m
Innehåller annonslänkar
Dagens deal, utvald av Feber!
Jämför priser
Philips TV 70 tum kostar nu bara 8990 kr (tidigare 16490 kr)
Volkswagen presenterar den eldrivna kombin ID. Space Vizzion

Volkswagen presenterar den eldrivna kombin ID. Space Vizzion
Lanseras i slutet av 2021

Bil / Volkswagen

Ni är nog många som har väntat på en helt eldriven kombi, och ni får vänta lite till. I alla fall om ni är sugna på Volkswagens senaste konceptbil som tyvärr inte kommer att lanseras i produktionsutförande förrän slutet av 2021. Bilen heter för tillfället ID. Space Vizzion och är alltså den senaste medlemmen i den växande ID-familjen som såg sitt första barn i ID.3 som presenterades i början av september.

ID. Space Vizzion driver på alla fyra hjulen och på bakaxeln sitter det en elmotor på 279 hästar medan framaxeln får en på 102. Den sammanlagda effekten anges till 340 hästar och 0-100 km/h ska gå på 5,4 sekunder, toppfarten är elektroniskt begränsad till 175 km/h. Batteripacket som är på 77 kWh ska ge en räckvidd på upp till 59 mil enligt WLTP. Bilen mäter 4,95 meter på längden, 1,89 på bredden och är 1,52 meter hög. I bagagen ska man få in 586 liter men hur stort det blir när man fäller baksätet får vi tyvärr inte reda på för tillfället.

Bilen visas just nu upp på bilmässan i Los Angeles.

Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Volkswagen presenterar den eldrivna kombin ID. Space Vizzion
Visa
Pressmeddelande
Världspremiär för Volkswagens konceptbil ID. SPACE VIZZION – eldriven kombi med fyrhjulsdrift

På Los Angeles Auto Show, 22 november – 1 december, visar Volkswagen upp sin nya konceptbil ID. SPACE VIZZION – en utsläppsfri bil för en ny era, för ett nytt sätt att tänka och för en ny typ av mobilitet.

ID. SPACE VIZZION – en eldriven kombi med fyrhjulsdrift.
Utsläppsfri och optimalt flexibel: Kombin ID. SPACE VIZZION blir måttstock för ett helt nytt elbilssegment
En konceptbil för framtiden: ID. SPACE VIZZION ger en försmak om en framtida produktionsversion för Europa, Nordamerika och Kina.
Nr. 7 i ID.- familjen: ID. SPACE VIZZION är den senaste tillökningen efter konceptbilarna ID., ID. CROZZ, ID. BUZZ, ID. VIZZION, ID. BUGGY och ID. ROOMZZ
Eldriven konkretisering av Volkswagens innersta kärna: ID. SPACE VIZZION för in flexibilitet, kompromisslös kvalitet och tysk design i en ny mobilitetsera
Nyskapande design: De noggrant finslipade strömlinjeformerna ger en luftmotståndskoefficient på låga 0,24. En front och ett tak som utformats för att leda luften rätt svarar inte bara för bättre aerodynamik utan ger också konceptbilen en ännu exklusivare look.
Intelligent belysning: Den animerade utvändiga LED-belysningen och interaktiva ID. Light kommunicerar båda med föraren
Lång räckvidd: En batterikapacitet på 77 kWh netto ger ID. SPACE VIZZION en räckvidd på upp till 590 km (WLTP)
Kraftfull: Med en effekt på upp till 340 hk klarar ID. SPACE VIZZION 0 till 100 km/h på 5,4 sekunder.
Miljöfokuserad: Interiören är tillverkad i miljömässigt hållbara material, som nya AppleSkin™
Ergonomisk: Spaken på höger sida om rattstången styr automatväxellådan medan den på vänster reglerar vindrutetorkarna
Wolfsburg / Los Angeles, 20 november – ID. SPACE VIZZION är en modell för framtiden som kombinerar en Gran Turismos aerodynamiska egenskaper med en SUV:s generöst tilltagna proportioner.

Utseendemässigt visar ID. SPACE VIZZION tydligt att den hör till Volkswagens helt eldrivna ID.-familj, men åstadkommer samtidigt en helt ny look med sin unika, avantgardistiska karaktär.

