44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Uppgraderad Tesla Roadster når över 60 mil Roadster 3.0 är här

Roadster är Teslas första bil som i sin tur baserar sig på en Lotus så det är ingen tokfärsk modell men nu har den fått sig en uppgradering som gör den lilla rackaren riktigt imponerande. Det man har gjort är helt enkelt att man har tagit det man lärt sig med Model S och fört över det till Roadstern och det har gett effekt - man har nämligen ökat räckvidden rejält!

De tidigare batterierna var från 2008 och med de nya får man plats med 31% mer energi i cellerna. Sedan har man fixat till aerodynamiken med ett nytt aerokit (hur det ser ut har man inte visat) som har dragit ner luftmotståndskoefficienten från 0.36 till 0.31. Det tredje man har fixat är rullmotståndet med nya däck och förändrade hjullager.

Totalt gör förändringarna att man nu säger att bilen kan klara 400 miles på en laddning, alltså runt 64 mil. Detta kommer man att visa genom att köra nonstop mellan San Fransisco och Los Angeles i början av 2015.

Uppdatering
Det ska påpekas att detta alltså är en uppgradering, inte en helt ny bil. Nuvarande ägare av Roadstern kan köpa uppgraderingen men vad det kommer att kosta är oklart.

teslamotors.com Bil, Tesla, roadster, batterier, roadster 3.0
93.6° 0 Roger Åberg Roger Åberg
fre. 26 dec 2014, 23:00
Uppgraderad Tesla Roadster når över 60 mil Roadster 3.0 är här
93.6°
0