6 i dag 32 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Toppbetyg i Euro NCAP för Mazda CX-30
Toppbetyg i Euro NCAP för Mazda CX-30 Grattis!

Mazdas modell CX-30 har nu genomgått diverse olika krocktester hos Euro NCAP och den kom ur detta med toppbetyg - fem stjärnor. I kategorin skydd av vuxna fick den exempelvis 99 procent. I skydd för barn fick den 86 procent och i kategorin oskyddade trafikanter 80 procent.

Hela testet kan ni läsa om på länken nedan.

Bil, Mazda, Mazda CX-30, Euro NCAP, krocktest, toppbetyg, säkerhet
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Toppbetyg i Euro NCAP för Mazda CX-30
Visa Pressmeddelande Mazda CX-30 får toppresultat i Euro NCAP

Exceptionellt resultat på hela 99% i kategorin skydd av vuxna

Kungsbacka, 14:e november 2019. Mazdas nya kompakta SUV, CX-30, har tilldelats maximala fem stjärnor i den senaste omgången av Euro NCAP-tester. Detta är den tredje modellen från Mazda som uppnår toppresultatet efter att de nya, strängare Euro NCAP-kraven infördes under 2018 - Mazda3 och Mazda6 har redan uppnått samma fina resultat.

Mazda CX-30 presterade mycket bra resultat i alla delkategorier av testet, men utmärkte sig särskilt i kategorin skydd av vuxna med en exceptionellt hög poäng på hela 99%. Övriga resultat är 86% i kategorin skydd av barn, 80% i kategorin oskyddade trafikanter samt 77% i kategorin förarstödsystem.

Det fina resultatet är en konsekvens av Mazdas kontinuerliga ansträngningar för att optimera både aktiv och passiv säkerhet i sina modeller. Mazda CX-30 har en nyutvecklad kaross med extremt bra energiupptagningsförmåga och ett omfattande utbud av passiva och aktiva säkerhetssystem som är standardiserade för alla utrustningsnivåer.

Exempel på standardiserad i-Activsense säkerhetsutrustning är Mazdas avancerade autobroms-system som identifierar både fotgängare och cyklister, adaptiv farthållare, övervakning av döda vinkeln, head-up display som bl.a visar trafikskyltsinformation och filhållningsassistans. Mazda CX-30 är dessutom tillgänglig med en mängd andra funktioner som t.ex 360° parkeringskamera, LED-strålkastare med adaptivt helljus och aktiv köassistent.

Michiel van Ratingen, generalsekreterare på Euro NCAP säger: “Grattis Mazda till det nästan helt perfekta resultatet i kategorin skydd av vuxna. Det är fortfarande många bilar kvar att testa under 2019, men det är ganska osannolikt att vi kommer att se ett bättre resultat för den här delen av våran bedömning...”
Mazda presenterar CX-30 En modell mellan CX-3 och CX-5 Den som tycker att en CX-3 är för pluttig och en CX-5 på tok för stor får nu ett alternativ i form av CX-30. Den placerar sig mellan dessa modeller och tillverkningen ska dra igång nu i sommar. Designmässigt ska den påminna om nya Mazda3 och formerna är en vidareutveckling av den prisbelönta Kodo-designen. På insidan är linjerna enkla och alla instrument och reglage är centrerade runt föraren. Motormässigt så kommer modellen att erbjudas med bensinmotorn Skyactiv-G, en dieselmotor som kallas för Skyactiv-D och den nya bensinmotorn med kompressionständning - Skyactiv-X. Motorerna som går på bensin kommer att få hjälp av ett mildhybridsystem. Oavsett motorval så ska det gå att få fyrhjulsdrift. Tumnagel
39.7°
0
Nu har Euro NCAP krocktestat Tesla Model 3 Fick toppbetyg Euro NCAP har nu krocktestat Tesla Model 3 och där blev den tilldelad fem stjärnor. I kategorin "Safety Assist" där man tittar på hur bilen klarar av att undvika olyckor, förhindra att förare kommer ur sin fil och mildra skaderisken fick bilen det högsta betyget som trafiksäkerhetsamarbetet delat ut under hela 2018/2019. I USA har Model 3 sedan tidigare fått femstjärnigt betyg av NHTSA (National Highway Traffic Safety Administration). Mer information finns på länken och i pressmeddelandet nedan. Tumnagel
56.3°
0
Mercedes EQC får fem stjärnor av Euro NCAP Grattis! Mercedes nya eldrivna modell EQC har nu varit en sväng hos Euro NCAP för att genomgå diverse krocktester. Bilen fick fem stjärnor i betyg vilket är det högsta man kan få och hur testerna såg ut ser ni här. Bedömningen kan ni läsa mer om på länken nedan. Tumnagel
40.5°
0
39.9° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 14 nov 2019, 15:40
Toppbetyg i Euro NCAP för Mazda CX-30 Grattis!
39.9°
0