m
Så här ser nya Hyundai Tucson ut i N Line-kläder

Så här ser nya Hyundai Tucson ut i N Line-kläder
Lanseras innan sommaren

Bil / Hyundai

Förra Hyundai Tucson erbjöds i det lite sportigare utförandet N Line och det ska givetvis även den senaste upplagan göra, och så här ser den ut. Det här är alltså inte en renodlad N-version utan bara en vanlig Tucson som hottats upp med lite sportigare detaljer på både in- och utsidan. Det handlar om ett fräsigare kjolpaket runt om, större fälgar på 19 tum, en diffusor baktill och dubbla avgaspipor. På insidan får man lite mer skålade säten, annan ratt och röda kontrastsömmar. Sju stycken olika lackalternativ erbjuds och man kan även få tvåtonsfärgat tak.

Lansering sker någon gång innan sommaren men något pris har vi tyvärr inte fått än. Läs allt i pressmeddelandet nedan.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Så här ser nya Hyundai Tucson ut i N Line-kläder
Visa
Pressmeddelande
Hyundai avslöjar sportig N Line-utrustning till helt nya TUCSON

Tätt efter lanseringen av helt nya TUCSON, avslöjar Hyundai Motor en sportigt utrustad N Line-version av den bästsäljande modellen. Helt nya TUCSON N Line kombinerar en dynamisk design, komfort och avancerahttps://publish.mynewsdesk.com/se/edit/pressreleases/3067997#d uppkopplingsfunktionalitet från vanliga TUCSON med en motorsportinspirerad styling och attityd från N Line. Helt nya TUCSON N Line erbjuder en sportig och distinkt designad exteriör med differentierade interiördetaljer så att kunderna får en körupplevelse med ännu mer attityd.

”Med helt nya Hyundai TUCSON N Line introducerar vi vårt populära utrustningspaket till den senaste generationen av vår europeiska bästsäljare,” säger Andreas-Christoph Hofmann, Vice President Marketing and Product på Hyundai Motor Europe. ”Vår helt nya TUCSON N Line har exklusiv prestandastyling och ett toppmodernt utbud av drivlinor med elektrifierade lösningar som ger ännu fler valmöjligheter för Hyundais kunder”.

Dynamiskt designad exteriör, inspirerad av motorsport
Precis som hos standardmodellen sticker helt nya TUCSON N Line ut med sin progressiva design, integrerade skarpa linjer, vinklar och former samt TUCSONs nya signatur – det parametriska juvelmönstret.

Den muskulösa hållningen hos helt nya TUCSON N Line är baserad på Hyundais designidentitet ”Sensuous Sportiness”, samtidigt som den har fått flera mer prestandafokuserade designdetaljer. Som hos vanliga TUCSON, har N Line-paketet flera framträdande geometriska mönster kända som ”parametriska juveler”. Detaljer skänker en kraftfull och energisk karaktär till bilen. Dessutom förstärker en låg och bred hållning bilens sportiga referenser.

Framtill syns parametriska juveler snyggt integrerade i en grill som är både högre och bredare än hos vanliga TUCSON. Exklusivt för N Line-versionen har de parametriska juvelmönstren på grillen utarbetats kantigare, vilket ger ytterligare reflektioner beroende på betraktningsvinkel. Grillen är dessutom snyggt smyckad med en integrerad N Line-logotyp. Under grillen sitter en rektangulärt utformad stötfångare med raffinerat luftintag som är högre och bredare än hos standard-TUCSON, för ett ännu sportigare utseende. Stötfångaren som i sin design är replikerad baktill, fungerar harmoniskt med de ljusa silverfärgade hasplåtarna. Samtidigt är de främre strålkastarna tydligt markerade med svart inramning.

På sidorna kännetecknas helt nya TUCSON N Line av en energifullt utformat kaross med dynamiska proportioner och linjer som ger ett slankare intryck. Detta kompletteras med en levande, blank svart dagsljusöppning (DLO). DLO-öppningen avslutas i den branta vinkeln på C-stolpen, vilket genererar en racing-inspirerad känsla av framåtrörelse. Stilfulla sidospeglar i Phantom Black förstärker ytterligare den eleganta designen hos helt nya TUCSON N Line.

