m

Audi presenterar prestandadieseln SQ7
Har 900 Nm och trippelöverladdning

Audi presenterar prestandadieseln SQ7
Bil / Audi

Ett läckt dokument bekräftade ryktena om att Audi hade en vassare version av modellen Q7 på gång. Nu presenteras den och den heter som väntat SQ7 - och det handlar om en suv med 435 frustande dieselhästar och ett monstervrid på 900 Nm. Den får också som den första serieproducerad bilmodellen trippelöverladdning där ett av hjälpmedlen är en eldriven kompressor.

Det här blir den första S-versionen för Q7-familjen och en storebror till SQ5 som är i samma kategori. Motorn är en V8:a på 4,0 liter som kopplas till en åttastegad tiptronic-låda som driver alla fyra hjulen. Till maskinen kopplas två turboaggregat - ett större och ett mindre. Den lilla snigeln jobbar vid lägre varvtal och vid högre kickar båda in. Utöver detta sitter det alltså även en kompressor som drivs av en elmotor. Den ser till att mata extra luft till turbosnurrorna så att de snabbt kan börja jobba när det behövs - maximal effekt utan turbolagg alltså. Fullt laddtryck ska finnas redan efter 250 millisekunder och maxvridet 900 Nm har man redan vid 1 000 varv. 0-100 km/h ska gå på 4,8 sekunder, toppfarten är elektroniskt begränsad till 250 km/h. Förbrukningen anges till 0,74 liter per mil med ett utsläpp på 194 gram per kilometer. Motorn är även den första dieseln från Audi som begåvas med Audi Valvelift System (AVS) vilket innebär att det i varje cylinder sitter dubbla ventiler för in- och utsug som individuellt kan anpassa ventilernas rörelse och öppning för olika förhållanden. Tekniken bidrar till ett högt laddtryck vid låga varv och en jämn effekt över hela registret.

Bilen har även ett 48-voltssystem som förutom att driva den elektriska kompressorn förser de elektromekaniska aktiva krängningshämmarna med ström. Systemet får kraft från ett litium jon-batteri på 470 wattimmar som monterats under bagageutrymmet. Vid mjuk körning kopplas krängningshämmarnas två halvor isär vilket ska ge bättre komfort, kör man hårdare kopplas de ihop och hjälper till att reducera krängningar. De främre och bakre hämmarna kan justeras individuellt och oberoende av varandra. Detta plus sportdifferential och fyrhjulsstyrning får man om man väljer till kördynamikpaketet.

SQ7 går att beställa nästa månad och priset är från 918 000 kronor. Bilen kommer till återförsäljarna under sommaren. Mer finns att läsa i pressmeddelandet nedan.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Audi presenterar prestandadieseln SQ7
Visa
Pressmeddelande
Premiär för Audi SQ7 TDI – först med världsunik teknik

För första gången: Trippel överladdning med elektrisk driven kompressor.
Första S-modellen i Audi Q7-familjen: 4,0 TDI med 435 hk och 900 Nm
Nytt högeffektivt 48-volts elsystem och elektromekaniska aktiva krängningshämmare.
Världens mest kraftfulla diesel-SUV och första bilmodellen med elektriskt driven kompressor. 435 hästkrafter och 900 newtonmeter, 7,4 liter per 100 km och flera världsunika tekniker för högre effektivitet och ännu mer körglädje.

Här är nya innovativa Audi SQ7 TDI.

– En V8 TDI-motor med förbrukning som en sexcylindrig motor tack vare nya tekniska lösningar som elektrisk driven kompressor. Det gör SQ7 TDI till världsunik i konkurrensen och understryker ytterligare Audis devis Vorsprung durch Technik, säger Audis utvecklingschef Dr Stefan Knirsch.

