41 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Det här är nya Audi Q3
Det här är nya Audi Q3 Liten SUV blir argare

Audi har nu presenterat andra generation av sin lilla SUV Q3 och det är en betydligt argare krabat vi får se. Den första generationen var som ni kanske minns en rätt blyg historia, något man nu alltså har ändrat på. Rejält.

Den lilla bilen är inte så liten längre. Q3 är numera tio centimeter längre, 2,5 centimeter bredare och har en hjulbas som är nästa åtta centimeter längre. Större lär det alltså ha blivit på insidan om man får tro Audi och siffrorna.

Q3 har också vuxit när det kommer till inredning och här känner vi igen oss från storesyskonen, även om det bara finns en skärm och inte två. Första leveranserna av nya Q3 kommer i november.

Bil, Audi, audi q3
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Det här är nya Audi Q3

Audis nya crossover - Q3
BMW X1-utmanaren

Efter lite skissbilder släpper nu Audi lös Q3. Designen är som väntat och det går inte att ta miste på att det är en Audi det handlar om. En Q7 och Q5 som gått i torktumlaren, eller fått ett litet barn ihop. Q3 är 4,39 meter lång, 1,83 meter bred och 1,6 meter hög. Den finns som endast framhjulsdriven och då stannar vikten på 1 500 kilo. Även här har man använts sig av aluminium i konstruktion och tillverkat både bakluckan och motorhuven i detta material. På insidan kan man nu för första gången i Q-serien få en färgskärm på sju tum i panelen. Det mesta finns där man önskar och det finns en rad olika val när det kommer till interiörfärger och utrustning. Bagaget sväljer 460 liter med baksätesryggen uppfällt, och 1 365 liter när man fäller ner. Under huven finns det fyra olika motorer att välja mellan, två bensinare och två dieslar, varav en klenare diesel kommer att lanseras senare. Alla har fyra cylindrar och är på 2,0 liter. Effekten sträcker sig från 140 till 211 hästar. Den sistnämnda gör 0-100 km/h på 6,9 sekunder och toppar 230 km/h. Den minsta dieselmotorn på 140 hästar drar under 0,52 per mil och erbjuds enbart med framhjulsdrift. De övriga motoralternativen är kombinerade med fyrhjulsdrift. Alla motorer har direktinsprutning, turbo, start-och-stoppsystem och energiåtervinning. Den svenska lanseringen är planerad till slutet av oktober i år, men några svenska priser är inte fastställda ännu. Hoppa vidare på länken nedan för att läsa hela pressmeddelandet. Klipp under "Läs mer". Tumnagel
36.2°
0

Här är Audi Q3s nya ansikte
Ny front och nytt under huven

Audi tycker att deras Q3:a började kännas lite gammal och trött och presenterar nu en facelift. När det kommer till ansiktslyft så brukar de vara rätt tråkiga men här har faktiskt Audi gjort rätt stora förändringar på just ansiktet. På motorsidan blir det snålare och starkare. Tre bensinare och fyra dieslar erbjuds och de är som mest 17% snålare än tidigare generationen. 2,0 TDI ultra har 150 hästar men drar ändå bara 0.44 liter per mil. Vill man ha det roligare är RS Q3 alternativet (den röda bilen ovan) som har 340 hästar och 450 Nm. Det är 30 mer av båda sorterna och det ger effekt på 0-100 tiden som har kapats med 0.7 sekunder till 4.8 sekunder. Tumnagel
37.9°
0
38.6° 0 Roger Åberg Roger Åberg
ons. 25 jul 2018, 10:30
Det här är nya Audi Q3 Liten SUV blir argare
38.6°
0