För att betona bilens sportiga utseende baktill har helt nya TUCSON N Line utrustats med en aerodynamisk spoiler som är längre än hos standardmodellen och även smyckad med fenor. Den nedre delen accentueras av ett rött reflektorband och en diffuser. Aggressiva ljuddämpare med dubbla utblås understryker faktumet att modellens designers har hämtat mycket inspiration från världen av prestandabilar.

Helt nya TUCSON N Line är utrustad med kraftiga och sportiga 19-tumsfälgar. Temat från Sensuous Sportiness fortsätter i fälgarna som med sitt parametriska mönster betonar den geometriska strukturen. Hjulen kompletteras av skärmar lackade i bilens färg.

Kunder av helt nya TUCSON N Line kan välja mellan sju olika exteriörfärger. Utöver dessa kan kunder även göra sin bil mer personlig genom att addera valet av två-tonsfärgat tak i Phantom Black tillsammans med någon av fem färgkombinationer.

En rymlig interiör med sportiga detaljer
Helt nya TUCSON N Lines sofistikerade och rymliga interiör kännetecknas av flytande former inspirerade av vattenfall. Något som förstärks av en sportig N Line-interiör och ett exklusivt färgpaket.

Helt nya TUCSON N Lines kunder kan njuta av N-profilerade sportsäten i svart mocka och läder med röda sömmar. De röda sömmarna är också invävda i dörrklädsel och armstöd medan den dedikerade N-ratten kommer komplett med N-logotype. Andra designelement unika för N återfinns på den läderklädda växelspaken eller vid shift-by-wire-knapparna på mittkonsolen, beroende på val av växellåda. Ytterligare N Line-förstärkningar inkluderar pedaler, fotstöd och dörrsteg i metall.

Förbättrad körupplevelse och hantering med utvalda motorer
Helt nya TUCSON N Line har utvecklats och testats i Europa. Precis som helt nya TUCSON har den möjlighet till val av Electronically Controlled Suspension (ECS) som ger ytterligare flexibilitet på vägarna tack vare adaptiv dämpningsteknik. Med ECS har Hyundais ingenjörer uppnått ett mångsidigt körbeteende som baseras på situation och förarpreferenser.

ECS-systemet styr automatiskt och kontinuerligt bilens fjädring för att maximera komfort och prestanda. Systemet uppnår detta genom att ta hänsyn till körförhållanden som hastighet, vägunderlag, kurvtagning, inbromsning och acceleration. Genom att kontrollera dämpningskraften på varje hjul, reducerar ECS krängning, stigning och vertikal rörelse för att förbättra körning och hantering. Ingenjörerna på Hyundai Motor Europe Technical Center (HMETC) skapade unika optimerade ECS-parametrar med specifika inställningar för de drivlineversioner av helt nya TUCSON N Line som är utrustade med 48-voltssystem. Detta ger ännu mer körglädje för N Line-kunder som matchar modellens sportiga utseende.

Hyundais ingenjörer utvecklade optimerade ECS-inställningar för helt nya TUCSON N Line i syfte att uppnå bättre vibrationsdämpning och ge ökad smidighet. Hos helt nya TUCSON N Line reagerar ECS-logiken snabbare och starkare på både kroppsrörelser och styrkommandon. I Normal-läge bibehöll ingenjörerna den goda kör körkomforten i stadstrafik, vilket säkerställer att den bara blir betydligt stramare vid hantering i hastigheter typiska för just landsvägar. Samtidigt har Sport-läget förstärkts och erbjuder ännu mer kontroll och feedback över hela hastighetsregistret.

Som en följd av den justerade ECS-logiken känns också styrningen annorlunda vid dessa lägen. Den är mer centrerad, samtidigt som den upplevs mer direkt och lite tyngre.

Drivlinor, säkerhet och uppkoppling
Helt nya TUCSON N Line är, precis som standardversionen tillgänglig med en stor variation av drivlinor med både kraft, effektivitet och val med eller utan flera nivåer av elektrifiering. Varje drivlina är baserad på en fyrcylindrig, 1.6-liters T-GDI bensinmotor från Hyundai Smartstream för maximal effektivitet.