Nya Audi SQ7 TDI har en åttacylindrig 4,0-liters TDI-motor kopplad till en åttaväxlad tiptronic-växellåda. Både motor och växellåda har vidareutvecklats från grunden till den nya modellen och levererar klassledande prestanda med låg förbrukning. Två turboaggregat aktiveras sekventiellt under olika situationer och förhållanden. Det mindre vid lägre varvtal och i högre aktiveras båda. I kombination med den permanenta fyrhjulsdriften quattro med självspärrande mittdifferential är maximal körglädje garanterad.

Unika nyheter: Elektriskt driven kompressor och 48-voltssystem

För första gången i en serieproducerad bil finns i Audi SQ7 TDI dessutom en elektrisk kompressor för att blixtsnabbt ge luft till turboaggregaten för maximal effekt utan turbolagg. Fullt laddtryck nås efter endast 250 millisekunder. Kompressorn, som drivs av en elmotor, reducerar därmed tiden det tar för avgaserna i en konventionell motor att bygga upp maximalt laddtryck till millisekunder i Audi SQ7 TDI. Det världsunika systemet ger enorm kraft redan från låga varvtal, 900 Nm vid 1 000 v/min, och blixtsnabb acceleration. 0 – 100 km/tim går på 4,8 sekunder och toppfarten är begränsad till 250 km/tim. Samtidigt är förbrukningen imponerande låg. 7,4 liter per 100 kilometer och 194 gram CO2 per kilometer vid blandad körning.

För att driva den elektriska kompressorn har Audi SQ7 TDI även ett helt nytt 48-volts elsystem som också hanterar de elektromekaniska aktiva krängningshämmarna. Elsystemet har ett 470 wattimmars litium jon-batteri monterat under bagageutrymmet och en kraftfull och mycket effektiv MOSFET-generator med minimala spänningsförluster.

Audi valvelift system för första gången i en dieselmotor

Förutom den elektriska kompressorn är 4,0 TDI-motorn i Audi SQ7 TDI den första dieselmotorn att byggas med Audi valvelift system (AVS). I varje cylinder finns dubbla ventiler för in- och utsug som individuellt kan anpassa ventilernas rörelse och öppning för olika förhållanden. På insugssidan finns ett ventilläge för att optimera accelerationen från låga hastigheter och ett annat för att nå bästa förhållanden i högre hastigheter. Utsugsventiler leder i sin tur avgaserna till varsitt turboaggregat, men vid lägre varvtal hålls en av ventilerna stängd och samtliga avgaser går till ett aggregat. Vid högre varvtal öppnar båda ventilerna och avgaserna fördelas till båda turboaggregaten. Tack vare tekniken utvecklar motorn ett högt laddtryck redan från låga varvtal och samtidigt en jämn effekt över motorns hela varvtalsregister, speciellt i kombination med den elektriskt drivna kompressorn.

Elektromekaniska aktiva krängningshämmare

Ytterligare en ny teknik i nya Audi SQ7 TDI är de elektromekaniska aktiva krängningshämmarna. En kompakt elmotor med trestegs planetväxel kopplad till 48-voltssystemet kan separera och koppla ihop krängningshämmarnas två halvor med 1 200 newtonmeters kraft. Vid mjuk körning på bra vägar kopplas halvorna isär, vilket ger förbättrad åkkomfort. Vid sportig och snabb körning kopplas i stället halvorna ihop och karossen får avsevärt mindre krängningar. De främre och bakre krängningshämmarna kan justeras individuellt och oberoende av varandra.

Kördynamikpaket med sportdifferential

För att förstärka körupplevelsen kan nya SQ7 TDI utrustas med sportdifferential, fyrhjulsstyrning och aktiva krängningshämmare i ett nytt kördynamikpaket där samtliga är integrerade genom en central styrenhet för optimal chassiavstämning i varje situation. Med sportdifferentialen som är reserverad för Audi SQ7 ger den variabla vridmomentfördelningen mellan bakaxlarna en extra dimension vid kurvtagning. Med styrning på alla fyra hjul kan bakhjulen svänga både med och i motsatt riktning till framhjulen för att i lägre hastigheter öka smidigheten och stabiliteten i högre hastigheter.

