40 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Mercedes Tesla Model S-utmanare visas i september Men kommer först 2018
Mercedes Tesla Model S-utmanare visas i september
Mercedes konceptbil IAA. Har egentligen ingenting med det här att göra, men är snygg!

Att eldrivna bilar är framtiden är det väl ingen tvekan om, nu ska de "bara" komma i massproduktion. En Mercedesrepresentant i Australien har nu berättat lite om framtiden för helt eldrivna bilar hos Mercedes. David McCarthy är "Senior Manager of Coporate Communications" på Mercedes i Australien och han har nu berättat att företaget kommer att visa upp sin Model S-utmanare strax innan Parismässan i September.

Det kommer att bli en konkurrent till Model S och inte Model 3. Anledningen är helt enkelt att man inte verkar tycka att det finns pengar att tjäna i det billigare spannet av modeller. Ännu. Modellen som ska visas upp ska ha liknande pris och räckvidd som Model S.

“It’ll be in a price bracket similar to Tesla model S, have a similar cruising range, but it’ll be a Mercedes, so I think Tesla probably have good reason to be concerned about i”

David påpekar att han är imponerad av det som Tesla har gjort och han verkar tacksam över att de har gjort elbilen till något attraktivt.

“Tesla has done a huge, amazing job. The challenge for them is to get their production levels where they say they need to be, by the time they want them to be, and make money.”

Mercedes Model S-utmanare väntas komma först 2018. När vi får se en Model 3-utmanare från dem, eller en annan tillverkare, är fortfarande oklart.

Bil, Mercedes, tesla, elbil, model s,
Mercedes nya konceptbil IAA är en Transformer Kan ändra form för att maximera luftflödet I går kunde vi visa en siluett av Mercedes nya konceptbil IAA (Intelligent Aerodynamic Automobile). Nu är den officiell och det är en förhandsvisning av hur Mercedes ser framtiden. Bland annat ska bilen kunna ändra form under färd för att bli mer aerodynamisk. Kör man i över 80 km/h eller trycker på en knapp börjar baken att växa utåt med hela 39 centimeter. I samma veva blir fälgarna släta och paneler på stötfångaren fram och bak kommer ut åt sidorna. Allt för att göra bilen så att bilen skär genom luften. När transformationen är klar ska luftmotståndet endast vara Cd 0.19. Under skalet sitter det en bensindriven fyrcylindrig motor som ger 210 hästar. Till den kopplas en elmotor på 80 hästar och på bara el ska man kunna köra 6.6 mil. Toppfarten anges till 250 km/h och utsläppen till 28 gram per kilometer. Tumnagel
57.5°
0
40.5° 0 Roger Åberg Roger Åberg
mån. 11 jul 2016, 08:30
Mercedes Tesla Model S-utmanare visas i september Men kommer först 2018
40.5°
0