Drivlinor
1.6 T-GDI Plug-in Hybrid (265 hk), 6AT med 4WD
1.6 T-GDI Hybrid (230 hk), 6AT med 2WD eller 4WD
1.6 T-GDI 48V Mildhybrid (180 hk), 7DCT med 4WD
Precis som hos helt nya TUCSON möjliggör en mängd människocentrerade teknikfunktioner en intuitiv användarupplevelse, som inkluderar bland annat ett fullt konfigurerbart 10.25-tums digitalt instrumentkluster utan kåpa och en 10.25 tum stor pekskärm för AVN med Hyundai BlueLink Connected Car Services. Detta skapar ett mer personligt utrymme som är intuitivt optimerat för en högteknologisk användarupplevelse.

Helt nya TUCSON N Line har också Multi-Air Mode-teknik. En ventilationslösning som består av en kombination av direkta och indirekta ventiler för luftkonditionering och värme som skapar en trevligare inomhusmiljö och ett mer behagligt luftflöde. Klimatanläggningen med sina tre zoner tar hand om bilens passagerare både i baksätet likväl den främre raden. Dessutom ger ventilerade säten fram och uppvärmda säten både fram och bak ytterligare komfort för både förare och passagerare.

Helt nya TUCSON N Line är utrustad med ett klassledande paket aktiva säkerhets- och förarassistanssystem. En utrustningsnivå som gör den till en av de säkraste bilarna på marknaden. Blind-spot View Monitor (BVM) ger en förbättrad vy från sidospegeln genom att visa en kamerabild i instrumentklustret när blinkers är aktiverad. Dessutom håller Highway Driving Assist (HDA) bilen centrerad i filen samtidigt som den anpassar farten baserat på navigationsdata och trafiksituation, exempelvis vid annalkande landsvägskurvor. Bland flera andra funktioner finns även Remote Smart Parking Assist (RSPA) tillgänglig på hybrid och laddhybridversionerna. RSPA gör att bilen kan parkera sig själv vid svåra parkeringssituationer där föraren känner sig pressad. En mängd andra säkerhetsfunktioner bidrar till förbättrad uppsikt för att skydda passagerare både i baksäte och framsäte för att undvika kollisioner.

Fullständiga detaljer om drivlinor och versioner av helt nya TUCSON N Line presenteras på Hyundai.se.
Helt nya TUCSON N Line lanseras i Sverige före sommaren 2021.
36.7°
0

Så här ser nya Hyundai Tucson ut i N Line-kläder

Lanseras innan sommaren

En teaser för S06 av Legends of Tomorrow
Wille jublar

Tro det eller ej så är det snart dags för den sjätte säsongen av Legends of Tomorrow att ha premiär och nyss fick vi en första teaser för denna säsong. Som bekant slutade förra säsongen på en saftig cliffhanger där Sara Lance kidnappades av tidsresande utomjordingar. Legenderna kommer också få en ny medlem denna säsong i form av Esperanza "Spooner" Cruz som spelas av Lisseth Chavez. Den sjätte säsongen av Legends of Tomorrow har premiär på den amerikanska tv-kanalen CW den 2 maj. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

Age of Empires IV släpps till hösten
Direkt på Xbox Game Pass för PC

Under gårdagen höll Microsoft ett litet minijippo för kommande Age of Empires IV som utvecklas av Relic Entertainment. Bland annat meddelade man då att spelet kommer släppas under hösten till Windows via Steam samt Windows Store och vara tillgängligt för dem som kör Xbox Game Pass för PC. Detta realtidsstrategispel kommer innehålla kampanjer för fyra olika civilisationer som du då ska ta genom fyra olika tidsåldrar. En ny grej för spelet är möjligheten att gömma trupper i skogen för att ligga i bakhåll vilket ju låter spännande. En trailer för spelet kan beskådas ovan och hela jippot kan ses i sin helhet nedan. Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0