Lättviktskonstruktion med innovativa material

Kaross och chassi är tillverkat av en innovativ multimaterialkonstruktion som gör Audi SQ7 TDI till en av de lättaste suvarna i sitt segment, utan att kompromissa med krocksäkerheten.. Passagerarcellen är byggd i varmformat och extremt starkt stål och det yttre skalet består av aluminium. Samtidigt är tyngdpunkten låg liksom luftmotståndet som endast är 0,34 i cw-värde. Elektromekanisk styrning är standard liksom Audi drive select och S-specifik adaptiv luftfjädring.

Generös standardutrustning

I den svenska standardutrustningen ingår bl.a. den digitala instrumentskärmen Audi virtual cockpit, Navigation plus och sju säten utöver bl.a. unika LED-strålkastare, 20”-fälgar, adaptiv S-specifik luftfjädring, sportstolar i alcantara, aluminiumdekor, treekrad multifunktionsratt och stöldlarm. Autobromssystemet Audi pre sense city upptäcker, varnar och autobromsar vid risk för kollision med fordon och fotgängare.

Omfattande valmöjligheter

Nya Audi SQ7 TDI kan även utrustas med upp till 24 förarassistans- och säkerhetssystem för att höja säkerhet, effektivitet och komfort. Bland annat kan den förutseende effektivitetsassistenten ”se runt hörnet” och rekommendera föraren att lätta på gasen redan innan den hinner se exempelvis en korsning eller hastighetssänkning. Med den andra generationen av Audis modulära infotainmentplattform, MMI, kan SQ7 TDI kan även utrustas med klassledande uppkopplings- och infotainmentsystem med bl.a. helt integrerade och krocktestade surfplattor till baksätet.

Marknadsintroduktion

Audi SQ7 TDI kan beställas från april 2016 och introduceras hos de svenska återförsäljarna under sommaren. Rekommenderat ca-pris hos de svenska återförsäljarna är 918.000 kr.

För fler bilder och mer information: https://www.audi-mediacenter.com/en
Bränsleförbrukning: Modellen är ännu ej till salu och har ännu ej typgodkännande.
41.5°
0

Audi presenterar prestandadieseln SQ7

Har 900 Nm och trippelöverladdning

Ubisoft går all in på crossplatform med Ubisoft Connect
Dela framgångar med andra plattformar

Spelvärlden börjar bli allt mindre plattformsfokuserad då crossplay blir allt mer tillgängligt i spel. Ubisoft verkar vara riktigt redo för framtiden och har lanserat Ubisoft Connect, vilket beskrivs som en efterträdare till Uplay och ska agera hub för dina Ubisoft-spel oavsett vilken plattform du spelar på. Den stora USP:en med Ubisoft Connect kommer vara möjligheten att fortsätta med dina sparfiler när du byter plattform. Lirar du kommande Watch Dogs: Legion på PS4 och bestämmer dig för att byta sida och köper Xbox Series X så kommer du kunna fortsätta spela med din sparfil så länge du är inloggad via Connect. Givetvis måste du äga spelet till de olika plattformarna för att det hela ska fungera, men detta är ett riktigt trevligt tillskott som underlättar plattformsflytt rejält. Ubisoft Connect kommer lanseras vid sidan av Watch Dogs: Legion som släpps 29 oktober. Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

F1-föraren Lando Norris kör McLaren Elva på Silverstone
Hej vad det går!

