18 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Bild till artikel
Bildfrossa Aventador - The bull is back! Capoten har fallit

Äntligen har Lamborghini låtit det röda skynket falla längs med sidan på nästa frustande tjur, Aventador LP 700-4. Extremare än så här blir det knappt!

Den mesta informationen har jag redan skrivit om men vi kör en liten uppfriskare för minnet ändå. LP står för "Longitudinale Posteriore" och står för motorns mittmonterade position. 700-4 är nog inte så svårt att räkna ut, 700 hästar, drivning på alla fyra hjulen. Fyrhjulsdriften står svenska Haldex för. Vridet uppgår till 690 Nm och all kraft går först genom en 7-stegad ISR-låda från Graziano innan den skickas till marken. Och kraft finns det som sagt gott om. Tillräckligt för att skicka bilen från stillastående till 100 km/h på 2,9 sekunder. Toppfarten är hyfsade 350 km/h.

Vågen stannar på 1 575 kilo vilket ändå är helt okej för en bil i den här storleken. Vikten har hållits nere tack vare massa kolfiber, bland annat i då monocoquen är i just detta ädla material.

Priset är satt till 255 000 euro vilket i svenska pengar är ungefär 2,3 miljoner. Leveranserna är beräknade till slutet av sommaren om nu inte lackproblem försenar bilarna ännu mer. (Tydligen var Lamborghini inte helt nöjda med att kolfibret på vissa ställen lös igenom lacken. Kunderna var nog inte heller särskilt nöjda med detta).

carsession.com Bil, Nyheter, Lamborghini, Aventador, LP700-4, motor, spis, V12, nyhet, ersättare, officiell
43.9° 0 Bobby Green Bobby Green
mån. 28 feb 2011, 23:03
Bildfrossa Aventador - The bull is back! Capoten har fallit
43.9°
0