Så här ser det ut när man åker genom Musks tunnel
Den under Las Vegas

Tidigare i veckan fick pressen provåka Elon Musks kollektivtrafik som tar passagerare genom tunlar under Las Vegas. Denna tunnel befinner sig tolv meter under jorden och är sammanlagt ungefär 2,5 kilometer lång med tre stop. Tanken är att det i dessa tunlar ska köra ett stadigt flöde med Teslas som körs autonomt. Bilarna ska också rymma upp till 16 personer. Men just nu är det inte så sexigt då bilarna under denna pressdag var helt vanliga Teslas som kördes av riktiga människor med en fart på runt 55 Km/h Vid full kapacitet är det tänkt att denna loop ska kunna transportera 4 400 i timmen. Om det blir så återstår att se när denna tunnel öppnas upp inom några månader. Under juni månad kommer det hållas en större konferens i Las Vegas och då blir det spännande att om det här är en vettig investering från Las Vegas sida eller ej. Tumnagel
36.3°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in trailern för Together BnB
Märkligt snuskpellespel

Together BnB är ett kommande spel där du som spelare driver ett bed and breakfast och spenderar din vardag med att ta pervobilder på kvinnliga gäster samt skjuta vilddjur med pistoler för att få rätt på vad som häde med din bror som mystiskt försvunnit. Together BnB is a 3D Real-Time first-person love adventure PC Game. You will be playing the main character James, whose older brother owns a BnB. James was forced to take over the management of the BnB since his brother mysteriously disappeared. Besides searching for his brother through various clues, as a deputy manager, James also has to assist the beautiful tenants of the BnB, satisfy them and help them achieve their goals... Trailern för spelet kan kollas in ovan och sammanfattar verkligen denna märkliga kombination. Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0

Nästa Star Trek-film har premiär under 2023
Långt kvar tills dess ju!

Även om det var fem år sedan vi sist fick se en ny Star Trek-film på bio får vi vänta ett tag till på att vi får se en till. Paramount har nämligen bestämt sig för att inte släppa nästa Star Trek-film förrän den 9 juni 2023. Vad filmen kommer handla om och vem som står för manuset är för tillfället oklart. Tidigare rapporter kring denna film har bland annat sagt att Quentin Tarantino eller Noah Hawley var ansvariga för manuset men det verkar inte längre vara fallet. Det är också oklart vilken tidslinje filmen kommer utspela sig men antagligen återvänder de till Kelvin-tidslinjen igen. Tumnagel
39.4°
+
Frode Wikesjö
0

Michael Reeves leker med Spot
Gör så den kissar öl

Michael Reeves har fått leka lite med roboten Spot från Boston Dynamics. Självklart använde han sin tid och kunskap för att göra det mest praktiska en sådan här robot kan göra, nämligen att kissa öl. Tumnagel
40.7°
+
Frode Wikesjö
0

Längre gameplay-trailer för The Day Before
Det där Last of Us-liknande MMO-spelet

Här bjuds vi på en längre trailer för spelet The Day Before vilket är ett kommande MMO-spel som utspelar sig i ett USA som drabbats av en dödlig pandemi. Infekterade människor har blivit köttsugna zombies och de som överlevde drabbar samman över de få resurser som är kvar. När spelet släpps är för tillfället okänt, men länk till spelet på Steam har ni här nere till vänster och där kan ni wishlista för att hålla er uppdaterade. Tumnagel
39.6°
+
Frode Wikesjö
0

Stor modell av Mustangen från Gone in 60 seconds
Bygg Eleanor på 27 månader

Eleanor från filmen Gone in 60 seconds är troligen en av de allra mest kända film-bilarna. Nu finns den som smått gigantisk metallmodell som mäter 58 centimeter lång. Den säljs av några som heter Die-cast club och det lär bli en dyr historia att få ihop den. Det tar också 27 månader. Varje månad får man nämligen fyra kit som kostar 120 kronor styck ungefär. Dessa bygger man sedan ihop och när 27 månader har gått så har man byggt ihop bilen. Låter det dyrt? Det är det, prislappen totalt blir 13.000 spänn. Aj. Men kanske ett roligt och långt projekt. Tumnagel
39.4°
+
Roger Åberg
0