För snart ett år sedan presenterade McLaren den taklösa modellen Elva. Här får vi se när F1-föraren Lando Norris tar bilen på en sväng runt Silverstone. Tumnagel
37.6°
+
Bobby Green
0

PayPal börjar stödja kryptovalutor
Frågan är hur intressant det egentligen är

Betaltjänsten PayPal meddelade igår att tjänsten kommer att börja införa stöd för handel med kryptovalutorna bitcoin, ethereum, bitcoin cash och litecoin. Företaget uppger att en del av deras användare i början av nästa år kommer att kunna använda kryptovalutorna för att handla hos de 26 miljoner handlare som är anslutna till PayPals betalnätverk. Initialt verkar detta dock bara gälla amerikanska användare och om eller när vi i resten av världen kommer att kunna betala med kryptovalutor via PayPal finns det inga uppgifter om. PayPal har fått licens från New York State Department of Financial Services för att handla med kryptovalutor och kommer att göra detta i samarbete med Paxos Trust Compan skriver nyhetsbyrån Reuters i en rätt så okritisk artikel. Som Gizmodo påpekar i långt mer utförlig artikel så känns PayPals kryptovaluta-initiativ för tillfället mer som ett PR-drag än något som kommer att spela någon större roll för PayPals användare överlag. Gizmodo skriver bland annat: "In the end, crypto is a back-end technology. Putting it front and center is all about PR, not actual innovation. The crypto hype cycle will play this up as a massive move for the cryptocurrency industry, but when it comes down to it, the mass of PayPal users will still send and receive cash in their bank accounts and leave the crypto in their virtual wallets." Bitcoin-kursen rusade med runt 8% efter det att PayPal meddelade att de skulle börja stödja kryptovalutor. Kursen föll dock tillbaka under dagen och handlas idag bara något högre än för vad den gjorde innan nyheten om PayPal blev känd. Tumnagel
37.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

OnePlus 9 kan släppas tidigare än väntat
Nya rykten pekar på mars-release

OnePlus har de senaste åren levererat ett flaggskepp under våren runt april/maj och ytterligare ett flaggskepp kring oktober. Nu verkar det bli ändring på releaseplanerna för flaggskeppen och nästa enhet, OnePlus 9, väntas visas upp redan i mars, vilket Android Central luskat ut via kontakter. Varför OnePlus möblerar om i releaseschemat är oklart, men det beror troligtvis på att OnePlus vill ha ut 9 så tidigt som möjligt nästa år för att kunna konkurrera med Samsungs kommande flaggskepp, som väntas släppas redan i januari. Eller så beror det på att OnePlus vill skapa lite mer utrymme för nästa version av Nord, om gänget har en sådan på ingång. Hur som helst. Rykten och salt. OnePlus brukar vara rätt duktiga på att leverera information om sina releaser, så vi väntar att företaget kommer hålla oss och resten av världen uppdaterade. Tumnagel
37.1°
+
André Stray
0

Jony Ive börjar arbeta för Airbnb
Apples tidigare chefsdesigner har hittat ett nytt gig

Förra året lämnade Apples chefdesigner Jony Ive företaget för att dra igång den egna konsultfirman LoveFrom. Nu är det klart att ett av Ives första uppdrag blir för rumsuthyrnings-tjänsten Airbnb, något som Airbnbs vd Brian Chesky skriver om i ett blogginlägg. Chesky skriver att man anlitat Ive för att utveckla Airbnb nästa generations produkter och tjänster. Exakt vad det kan innebära är rätt oklart men i blogginlägget skriver Chesky bland annat: "We have made the decision to work together through a multi-year relationship to design the next generation of Airbnb products and services. Jony will also help us continue to develop our internal design team, which he believes to be one of the world’s best. I know he is particularly excited about a relationship that will evolve to become a deep collaboration with our creative team." Chesky och Ive ska ha känt varandra länge och Ive ska bland annat ha varit inblandad i att ta fram Airbnbs logo 2014. Engelsmannen Jonathan "Jony" Ive arbetade för Apple i nästan 30 år och har varit inblandad i att designa produkter som iMac, Power Mac G4 Cube, iPod, iPhone, iPad och MacBook. Han har även blivit adlad i Storbritannien och kan med andra ord titulera sig "Sir" officiellt. Tumnagel
36.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Jared Letos Jokern verkar återvända i nya Justice League
Tack, men nej tack

