8 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Uber Green nu även i Sverige - välj elbil och gröna transporter Något för mig?
Bild till artikel

Nu lanseras även Uber Green här i Sverige och man börjar i Stockholm och Göteborg. Det är ett initiativ från Uber där användaren kan välja att åka elbil istället och att transporten av varor ska vara mer miljövänlig.

Du väljer helt enkelt Uber Green-alternativet i appen och blir då upphämtad i en elbil. Resan är lite dyrare än den med UberX, och detta säger Uber är på grund av att man vill gynna de förare som använder elbilar. Peter Löfstrand som är Nordenchef på Uber säger följande:

"Det känns bra att med hjälp av Uber Green ta ett viktigt steg i omställningen från fossila bränslen till elbilar. I vårt fortsatta hållbarhetsarbete ser vi också samarbeten som en central del i att förbättra miljön i våra städer. Därför ingår vi i partnerskap med myndigheter och företag såsom OKQ8, aktörer som kan göra det ännu mer attraktivt för våra förare att ställa om till att använda elbil."

uber.com Bil, Nyheter, Uber, Uber Green, miljö, elbil, transporter, grönt Visa Pressmeddelande Uber lanserar Uber Green i Sverige - nu kan användare välja elbilar och gröna transporter

Idag lanserar Uber möjligheten för användare att välja gröna resor med nya funktionen Uber Green. Genom ett enkelt knapptryck kan användare i appen nu välja att resa med en elbil. Uber Green lanseras inledningsvis i Stockholm och Göteborg. Funktionen är en del av företagets vision att erbjuda hållbara och miljövänliga lösningar till sina användare och ett viktigt steg i att uppmuntra användandet av elbilar. Uber Green lanseras i samarbete med OKQ8, som erbjuder rabatterad utrustning till förarna.

Passagerare som väljer Uber Green-alternativet i appen blir alltid upphämtade av en elbil. Körningar som görs med Uber Green sker till en extra kostnad jämfört med UberX, för att ekonomiskt gynna de förare som använder elbilar. Målet med Uber Green är att minska utsläppen av fossila bränslen, förbättra luftkvaliteten och att minska det ekologiska fotavtrycket för varje resa.

“Det känns bra att med hjälp av Uber Green ta ett viktigt steg i omställningen från fossila bränslen till elbilar. I vårt fortsatta hållbarhetsarbete ser vi också samarbeten som en central del i att förbättra miljön i våra städer. Därför ingår vi i partnerskap med myndigheter och företag såsom OKQ8, aktörer som kan göra det ännu mer attraktivt för våra förare att ställa om till att använda elbil”, säger Peter Löfstrand, Nordenchef på Uber.

Uber Green lanseras i samarbete med OKQ8, som vill leda utvecklingen till ett fossilfritt samhälle. En del i det arbetet är att erbjuda laddutrustning till företag, entreprenörer och andra användare av elbilar. Inom samarbetet erbjuder OKQ8 alla de Uber-förare som kör med elbil rabatt på laddboxar och laddstolpar för sina fordon. Rabatten gäller endast för användare av Uber Green. Ett viktigt steg för att underlätta, och göra det ännu mer attraktivt för förarna att börja köra elbil.

“Det ska vara enkelt att ladda sin elbil och där har vi en viktig uppgift att fylla när det gäller den allra vanligaste laddningen, den som sker på arbetsplatsen och i hemmet. Elektrifierade fordon är, tillsammans med andra förnybara drivmedel som exempelvis HVO100, avgörande för att vi ska nå klimatneutralitet 2045”, säger Karin Hellgren, Kommunikationschef på OKQ8.

Uber Green lanseras i Stockholm och Göteborg och är ett viktigt steg i att göra Ubers körningar grönare.
Ubers transporter släpper ut mer än transporterna de ersätter Enligt ny amerikansk undersökning I en nyligen publicerad rapport från den amerikanska ideella organisationen "Union of Concerned Scientists" så släpper fordonen från taxitjänster som till exempel Uber och Lyft ut mer skadliga avgaser än transporterna de ersätter. Enligt undersökningen så släpper tjänsternas fordon ut 69 procent mer skadliga utsläpp än de transporter de ersätter. Anledningen till det är att transporter med taxitjänster ofta ersätter transporter med cyklar, kollektivtrafik eller vanliga promenader. Det vill säga förhållandevis miljövänliga transporter som står för väldigt lite utsläpp om man jämför med personbilar. Uber har kommenterat undersökningen från Union of Concerned Scientists och säger till The Verge att man ska arbeta mer för att minska utsläppen från sina fordon: "We want Uber to be a part of the solution to address climate change by working with cities to help create a low carbon transportation future. To unlock the opportunities we have to reduce emissions, we will continue to invest in products and advocate for policies that reduce car ownership, promote more pooled trips and support greater adoption of bikes, scooters, green vehicles and the use of public transit." Lyft verkar dock inte lägga mycket tilltro till undersökningen och säger i en kommentar: "This report, like many before it, makes misleading claims about rideshare. Lyft encourages the use of shared rides, was the first rideshare company to put public transit information into our app, and last year, made one of the largest single deployments of electric vehicles in the nation. We are eager to continue this work in partnership with cities, to advance shared, sustainable transportation." Tumnagel
33.3°
0
Uber köper Postmates Tjänst som leverar mat i USA Uber fortsätter att satsa på matbranschen och köper nu det amerikanska företaget Postmates. Postmates pysslar med att leverera mat, alkohol och liknande prylar i USA och räknas som USA:s fjärde största tjänst för sådant. Det innebär att Uber nu får ytterligare en tjänst som levererar mat då man redan har sin egen Uber Eats-tjänst, en tjänst som är näst störst på den amerikanska marknaden för hämtmat. Uber uppger att Postmates och Uber Eats tillsvidare kommer att fungera som två separata tjänster. Uber betalar 2,65 miljarder dollar, motsvarande nästan 25 miljarder kronor, i aktier för Postmates. Tumnagel
36.7°
0
Uber lanserar hemkörning av prylar i Stockholm Få hem grejer från Åhlens på en halvtimma Uber har inlett ett samarbete med Åhlens City i Stockholm vilket innebär att Åhlens-kunder ska kunna få sina inköpta prylar från Åhlens hemskickade med hjälp av Uber. Uber kallar tjänsten för Uber Direct. Med tjänsten kan de som bor i Stockholm och beställer varor från Åhlens City kunna få dessa levererade till dörren inom en halvtimma med hjälp av Ubers nätverk av fordon skriver Uber i ett pressmeddelande. Henrik Berglin, ansvarig för Uber Direct, säger: "Vi har sett ett ökat behov från såväl handeln som från konsumenter att hitta nya och snabba sätt för leverans av varor. Uber Direct är vårt sätt att möta det behovet samtidigt som vi skapar fler leveranstillfällen för de förare och leveranspartners som använder vår app. Vi är otroligt glada över att lansera detta i partnerskap med Åhléns och ser fram emot att expandera tjänsten tillsammans med ytterligare partners." Vad det kommer att kosta att få sina grejer hemskickade med Uber Direct har vi inte hittat några uppgifter om än så länge. Tumnagel
37.1°
0
41.5° 0 Bobby Green Bobby Green
tors. 16 jul 2020, 11:40
Uber Green nu även i Sverige - välj elbil och gröna transporter Något för mig?
41.5°
0