Premiärdatum för nästa Indiana Jones-film
29 juli 2022

Under gårdagen meddelade Disney att nästa Indiana Jones-äventyr har premiär den 29 juli 2022. Harrison Ford återvänder som bekant för huvudrollen och kommer bland annat få sällskap av Phoebe Waller-Bridge. John Williams kommer också att återvända för att ge filmen lite musik. Tumnagel
43.1°
+
Frode Wikesjö
0

De första 16 minuterna från Diablo 2: Resurrected
Från den pågående alfan

Som bekant pågår det just nu ett tekniskt alfatest för Diablo 2: Resurrected. Folket från IGN har fått lägga vantarna på det och bjuder här på spelets första 16 minuter. Nedan kan man också spana in ett klipp där man jämför den gamla grafiken med den nya. Tumnagel
42.3°
+
Frode Wikesjö
0

Därför är miles per gallon idioti
Vänd på det!

Amerikanarna kan en del saker, men mått har de verkligen inte fått rätt. Extra knäppt blir det när man vänder på saker och här förklarar Engineering Explained varför miles per gallon är ren och skär idioti jämfört med liter per mil. Tumnagel
49.0°
+
Roger Åberg
0

Trailer för Sons of Sam: A Descent Into Darkness
Var seriemördaren Son of Sam verkligen ensam om morden?

David Berkowitz är sannolikt en av USA:s mest kända seriemördaren och gick i media bland annat under namnet "Son of Sam" under sin mordturné i New York mellan 1976 - 1977. I Netflix senaste truecrime-dokumentär Sons of Sam: A Descent Into Darkness spekuleras det om att Berkowitz kanske inte ensam begick de sex mord och tio knivskärningar som han senare dömdes för. Det här är en teori som framför allt lanserats av den nu avlidne journalisten och författaren Maury Terry, som även skrivit boken "The Ultimate Evil: An Investigation Into Americax27s Most Dangerous Satanic Cult". Sons of Sam: A Descent Into Darkness består av fyra delar och de kommer att börja sändas på Netflix 5 maj. Tumnagel
37.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Farväl LG!
Mr Mobile säger hej då

LG har väl aldrig varit bäst men några riktigt bra släpp har de allt gjort. De senaste åren har man släppt en hel del konstiga men uppfriskande modeller men inga riktiga succéer och i veckan berättade man att man slänger in handduken. Mr Mobile har letat i förrådet och går här igenom en hög av de modeller som LG släppt genom åren. Tumnagel
37.8°
+
Roger Åberg
0

GE satsar på att utveckla covid-19-sensorer för mobiler
Så att den kan känna av om det finns virus där du befinner dig

GE Research har fått bidrag från den amerikanska myndigheten National Institutes of Health (NIH) för att försöka utveckla minimala sensorer som ska kunna känna av om det finns covid-19-partiklar i närheten av sensorerna. Företaget har sedan tidigare lång erfarenhet att utveckla sensorer till olika branscher och man tänker sig att en covid-19-sensor skulle vara mindre än en nagel och kunna integreras i till exempel mobiltelefoner, smarta klockor och annan bärbar teknik. Forskaren Radislav Potyrailo från GE Research säger i ett pressmeddelande om den eventuella sensorn: "We have developed tiny sensors smaller than a fingertip that have the same detection capabilities as the high-end analytical instruments the size of a microwave oven. Our sensors are sort of like bloodhounds. We train them to detect a specific thing, and they are able to do that well without being thrown of the trail by something else." Projektet med att utveckla minimala covid-19-sensorer kommer att pågå i två år så det kommer att dröja ett tag innan vi får se resultatet av GE Research forskning. Skulle man lyckas få fram de minimala sensorerna som är målsättningen så krävs det givetvis även att dessa inte blir alltför dyra för att mobiltillverkare och andra ska kunna bygga in sensorerna i sina produkter till en rimlig kostnad. Tumnagel
38.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Digga ledmotivet till nya Mortal Kombat-filmen
MORTAL KOMBAAAAT!