Troligtvis är det många som vill glömma Suicide Squad från 2016, men det får vi tydligen inte. Enligt källor till The Hollywood Reporter ska Jared Letos Joker återvända i Zack Snyders nya version av Justice League. Detta då Leto ska ha medverkat under nyinspelningarna av filmen som pågår för tillfället. Zack Snyders Justice League släpps någon gång nästa år på HBO Max och då får vi se om informationen ovan stämmer. Tumnagel
30.3°
+
André Stray
0

Ny trailer för The Very Excellent Mr. Dundee
Verkar svinbra! Inte

I våras fick vi se den första trailern för filmen The Very Excellent Mr. Dundee som är en film där skådespelaren Paul Hogan spelar sig själv. I rollerna ser vi även Olivia Newton-John, Chevy Chase och John Cleese. Filmen släpps den 11 december. Tumnagel
36.3°
+
Bobby Green
0

Supercar Blondie spanar in Koenigsegg Gemera
Drömbil

Det är inte jättemånga som fått möjlighet att klämma på Koenigsegg Gemera än men Supercar Blondie är en av dem, och här visar hon upp bilen. Hon säger att hon ska köra den men så blir det tyvärr inte. Bonusklipp nedan. Tumnagel
39.5°
+
Bobby Green
0

Nu lanseras Facebooks dejtingtjänst i Sverige
Hitta kärleken på fejjan

För lite mer än ett år sedan lanserade Facebook sin dejtingtjänst "Facebook Dating" i USA och nu har denna även börjat rulla ut här i Europa. Det handlar om en traditionell dejtingtjänst som än så länge bara är tillgänglig via Facebooks mobilappar. Tjänsten är djupt integrerad med resten av Facebooks tjänster. Det går bland annat går att lägga in stories och bilder från Instagram i sin dejtingprofil, initiera chattar via Messenger och den så kallade "Secret Crush"-funktionen, det vill säga om någon av dina vänner kanske är hemligt kär i dig, scannar av dina kontakter både på Instagram och Facebook. Facebook Dating har redan börjat rulla ut i Sverige så väl som i andra EU-länder och finns nu tillgänglig i runt 50 av världens länder. Tumnagel
31.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för nya versionen av Animaniacs
Tagga Pinky and the Brain!

Animaniacs kommer återvända till TV-rutan! Ungefär. 20 november har den nya versionen av den klassiska serien premiär på den amerikandska streamingtjänsten Hulu, men redan nu kan ni kika på den nya seriens första trailer. Den nya seriens officiella beskrivning lyder som sådan: They’re back! The Warner brothers, Yakko and Wakko, and the Warner sister Dot, have a great time wreaking havoc and mayhem in the lives of everyone they meet. After returning to their beloved home, the Warner Bros. water tower, the siblings waste no time in causing chaos and comic confusion as they run loose through the studio, turning the world into their personal playground. Joining Yakko, Wakko and Dot, fan-favorite characters Pinky and the Brain also return to continue their quest for world domination. Tumnagel
38.2°
+
André Stray
0

Även Spotify sätter ner foten mot QAnon
Fyra av gruppens podcasts har tagits bort från tjänsten

Digital Music News rapporterar att Spotify ser ut att ha blockerat flera podcasts som sprider hatgruppens QAnons konspirationsteorier. Enligt DMN så är de fyra QAnon-kopplade pocastarna "X22 Report", "Praying Medic", "Indigenous Mike" samt "Pardon My American" nu bortplockade från Spotifys podcast-tjänst. Det är oklart om Spotify portar alla podcasts som sprider QAnons budskap eller om de fyra podcasts som nu försvunnit från Spotify har blivit bortplockade av något annat specifikt skäl. Sedan tidigare har bland andra Twitter, Facebook och YouTube portat eller blockerat material från QAnons medlemmer i mer och mindre omfattande utsträckning. Tumnagel
46.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Hejdå Quibi
Streamingtjänst för mobilen lägger ner