Att fronten och taket har en optimerad aerodynamik är något man lägger märke till direkt, här strömmar luften rakt igenom. Invändigt bjuder konceptbilen på en helt digital förarmiljö. För första gången presenteras här all information primärt på en head-up-display (HUD) med förstärkt verklighet (AR).

I ID. SPACE VIZZION ersätter AR-head-up-displayen den traditionella instrumentuppsättningen som nu istället utgörs av en sekundär minidisplay som endast visar det mest grundläggande. All information, underhållning liksom alla bilinställningar samt komfort- och onlinefunktioner har grupperats samman på en 15,6”-pekskärm. Designmässigt ser den ut att sväva fritt i luften. Föraren får, automatiskt och intuitivt, också information via ”ID. Light” – en interaktiv ljuslist mellan A-stolparna.

Den gamla hederliga växelspaksknoppen hör nu till det förgångna – växellägena (D, B, R, N) och parkeringsläget (P) aktiveras nu istället via ett intuitivt reglage på rattstången.

Räckvidd: upp till 590 km

Som alla de andra modellerna i ID.-familjen drivs även nya ID. SPACE VIZZION helt av el. Denna femdörrars kombimodell är försedd med ett litiumjonbatteri som har en total energimängd på 77 kWh netto. Batteriet levererar ström till en elmotor på 279 hk monterad på bakaxeln.

Volkswagen har också tagit fram en andra konfiguration som innehåller en extra elmotor på 102 hk placerad på framaxeln. Tillsammans svarar de båda elmotorerna för en systemeffekt på 340 hk och bildar en elektrisk fyrhjulsdrift. Tack vare drivsystemets energisnålhet och bilens effektiva aerodynamiska egenskaper har ID. SPACE VIZZION en räckvidd på upp till 590 km (WLTP).

4MOTION-versionen av ID. SPACE VIZZION klarar accelerationen från 0 till 100 km/h på 5,4 sekunder. Topphastigheten är elektroniskt begränsad till 175 km/h.

Planerad debut: slutet av 2021

ID. SPACE VIZZION delar namn med det sedankoncept som Volkswagen visade upp på bilsalongen i Genève 2018. Både exteriören och interiören i ID. SPACE VIZZION ger en realistisk bild av hur visionen för de serietillverkade modellerna i ID.-familjen kommer att se ut. Precis som storsäljaren Passat, som kommer att fortsätta säljas globalt, kommer det att finnas en sedan- och en kombiversion av den eldrivna mellanklassmodellen (med samma positionering).

Den produktionsklara versionen av ID. SPACE VIZZION presenteras preliminärt i slutet av år 2021 och kommer sedan att lanseras i olika versioner i Europa, Nordamerika och Kina.

Sjunde medlemmen i ID.-familjen

Nytillskottet ID. SPACE VIZZION är den sjunde medlemmen i den framtida ID.-familjen som även består av SUV-modellerna ID. ROOMZZ och ID. CROZZ, starkt folkabussinspirerade ID. BUZZ, sedanen ID. VIZZION, beach-buggyn ID. BUGGY och kompaktmodellen ID., som alla presenterats tidigare.

Detta är första gången som en biltillverkare marknadsför en helt fristående familj av elbilar samtidigt som man behåller sina bensin-, diesel-, gas-, och hybriddrivna modeller. Volkswagen är först ut med att anträda denna hållbara väg för att kunna erbjuda de rätta bilarna för alla scenarier på de globala marknaderna, och för att vara koldioxidneutrala år 2050.

Utsläppsfritt utrymmesfenomen

Tvåfärgslackade ID. SPACE VIZZION skiner i ”Saintly Blue Pearl Effect” som är en ny metalliclack med blå och violetta pigment, och högglanssvart. När det gäller konstruktionen är konceptbilen byggd på Volkswagens MEB-plattform (Modular Electric Drive Matrix), precis som alla de andra ID.-modellerna. Det gör att ett helt nytt paket skapas, eftersom eldriftskomponenterna är mycket kompakta och för att batteriet har integrerats i golvet på ett platsbevarande sätt. Resultatet är att hela karosstrukturen kan förändras.

