45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Skoda presenterar Scala med naturgas
Skoda presenterar Scala med naturgas Har en total räckvidd på 63 mil

I december förra året presenterade Skoda den nya modellen Scala. Nu visar man upp en naturgas-driven version av bilen som får tillägget G-Tec. Den har tre stycken CNG-tankar och är dessa fulla ska man kunna ta sig omkring 41 mil. Det finns även en bensintank på nio liter oh är denna också full är den totala räckvidden 63 mil. Under huven sitter en trecylindrig turbomaskin på 1,0 liter som ger 90 hästar och 160 newtonmeter. Till den kopplas en sexpetad manuell växellåda.

Det här blir Skodas andra gasdrivna bil efter Octavia G-Tec. Försäljningen drar igång i oktober och de första bilarna ska levereras under första kvartalet nästa år. Vad modellen kommer att kosta framgår dock inte.

Bil, Skoda, Skoda Scala G-Tec, gasbil, gas, CNG, naturgas
Visa Pressmeddelande ŠKODA presenterar SCALA G-TEC

ŠKODA är på plats med sitt nuvarande gasbilserbjudande OCTAVIA G-TEC i Almedalen där hållbarhet och miljö står på agendan. Samtidigt aviserar företaget en ny kommande gasdriven modell - ŠKODA SCALA G-TEC. En version av den nya kompaktmodellen med tre CNG-tankar som möjliggör en räckvidd på cirka 410 kilometer. Fordonsgas är ett bra alternativ och med biogas reduceras utsläppen av CO2 med 90%.

ŠKODA förstärker sitt utbud av gasdrivna modeller. Nya SCALA G-TEC tar plats i ŠKODA-modellutbudet som den andra gasdrivna modellen efter OCTAVIA G-TEC. Nya SCALA G-TEC drivs av en trecylindrig turbo med en 1,0 liters slagvolym och en effekt på 66 kW (90 hk). Det maximala vridmomentet på 160 Nm överförs via en 6-växlad manuell växellåda. Bilen är särskilt utformad för användning av CNG och uppfyller utsläppsstandarden Euro 6d-TEMP. CO2-utsläppen minskas därmed med cirka 25 procent jämfört med bensindrift, med avsevärt lägre kväveoxidutsläpp (NOx) och inget partikelutsläpp. Med körning på biogas blir de totala utsläppen (inkl tillverkning) i nivå med elbilar. Modellen 1.0 G-TEC har tre CNG-tankar som möjliggör en räckvidd på cirka 410 kilometer i naturgasläge. Kombinerat med en nioliters bränsletank har den en total räckvidd på cirka 630 kilometer.

”Fordonsgas kommer att spela en viktig roll i ŠKODAs motorutbud under de kommande åren för att minska CO2-utsläppen. Våra gasdrivna modeller blir mer och mer populära hos våra kunder tack vare deras låga utsläpp. Alla som kör en ŠKODA SCALA G-TEC kommer i framtiden också att dra nytta av relativt låga bränslekostnader i många länder.” säger Christian Strube, styrelsemedlem för teknisk utveckling ŠKODA Auto.

SCALA G-TEC levereras med tre sammankopplade CNG-tankar i stål som rymmer 13,8 kilo CNG som möjliggör att färdas cirka 410 kilometer med gasdrift. Om gasen tar slut växlar SCALA automatiskt över till bensinläge där en nioliters tank ger en ytterligare räckvidd på cirka 220 kilometer. Detta innebär att SCALA G-TEC kan fortsätta att köras i områden utan tankstationer med fordonsgas, med en kombinerad räckvidd på cirka 630 kilometer. SCALA 1.0 G-TEC lanseras i utrustningsnivån Style. SCALA 1.0 G-TEC lanseras i utrustningsnivån Style. Precis som i alla SCALA-modeller ingår Lane Assist och Front Assist med gångtrafikantavkänning samt full LED-strålkastare och LED-bakljus i standardutrustningen för G-TEC-modellerna. Tack vare den smarta integreringen av CNG-tankarna i underredet har SCALA G-TEC en bagageutrymmesvolym på 339 liter.