I april lanserades den hajpade streamingtjänsten Quibi men det ser ut att ha varit en satsning som låg helt fel i tiden. Igår meddelade tjänstens båda grundare Jeffrey Katzenberg och Meg Whitman att tjänsten nu lägger ner. I en pressrelease säger Whitman bland annat: "While we have enough capital to continue operating for a significant period of time, we made the difficult decision to wind down the business, return cash to our shareholders, and say goodbye to our talented colleagues with grace. We continue to believe that there is an attractive market for premium, short-form content. Over the coming months we will be working hard to find buyers for these valuable assets who can leverage them to their full potential." Quibis affärsidé var att producera korta tv-program som primärt var avsedda att titta på i mobilen. Att tjänsten lanserades under den pågående pandemin, en tid då människor antagligen spenderade mindre dödtid i kollektivtrafiken, tros vara en av de bidragande orsakerna till att tjänsten aldrig riktigt lyfte. Tumnagel
39.6°
+
Wille Wilhelmsson
0

Laddare och lurar försvinner även från äldre iPhone-modeller
Men de blev samtidigt lite billigare

När iPhone 12 presenterades så blev det klart att dessa kommer att levereras utan vare sig batteriladdare eller hörlurarna EarPods. I samband med detta blev det även klart att även äldre iPhone-modeller som Apple säljer kommer att levereras utan hörlurar och batteriladdare från och med nu. Det innebär att om man köper en ny iPhone 11, iPhone SE eller iPhone XR så kommer inte heller dessa att levereras med batteriladdare eller hörlurar. På bilden ovan syns till exempel vad man får i lådan om man köper en iPhone SE idag och här nedanför vad man fick om man köpte en iPhone SE för två veckor sedan. Appl har dock har sänkt priserna på de äldre iPhone-modellerna med några hundringar beroende på vilken modell man köper. Skulle man vilja köpa till ett par EarPods till sina nya iPhone kostar dessa nu 225 kronor och det samma kostar strömadaptern som krävs för att kunna ladda telefonen. Tumnagel
41.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för Mank
Premiär den 4 november

Efter teasern är det nu dags för trailern för den kommande filmen Mank. I den får vi följa manusförfattaren Herman J. Mankiewicz när han färdigställer Orson Welles legendariska film Citizen Kane. Filmen kommer till utvalda biografer och Netflix den 4 november. Tumnagel
37.8°
+
Bobby Green
0

Nya Land Rover Defender mot gamla
Vilken är bäst offroad?

Förra Land Rover Defender var kanske mer bastant än den nya, men den nya är fylld med mer teknik som gör den bättre på många punkter. Så vilken av de två är bäst när det kommer till offroad-körning? Spolier: den nya. På exakt vad ser ni i klippet. Tumnagel
37.1°
+
Bobby Green
0

Ordentlig trailer för Raya and the Last Dragon
Nytt animerat äventyr från Disney

Disney har släppt en ordentlig trailer för Raya and the Last Dragon och denna kan ni kika på ovan. I filmen får vi träffa krigaren Raya från Kumandra, en alternativ tolkning av jorden, som är rätt inställd på att hitta den sista levande draken i hopp om att rädda världen. Raya and the Last Dragon väntas ha biopremiär i mars. Tumnagel
44.8°
+
André Stray
0

Ghost of Tsushima-utvecklare verkar rekrytera till uppföljare
Peppen!