Eftersom det inte finns någon förbränningsmotor kan till exempel A-stolparna placeras mycket längre fram i motorrummet för att skapa en layout som erbjuder mer plats ombord och som har en positiv inverkan på bilens proportioner. Det gör att nya ID. SPACE VIZZION är längre och har betydligt större utrymme ombord än jämförbara bilar i klassen. Den flexibla tusenkonstnären är 4 958 mm lång, 1 529 mm bred och 1 897 mm hög.

Hållbara material

I de nya ID.-modellerna gäller miljömässig hållbarhet inte bara drivningen, utan också de material som använts för att bygga bilen. Därför hittar man inget krom varken inuti eller på ID. SPACE VIZZION – istället används en kromliknande färg. Fler exempel på detta är sätena, den kokongliknande dörrklädseln, instrumentinsatsen och ytor som till exempel armstöden på mittkonsolen. Alla är klädda med ett nytt, snyggt och beröringsvänligt material kallat AppleSkin™ – ett innovativt, läderfritt material med samma tekniska egenskaper som konstläder. AppleSkin™ känns lika skönt mot huden som läder.

Luftflöde genom fronten och taket

Med ID. SPACE VIZZION låter Volkswagen bokstavligt tala aerodynamiken ta nya vägar: både fronten och taket är utformade för att släppa igenom luften. Den här lösningen ger samtidigt konceptbilen en verkligt exklusiv utstrålning. Den effektiva aerodynamiken ger bilen en luftmotståndskoefficient på endast 0,24 vilket minskar förbrukningen och ökar räckvidden. Allt detta innebär att progressiva ID. SPACE VIZZION kombinerar en Gran Turismos aerodynamiska egenskaper med en SUV:s generöst tilltagna proportioner och stora mångsidighet.

Eldrivna longboards i bagaget

Lastutrymmet i konceptbilen slukar 586 liter vilket är mer än vad många SUV:ar klarar. Lastgolvet går att fälla upp. Undertill finns ett utrymme innehållande två longboards som finns fästa i en speciell hållare och som kan användas av alla street-surfers för att ta sig fram även den sista biten eldrivet.
61.3°
0

Volkswagen presenterar den eldrivna kombin ID. Space Vizzion

Lanseras i slutet av 2021

Nya scener ska filmas för Snyder Cut av Justice League
För 70 miljoner dollar

The Hollywood Reporter rapporterar att Zack Snyder kommer filma nya scener för sin version av Justice League. Under en veckas tid i oktober ska Ben Affleck, Gal Gadot och Ray Fisher samlas för att filma dessa scener. Stålmannen själv, Henry Cavill, kommer inte delta denna gång då han är upptagen med andra säsongen av The Witcher just nu. Prislappen för detta filmande kommer hamna på 70 miljoner dollar. Någon gång under nästa år ska Snyder Cut av Justice League ha premiär på HBO som en fyra timmar lång miniserie. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

TGS-trailer för Hyrule Warriors: Age of Calamity
Spela som en ung Impa

Under gårdagen släpptes det en ny trailer för Hyrule Warriors: Age of Calamity vilket är uppföljaren till Hyrule Warriors från 2014. Spelet utvecklas av Koei Tecmo och är ett Dynasty Warriors-liknande spel där du helt enkelt ska slå ner en massa fiender. Historien utspelar sig 100 år före händelserna i The Legend of Zelda: Breath of the Wild och som man kan se i gameplay-klippet nedan kommer du kunna spela som en ung Impa. Tumnagel
37.4°
+
Frode Wikesjö
0

USA svartlistar kinesiska chipjätten SMIC
Utgör "oacceptabel säkerhetsrisk"

För några veckor sedan övervägde amerikanska myndigheter att de skulle svartlista Kinas största chiptillverkare SMIC. Nu rapporterar Financial Times att USA har svartlistat SMIC och att det kommer att krävas en speciell licens för att exportera vissa komponenter från USA till till SMIC. Tydligen anser det amerikanska näringsdepartementet anser att export till SMIC utgör en "oacceptabel säkerhetsrisk" då de tror att SMIC delar teknik till kinesiska militären. SMIC förnekar dock att de har något som helst samarbete med Kinas militär. Tumnagel
40.4°
+
Frode Wikesjö
0

The Knick får en tredje säsong
Trevligt, mycket trevligt

I veckan stod det klart att sjukhusserien The Knick kommer få sig en tredje säsong trots att seriens lades ner efter S02. Om denna tredje säsong blir någon form av fortsättning på seriens två tidigare säsonger eller någon ny historia återstår att se. Hur som helst så kommer regissören Barry Jenkins (Moonlight) och skådespelaren André Holland leda denna säsong vilket ju antyder att det säsongen kanske kommer kretsa kring Hollands karaktär Dr. Algernon C. Edwards. När denna tredje säsong blir av är oklart just nu. Tumnagel
38.2°
+
Frode Wikesjö
0

Vin Diesel släpper singel
Det svänger ju?