Den stora frågan som många ställde sig när det stod klart att det skulle bli en ny Mortal Kombat-film var om denna rulle skulle återanvända ledmotivet från första filmen från 1995. Natten till i dag fick vi svar på den frågan då en uppdaterad version av låten släpptes. Låten heter enkelt nog Techno Syndrome II och kan diggas på högsta volym i klippet ovan. Mortal Kombat släpps på HBO Max den 23 april och det gamla ledmotivet kan diggas nedan. Tumnagel
38.8°
+
Frode Wikesjö
0

Vad har 25 år gjort med Porsche Boxster?
986 Boxster vs 718 Boxster

När Porsche släppte sin Boxster fick modellen mycket skit, den var lite för tam och alla tuffa killar tyckte då att det inte var en riktig Porsche. Det löste sig dock snabbt och modellen blev riktigt trevlig. Men nu har det gått 25 år och Autogefuhl har fått låna en originalboxster och en jubileumsmodell och jämför de två med varandra. Tumnagel
38.0°
+
Roger Åberg
0

Smygtitt på S03 av Dark Side of the Ring
Dokumentärserien om wrestling-världens mörkare sida

Den 6 maj är det premiär för den tredje säsongen av dokumentärserien Dark Side of the Ring på VICE. Serien bjuder på några av wrestling-världens mörkare historier och i den här säsongen kommer bland annat att täcka den galna wrestling-showen som 1995 hölls i Nordkorea och den tragiska historien kring Brian Pillman som dog 35 år ung. Tumnagel
37.2°
+
Frode Wikesjö
0

Minidokumentär om Oculus Rift
VR-headsetet som inledde den andra VR-vågen

Det har nu gått tio år sedan 18-åringen Palmer Luckey hemma i sitt garage spikade ihop den första prototypen av VR-headsetet som senare blev Oculus Rift. Oculus Rift blev tillsammans med HTC Vive hårdvaran som inledde den andra VR-vågen och det fanns i mitten av förra årtiondet stora förhoppningarna om att VR var något som leta sig ut i stugorna på riktigt den här gången. Idag kan man väl dock säga att den största hajpen runt VR har lagt sig även om utvecklingen fortsätter på flera fronter. Det verkar med andra ord inte helt omöjligt att av VR, tillsammans med AR och XR, är något som kan framöver kan komma att bli betydligt mycket större än vad det är i dagsläget. Även detta berörs lite i slutet av filmen som hittas här ovanför. Vad har ni för tankar om VR, det vi har sett hittills på den fronten och hur VR kan komma att se ut i framtiden? Kommentarerna står till ert förfogande. Bonus. Här nedan hittas trailern till filmen Lawnmover Man från 1992, en film som man kanske kan säga drog igång den första VR-vågen. Tumnagel
37.8°
+
Wille Wilhelmsson
0

DMX är död
Legendarisk rappare blev 50 år

Tidigare i veckan lades Earl Simmons, aka DMX, in på sjukhus efter en hjärtattack orsakad av en överdos. Nu nås vi av nyheten att inte klarade sig ur detta utan nu bekräftats avliden. DMX hade en unik stil och var kanske mest känd för låten X Gonx27 Give It to Ya från soundtracket till filme Cradle 2 the Grave, men störst var han nog på 90-talt. Earl Simmons blev 50 år gammal. Visa det här inlägget på Instagram Ett inlägg delat av snoopdogg (@snoopdogg) Tumnagel
58kg
+
Roger Åberg

Dave Grohl släpper boken The Storyteller
Lyssna på ett utdrag från den här

Musikern Dave Grohl, som spelat i både Nirvana och Queens of the Stone Age såväl som grundat det egna bandet Foo Fighters, släpper i höst boken "The Storyteller". I boken kommer Grohl att dela med sig av sin historia och saker han upplevt under sin uppväxt och karriär i några av världens mest kända rockband. Han skriver själv om "The Storyteller". "A collection of memories of a life lived loud. From my early days growing up in the suburbs of Washington, DC, to hitting the road at the age of 18, and all the music that followed, I can now share these adventures with the world, as seen and heard from behind the microphone. Turn it up!" Dave Grohls "The Storyteller" släpps i både textbok- och ljudboksformat 5 oktober. Ni kan lyssna på ett utdrag där Grohl läser lite ur boken själv här ovanför. Tumnagel
100kg
+
Wille Wilhelmsson