Körning på fordonsgas innebär en reduktion av skadliga växthusgaser och ger samtidigt en tystare gång. Genom att tanka biogas som utvinns från avloppsslam, matavfall från industrin och hushåll samt gödsel och andra organiska avfall och restprodukter minskar man utsläppen av växthusgaser avsevärt jämfört med körning på fossila drivmedel.

”All bilkörning innebär en belastning på miljön men genom att tanka biogas bidrar man direkt till att minska sitt fotavtryck av växthusgaser utan att ge avkall på komfort eller räckvidd” säger Stefan Nygren, Marknads- och produktchef ŠKODA Sverige.

SCALA G-TEC öppnas till försäljning under oktober 2019 och de första bilarna kommer att levereras under första kvartalet 2020.
Nu är Scala här Skodas första i C-segmentet Efter en hel del teasers hit och dit är nu äntligen Skodas nya modell Scala officiellt presenterad. Den här lilla krabaten ersätter Rapid och är något för dig som söker ett lite billigare alternativ till exempelvis Audi A3. Det här blir också Skodas första stora satsning på en modell i C-segmentet och deras första modell som bygger på Volkswagengruppens MQB A0-plattform. Scala mäter 4,36 meter på längden, 1,79 på bredden, 1,47 på höjden och har en hjulbas på 2,64 meter. I bagagen ska det gå in 467 liter och fäller man baksätet sväljer utrymmet upp till 1.410 liter. Under huven finns det inledningsvis fem stycken olika motoralternativ och dessa sträcker sig från 90 till 150 hästar. Alla har turbo och tre av dem går på bensin, en på diesel och en på naturgas. Det finns fem och sexpetade manuella lådor eller en sjustegad dubbelkopplingshistoria. På insidan känner man igen sig från övriga syskon i VW-familjen och på tillvalslistan finns bland annat skärmen Virtual Cockpit istället för de traditionella mätarna framför ratten. Skärmen på mittkonsolen finns från 6,5 upp till 9,2 tum. Infotainmentsystemet och kartorna kan uppdateras over-the-air via tjänsten Skoda Connect. På säkerhetssidan hittar vi saker som Lane Assist och Front Assist med City Emergency Brake. Vidare finns Side Assist-funktion, Adaptive Cruise Control och Park Assist. Scala kommer till återförsäljarna under första halvan av nästa år. Vad den kommer att kosta är dock oklart för tillfället. Om du är vän med det tyska språket finns ett klipp nedan som går igenom bilen. Tumnagel
41.7°
0
Skoda Scala blir din för 212.000 kronor Börjar säljas vecka 12 Om du är sugen på Skodas nya modell Scala som presenterades i början av december kommer nu glädjande nyheter i form av prislapp och lanseringsdatum. Bilen blir din från 212.000 kronor, börjar säljas vecka 12 och lanseras i juni. De första leveranserna ska ske i sommar. Innan allt detta ska den dock ställas ut i Genève. Motormässigt har du tre olika val - bensin på antingen 115 eller 150 hästar eller gasdrift med 90 hästar. Några saker som Skoda vill lyfta fram med denna modell är att den blir den första som får tillverkarens namn utskrivet på bakluckan. Den blir även först ut med animerad blinkers, för det har ingen Skoda haft tidigare. Ni vet sån där som tänds upp i olika steg för att ännu tydligare visa vilket håll man ska svänga. Den får även den senaste generationen när det kommer till infotainmentsystem och en skärm upp till 9,2 tum. Mer om bilen i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
39.0°
0
39.6° 0 Bobby Green Bobby Green
ons. 3 jul 2019, 09:15
Skoda presenterar Scala med naturgas Har en total räckvidd på 63 mil
39.6°
0