Sucker Punch har verkligen lyckats leverera ett riktigt vackert och underhållande spel med Ghost of Tsushima. Och gänget har verkligen träffat helrätt med den senaste uppdateringen som inte bara lägger till New Game+, utan även det riktigt roliga multiplayerläget Legends. Nu verkar det som att utvecklarstudion, eller i alla fall en del av den, har börjat blicka framåt och rekrytering för spelets uppföljare har dragit igång. På Sucker Punchs hemsida söker nämligen studion nytt blod för att jobba på ett kommande spel. Mer specifikt en Narrative Writer som ska jobba med en "AAA open-world experience" och ska helst vilja skriva berättelser som utspelar sig i feodala Japan. Varken Sony eller Sucker Punch har bekräftat att en uppföljare är på ingång, men vi tar ändå informationen ovan som en stark indikation att arbetet med uppföljaren har dragit igång. Ovan har ni en trailer för Ghost of Tsushima: Legends-uppdateringen som släpptes i fredags. Tumnagel
39.7°
+
André Stray
0

Volkswagen ID.3 får fem stjärnor i Euro NCAP
Volkswagens första modell med mittkrockkudde fram

Volkswagen ID.3 har nu genomgått krocktesterna hos Euro NCAP och den fick det högsta möjliga betyget fem stjärnor i samtliga fyra kategorier - skydd av vuxna, skydd av barn, oskyddade trafikanter och förarstödsystem. När det kommer till skydd av förare och passagerare fick bilen 87 procent och 89 procent när det kommer till skydd av barn. ID.3 har som första Volkswagen även en mittkrockkudde för framsätena. Den ska se till att skydda de där fram så att de inte slår i varandras huvuden vid en krock. Läs mer om Euro NCAP:s betyg på länken nedan. Tumnagel
45.7°
+
Bobby Green
0

Buda hem Neos kläder från The Matrix Reloaded
Eller Jokerns slips

I år kommer Prop Stores årliga auktion med ikoniska grejer från både TV-shower och filmer att innehålla saker från bland annat Pretty Woman, Alien och The Matrix Reloaded. Totalt handlar det om 900 stycken olika saker som ska auktioneras iväg. Från Matrix kommer Neos outfit att erbjudas och den väntas gå för mellan 52.000 och 78.000 dollar. Andra godsaker är Jokerns slips från The Dark Knight som väntas gå för mellan 10.000 och 13.000 dollar. Sen kommer även Obi-Wan Kenobis ljussabel från Star Wars: Revenge of the Sith att klubbas iväg, och den väntas gå för mellan 103.000 och 155.000 dollar. Den 29 oktober kommer katalogen med allt som erbjuds att gå live på länken nedan. Själva auktionen äger rum mellan den 1-2 december. Tumnagel
88kg
+
Bobby Green

71 Nirvana-riffs på fem minuter
Det svänger ju

Den här killen gillar verkligen Nirvana och bestämde sig för att spela så många riffs från bandets låtar som möjligt på fem minuter och det blev 71 stycken. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

Rockgruppen KISS presenterar mörk rom
Lanseras idag

Den legendariska rockgruppen KISS lanserar idag KISS Black Diamond Premium Dark Rum - deras första mörka rom i samlingen KISS Rum Kollection. Romen är döpt efter en av gruppens mest kända låtar och den har lagrats på ekfat i upp till 15 år. Smaken ska ha väldefinierade toner av torkad aprikos, arrak, vanilj, nötter, torkade dadlar, vaniljpudding, kanel och choklad. Romen har en alkoholhalt på 40 procent och för en flaska som rymmer 50 centiliter får man betala 369 kronor. Tumnagel
73kg
+
Bobby Green

Miley Cyrus gör cover på The Cranberries Zombie
Och några andra låtar

Små ställen med live-scener har det ganska så tufft just nu i corona-tider. För att försöka göra något i alla fall anordnades National Independent Venue Association en tre dagar lång virtuell festival som de kallade Save Our Stages. 35 stycken olika artister deltog över hela USA, däribland Macklemore, Foo Fighters, Reba McEntire och Miley Cyrus. Här får vi se och höra Miley på nattklubben Whiskey a Go Go i Los Angeles där hon bland annat framför The Cranberries klassiker Zombie. Bonusklipp nedan. Tumnagel
97kg
+
Bobby Green

Kyckling och dumplings
Mumma!