MSCHF återkallar Lil Nas X djävulsskor
Efter uppgörelse med Nike

Företaget MSCHF som i slutet av förra månaden släppte skomodellen "Satan Shoes" tillsammans med Lil Nas X återkallar nu dessa. Det är något man gör efter det att Nike stämt MSCHF då Satans Shoes var baserade på Nike Air Max 97 och försedda med Nikes klassiska Swosh-logga. Då samtliga av de 666 paren av Satan Shoes sålde slut på rekordtid innebär återkallningen av skorna att MSCHF erbjuder sig att köpa tillbaka skorna från köparna till butikspriset 1018 dollar efter uppgörelsen med Nike. Nike säger i ett uttalande om uppgörelsen med MSCHF: "If any purchasers were confused, or if they otherwise want to return their shoes, they may do so for a full refund. Purchasers who choose not to return their shoes and later encounter a product issue, defect or health concern should contact MSCHF, not Nike." En advokat för MSCHF uppger att man gått med på uppgörelsen med Nike då företaget anser att man redan uppnått sitt syfte med skorna, ett syfte som advokaten säger var: "With these Satan Shoes — which sold out in less than a minute — MSCHF intended to comment on the absurdity of the collaboration culture practiced by some brands, and about the perniciousness of intolerance." De köpare som lyckades få tag på ett par Satan Shoes lär sannolikt inte heller sälja tillbaka dem till MSCHF för inköpspriset. Skorna har redan börjat säljas på eBay och där gick ett par nyligen för 5000 dollar medan en auktion som fortfarande pågår är uppe i närmare 7800 dollar för ett par. Tumnagel
82kg
+
Wille Wilhelmsson

I dag är det gin och tonic-dagen
Hur blandar du din?

Gin och tonic är ju rackarns gott och en drink som är väldigt enkel att få helt ok. Sen kan man nörda ihjäl sig hur mycket som helst men frågan är om det lönar sig. Lite bra gin, lite bra tonic och lite gurka brukar räcka för mig. Min bästa gin och tonic har jag druckit på en hotelbar i Amsterdam. När drack du en riktigt bra GT och hur gör du för att få den så där riktigt bra. Nedan får ni se en annorlunda version på GT. Tumnagel
91kg
+
Roger Åberg

Massive Attacks Blue Lines fyller 30 år
En till klassiker

Dagens andra klassiker blir Massive Attack och deras platta Blue Lines som numera är 30 år gammal. Plattan måste väl räknas som en av de moderna klassikerna. Hängde man i skivaffärer kring 1991 var det här ett självklart köp och det var nog också uppföljarna Protection och Mezzanine. Bandets bas har väl varit 3D (Robert Del Naja), Daddy G (Grant Marshall) och Tricky (Adrian Thaws) men har hela tiden använt massor av gästartister, som Shara Nelson här ovanför i Unfinished Sympathy. Tumnagel
94kg
+
Roger Åberg

The Avalanches-platta firar 20 år
Klassiker remixas

The Avalanches platta Since I left you är en riktig klassiker och nu firar den 20 år. För att fira det så kommer gruppen att släppa en ny version av plattan i juni som innehåller remixar av Stereolab, MF DOOM, Leon Vynehall, Black Dice, Carl Craig, och Sinkane. Just nu har man släppt en remix som ni kan höra nedan, resten kommer alltså senare. Man släppte även förköp på en vinylversion med fyra skivor igår, men den tog slut direkt. Tumnagel
95kg
+
Roger Åberg

Liseberg öppnar upp som promenadpark
Om man vill besöka Liseberg utan att åka något

