditorn Lisa Paradise för att ge sig på att baka själv hemma. För att få till dem på bästa sätt tog hon hjälp av Oscar Erlandsson från bageriet Fabrique. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

2020: An Isolation Odyssey
Den klassiska filmen i karantän-version

2020 är inte över än men lär bli ett av de märkligaste åren på länge. En positiv sak är att ganska många har tagit till sin kreativa sida och hittat på roliga saker under sin isolering. Lydia Cambron fick för sig att göra en liten remake på 2001: A Space Odyssey som hon kallar 2020: An Isolation Odyssey. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Nya Vans som du färglägger själv
Fixa till Era som du vill ha den

Med den nya skokollektionen U-Color vill Vans uppmana till kreativitet. Man får helt enkelt ett par vita skor av modellen Era som man sedan färglägger och fixar till som man själv vill ha dem. Det finns en version med rutmönster och en med blommigt mönster. Nästan som ett blankt papper alltså, som bara väntar på att dina idéer och tankar ska komma fram. Finns att köpa nu och ett par kostar 749 kronor. Tumnagel
80kg
+
Bobby Green

FEstival-öl nu på Systembolaget
Eftersom alla årets festivaler ställts in

Som ni kanske redan vet så blev och blir det inga festivaler i år. På dessa brukar många dricka öl, och när allt blev inställt blev det en slatt över. Norrlands Guld hade inför årets festivaler tagit fram 25.000 liter förpackat i en ny smal burk som på grund av det rådande läget bara blivit stående. Nu kan du köpa den via Systembolagets beställningssortiment och leka lite festival hemma ändå om du vill. En burk kostar 11,90 kronor och du hittar den på länken nedan. Tumnagel
105kg
+
Bobby Green

Omega presenterar ny Bond-klocka
Din för 552.000 kronor

Omega presenterar nu Seamaster Diver 300M James Bond Numbered Edition. Den är på 42 millimeter och tillverkad i platina-guld med en platina-guldplatta på sidan. Den är även graverad med varje nummerutgåva på sidan och samma material används för det borstade spännet på det svarta läderbandet. Urtavlan har en spiralformad pistoldesign i 18 karat vitguld på en svart emaljskiva. Köper man ett exemplar får man den i en Globe-Trotter-resväska. Det är också allt detta som förklarar lite varför klockan kostar som den gör. Priset för en klocka ligger nämligen på 552.000 kronor. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green

Dokumentär om Magic Johnson på gång
En av världens bästa basketspelare

Variety rapporterar att ett gäng produktionsbolag ska spela in en dokumentär om basket-legendaren Earvin "Magic"Johnson, en basketspelare som rönte stora framgångar på 1980-talet. Under sin karriär blev Johnson bland annat utsedd till MVP tre gånger, deltog i 12 stycken All Star Games och vann olympiskt guldmedalj i basket. Dokumentären om Johnson följer den superpopulära ESPN-dokumentären The Last Dance där tittarna fickta del av Michael Jordans liv, både på och utanför basketplanen. Här i Sverige är Magic Johnson kanske även ihågkommen för sitt basket-äventyr i Borås då han 1999 - 2000 blev både delägare och spelare i Borås-klubben M7 under en kort tid. När vi kan få se den än så länge namnlösa dokumentären om Earvin "Magic"Johnson finns det än så länge inga uppgifter om. Här ovanför kan ni kolla in ett en sammanställning av delar av Magic Johnsons karriär från NBA. Tumnagel
107kg
+
Wille Wilhelmsson

Ny vodka-smak från Absolut
Grapefruit

Absolut presenterar nu den nya vodka-smaken Grapefruit. Smaken kommer att finnas i Systembolagets tillfälliga sortiment under tre månader och den ska ha smak av rosa grapefrukt. Den har inget tillsatt socker eller artificiella smakämnen utan smakerna är naturligt utvunna. Pia Hägglöf som är Senior Brand Manager Absolut säger följande: "Den senaste dryckestrenden har flyttat oss från relativt söta drycker till allt mer fräscha och bittra smaker. Hör du till den skara människor som gillar etablerade aperitivos och spritzar, är Absolut Grapefruit ett måste att prova." Lansering skedde igår och för en flaska som rymmer 700 milliliter får man betala 256 kronor. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green

Daði Freyr gör cover på Jaja Ding Dong
Det svänger ju

I den tokiga filmen Eurovision Song Contest: The Story of Fire Saga framför det påhittade bandet Fire Saga den knasiga låten Jaja Ding Dong som alla verkar älska. Nu har den isländska artisten Daði Freyr gjort en svängig cover på just denna. Den bästa låten från filmen i mitt tycke, som tyvärr inte har släppts i en längre version, har ni nedan. Tumnagel
113kg
+
Bobby Green

Nya solglasögon från Oakley
Det här är Kokoro-kollektionen

Konstnären Meguru Yamaguchi har designat och skapat Oakleys senaste kollektion Kokoro. Ambitionen har varit att inspirera och förena idrottare genom deras gemensamma kärlek till sport. Som vi kan se finns det brillor för både vardag, fest och när man sportar. Alla är unika och mönstren har skapats genom en spinnteknik för att efterlikna Yamaguchis penseldragssil. Priserna för ett par börjar på 2000 kronor. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green

Två nya single casks från The Glenlivet
Whisky som lagrats i 17 och 18 år

The Glenlivet presenterar nu två nya single casks - 171 stycken exemplar av 17YO och 176 stycken av 18YO. Whiskyn har lagrats på amerikanska bourbonfat i 17 respektive 18 år och Master Distiller Allan Winchester är den som valt ut faten. De lanseras den 13 augusti respektive den 3 september och kommer endast att finnas tillgängliga i Systembolagets beställningssortiment. The Glenlivet Single Cask 17YO kostar 1649 kronor och har artikelnummer 11306. The Glenlivet Single Cask 18YO har samma pris och artikelnummer 40807. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green