Farideh är tillbaka med ännu mer härlig matlagning och denna gång är det kyckling och dumplings som står på menyn. Receptet hittar ni på länken nedan. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Ny glass med glöggsmak
Årets julnyhet från Sia

Sia presenterar nu årets Tomteglass och det är Glöggmys. Precis som namnet antyder handlar det om glass med smak av glögg. Det finns även slingor av glöggrippel och rostad hackad mandel i byttan. Släpps i butik i begränsad upplaga i slutet av oktober. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

Baileys Salted Caramel nu i ordinarie sortimentet
Hurra!

Baileys Salted Caramel blir nu en permanent medlem i Baileys-familjen. Här har man som väntat blandat Baileys Original Irish Cream med karamell och salt och fått till den omåttligt populära kombinationen salted caramel. Alkoholhalten ligger på 17 procent. En flaska blir din för 205 kronor. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

The Kinks - You Really Got Me
Fredagsklassikern

I år är det 50 år sedan den brittiska rockgruppen The Kinks släppte albumet Lola Versus Powerman and the Moneygoround, Part One. Denna platta anses vara en av gruppens allra bästa och den största hiten därifrån är Lola. En av gruppens mest kända låtar lär dock vara You Really Got Me så därför kör vi den som klassiker denna vecka. För att fira 50-årsjubileet kommer en Deluxe Box som innehåller nya versioner och outgivet material att släppas den 11 december. Bonusklipp nedan. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green

Så får du till din Beer Can Duck
Byt ut kycklingen mot anka

Beer Can Chicken var det många som gjorde förra året, eller var det året innan dess? Vill man testa något liknande fast med anka istället visar duon i Prime Time här hur du ska gå tillväga. De testar även om pilsner eller IPA är den bästa ölsorten att använda till detta och vilken av dessa som ger fågeln krispigast skinn och mörast kött. Tumnagel
79kg
+
Bobby Green

Idag är det Internationella champagnedagen!
Tut i luren!

Idag är det fredag och det ska ju givetvis firas. Som av en händelse är det även internationella champagnedagen idag så om man vill kan man ju skåla i denna dryck. Grattis på fredag! Tumnagel
104kg
+
Bobby Green

Polare hjälper Polarbröd
Bagerier går samman för att göra bröden

I slutet av augusti härjade en brand på Polarbröds bageri i Älvsbyn och tyvärr gick stället inte att rädda. Man kommer att bygga upp bageriet igen men det kommer ta tid. För att fortfarande kunna erbjuda samma utbud som tidigare har man lanserat det tillfälliga sortimentet Polarpolare. Det är ett samarbete med andra bagerier som gör att några av tillverkarens favoriter har kunnat bakas igen tidigare än beräknat. Från och med nästa vecka ska alla fyra Polarpolare finnas ute i butik. Produkterna kommer att vara på tillfälligt besök tills Polarbröd kan tillverka de själva igen. Snart drar bygget av nya Polarbageriet i Älvsbyn igång och man hoppas kunna vara i drift om ett år. Tumnagel
377kg
+
Bobby Green

Ikea lanserar nya doftljus
I samarbete med grundaren av Byredo

Byredo är ett svenskt företag som grundades 2006 av Ben Gorham. Företaget tillverkar dofter, lädervaror och accessoarer. Nu presenterar Ikea doftljus-kollektionen Osynlig som är ett samarbete med Byredo. Det finns 13 stycken olika att välja mellan och dofterna ska väcka minnen och förstärka känslan av att vara hemma. Några av dofterna är Granatäpple och bärnsten, Fikon och cypress, Persikeblomma och bambu och Tobak och honung. Ljusen lanseras den 6 november. Priset ligger på mellan 49 och 249 kronor. Läs mer i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
117kg
+
Bobby Green