Liseberg meddelade idag att man kommer att öppna upp nöjesfältet som promenadpark för att fler ska kunna få uppleva våren på Liseberg trots de rådande pandemi-restriktionerna. Det innebär att parken kommer att vara öppen för besökare även utanför ordinarie öppettider. Då kan besökarna knalla runt på Liseberg och kolla in trädgårdar, planteringar och lekplatser men att inga åkattraktioner kommer att vara igång. Andreas Andersen, vd på Liseberg, säger om initiativet till att öppna upp Liseberg som promenadpark: "Med en så kraftig begränsning av antalet gäster som restriktionerna medför ser vi att en stor del av våra besökare inte kommer ges möjlighet att besöka Liseberg under våren. Att öppna promenadpark på förmiddagarna är ett sätt att göra parken tillgänglig för fler under en svår tid." Liseberg planerar att öppna upp någon gång i vår men något exakt premiärdatum är än så länge inte spikat. Det kommer att vara gratis att besöka Liseberg under förmiddagar när nöjesfältet kommer att fungera som promenadpark. Tumnagel
158kg
+
Wille Wilhelmsson

Så gjorde Moby nya versionen av Porcelain
Reprise Version

Porcelain är en av Mobys mest kända låtar och nu har Moby spelat in en ny version av den. Den här gången är den inte alls elektronisk utan med orkester och hela rasket. Med på sång är också Jim James. Ovan kan ni ser Moby berätta om hur den nya versionen kom till och nedan kan ni lyssna på den och se originalvideon. Tumnagel
89kg
+
Roger Åberg

Netflix arrangerar Snabba Cash-konsert
Med Timbuktu, Silvana Imam och andra

Igår hade Netflix svenska tv-serie Snabba Cash premiär och i morgon kommer Netflix att köra en digital "Snabba Cash"-konsert för att uppmärksamma det. På konserten kommer 1.Cuz, Greekazo, Mwuana, Timbuktu, Silvana Imam, Lilla Namo, Erik Lundin, Stor samt Linda Pira att uppträda. Förutom musikuppträdanden kommer även Evin Ahmad, Alexander Abdallah, Dada Fungula Bozela och Ayan Ahmed tillsammans med Snabba Cash regissör Jesper Ganslandt dyka upp på eventet. De kommer bland annat berättar om skapandet av serien i intervjuer ledda av konferencier Amie Bramme Sey. Netflix "Snabba Cash – The Music Event" släpps den 9 april kl 19:00 på Netflix YouTube-kanal vilken hittas på länken här nedanför. Tumnagel
-116kg
+
Wille Wilhelmsson

Adidas nya sneakers går att pimpa med lego-bitar
Om du vill ha lite färggladare ränder

Förra året inledde Adidas och Lego ett samarbete och nu har de släppt en ny modell som de båda tagit fram tillsammans. Den nya modellen baseras på Adidas Ultraboost DNA-modell vilken har försetts med designelement från Lego. Skorna levereras även med lite legobitar som användaren kan använda för att designa om de tre Adidas-ränderna som finns på varje skos sida. Adidas Ultraboost DNA X Lego började säljas på Adidas sajt klockan 10:00 i morse och kostar cirka 1700 kronor. Tumnagel
-8kg
+
Wille Wilhelmsson

Rolex släpper ny generation av Explorer II

Rolex modell Explorer II är en mix av deras Explorer och GMT-Master II och släpptes första gången 1971. Senaste generationen visades upp 2011 och nu är det dags igen för en ny generation, så här tio år senare. Uppdateringen är en finputsning och den största förändringen är egentligen att den nu syns bättre i mörkret, man har nämligen uppdaterat materialet som lyser i mörkret och det ska lysa klarare och längre än tidigare. Tumnagel
84kg
+
Roger Åberg

Marcus snickrade sin egen soffa
Kopia av en dyr klassiker

Norrgavels träsoffa av rak modell är en riktigt snygg sak, men också väldigt dyr. Säkert värd pengarna och hantverket, men 31.400 kronor är ändå en slant. Marcus Carlsson tyckte att det var en bättre och roligare idé att snickra ihop den, så det gjorde han. På vardagsrumsgolvet. Tumnagel
104kg
+
Roger Åberg