16 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nu är Scala här
Nu är Scala här Skodas första i C-segmentet

Efter en hel del teasers hit och dit är nu äntligen Skodas nya modell Scala officiellt presenterad. Den här lilla krabaten ersätter Rapid och är något för dig som söker ett lite billigare alternativ till exempelvis Audi A3. Det här blir också Skodas första stora satsning på en modell i C-segmentet och deras första modell som bygger på Volkswagengruppens MQB A0-plattform.

Scala mäter 4,36 meter på längden, 1,79 på bredden, 1,47 på höjden och har en hjulbas på 2,64 meter. I bagagen ska det gå in 467 liter och fäller man baksätet sväljer utrymmet upp till 1.410 liter. Under huven finns det inledningsvis fem stycken olika motoralternativ och dessa sträcker sig från 90 till 150 hästar. Alla har turbo och tre av dem går på bensin, en på diesel och en på naturgas. Det finns fem och sexpetade manuella lådor eller en sjustegad dubbelkopplingshistoria.

På insidan känner man igen sig från övriga syskon i VW-familjen och på tillvalslistan finns bland annat skärmen Virtual Cockpit istället för de traditionella mätarna framför ratten. Skärmen på mittkonsolen finns från 6,5 upp till 9,2 tum. Infotainmentsystemet och kartorna kan uppdateras over-the-air via tjänsten Skoda Connect.

På säkerhetssidan hittar vi saker som Lane Assist och Front Assist med City Emergency Brake. Vidare finns Side Assist-funktion, Adaptive Cruise Control och Park Assist.

Scala kommer till återförsäljarna under första halvan av nästa år. Vad den kommer att kosta är dock oklart för tillfället. Om du är vän med det tyska språket finns ett klipp nedan som går igenom bilen.

Bil, Skoda, Skoda Scala, officiell, nyhet
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Nu är Scala här

Så här ser Skoda Scala ut på insidan
Presenteras troligtvis nästa månad

Skodas nästa modell Scala kommer troligtvis att presenteras någon gång nästa månad och nu får vi se en bild på hur den ser ut på insidan. Bilen baseras på Vision RS Concept och kommer utseendemässigt att likna konceptet mycket och nu får vi alltså även se hur kupén är utformad. Pekskärmen på mittkonsolen är på 9,2 tum och i övrigt ser allt ungefär ut som väntat, inga överraskningar. Skoda säger att både instrumentpanelen och dörrsidorna är i mjukt skumliknande material. Tumnagel
42.6°
0

Skoda Rapids ersättare heter Scala
Ett steg fram

Skodas nästa modell är ersättaren till Rapid och nu får vi reda på att dess namn är Scala. Inspirationen till namnvalet kommer från det latinska ordet för trappa och detta har man alltså valt för att den nya modellen är ett steg framåt inom halvkombi-segmentet. "With the new Skoda Scala we are proposing a new chapter in the compact class of Skoda. It is a completely new development that sets standards in terms of technology, safety, and design in this class. Thus we are confident that Scala has the best chance to redefine the A-segment for Skoda." Scala kommer att presenteras i slutet av året. Tumnagel
38.8°
0
41.7° 0 Bobby Green Bobby Green
fre. 7 dec 2018, 11:30
Nu är Scala här Skodas första i C-segmentet
41.7°
0