Fast & Furious-stjärnan Vin Diesel debuterade i veckan sin nya singel Feel Like I Do på tv-programmet The Kelly Clarkson Show. Som man kan se i klippet ovan var han glad över att få debutera sin låt på programmet och publiken verkade ju digga den i alla fall. Låten är producerad av Petey Martin och släppt via den norska DJ:s Kygos skivbolag Palm Tree Records. Du hittar den så klart på Spotify och andra streaming-tjänster. På tal om Vin Diesel och Fast & Furious så finns det nu en ny trailer för den andra säsongen av den animerade Fast & Furious-serien Spy Racers. Du hittar trailern nedan, tyvärr innehåller den inte Vin Diesels nya låt. Tumnagel
31.3°
+
Frode Wikesjö
0

Twitter varnar snart vid delningar av artiklar
Bekräfta delningar som du själv inte har läst

Under sommaren började Twitter testa en funktion som varnade användare när de delade artiklar som de inte hade läst. Denna funktion ska nu lanseras på bred front eftersom testperioden gick bra enligt Twitter själva. Tydligen var användare 40 procent mer benägna att öppna artiklarna de skulle dela när de fick upp denna varning och flera valde också att inte dela artiklarna alls efter de hade öppnat dem. Funktionen fungerar så att om du vill retweeta en artikel som du inte öppnat via Twitter kommer det upp en liten varning som säger att rubriker inte alltid berättar hela historien. Efter det måste du som användare bekräfta om du fortfarande vill dela artikeln eller ej. När funktionen rullas ut till alla användare är oklart men inom kort ska det tydligen ske. Tumnagel
45.3°
+
Frode Wikesjö
0

The Boys får spinoff-serie
Om ett superhjältegymnasie

Amazons "superhjälteserie" The Boys är mycket trevligt att titta på även om de skiljer sig en del från källmaterialet. Snart kommer det dock ännu en serie som utspelar sig i The Boys-universumet då seriens exekutiva producent Craig Rosenberg just nu håller på att skriva en spinoff-serie. Denna nya serie kommer handla om en högskola för Supes som då inte bara ska läsa sig saker utan även hålla sina superhjältehormoner i styr. Om man var orolig över att serien kommer blir mer Riverdale än The Boys behöver man inte vara det. Sex, våld, satir och svordomar är fortfarande något som kommer vara denna nya seriens huvudfokus. När serien ska ha premiär är oklart men tydligen vill Amazon få igång produktionen så snabbt som möjligt för att hålla uppe intresset för universumet mellan The Boys-säsongerna. Tumnagel
40.3°
+
Frode Wikesjö
0

Karolinska institutet tar fram snabbare coronatest
Billigare också

Ett gäng forskare från Karolinska institutet i Stockholm har utvecklat en ny typ av coronatest som kan ge svar inom 2,5 timme. Anledningen till att det är snabbare än tidigare tester är att det det inte är beroende av så kallade reagenskit som annars måste användas vid vanliga PCR-tester. Detta test är inte bara snabbare, det är också billigare än tidigare tester vilket enligt forskningsledaren Björn Reinius gör att man skulle kunna sätta upp covid-19-tester under mycket enklare förutsättningar samt också vara väldigt passande för återkommande test. Tumnagel
56.0°
+
Frode Wikesjö
0

Snart kommer Remote Play för Xbox till iOS
Strömma dina spel från krysslådan till telefonen

Tidigare i veckan började Microsoft erbjuda remote play mellan Xbox och Android via sin officiella Xbox-app. Funktionen fungerar precis som den gör på PlayStation, det vill säga du kopplar telefonen via lokala nätverket eller internet direkt till konsolen så du kan spela dina spel direkt på telefonen istället för tvn. The Verge rapporterar att denna funktion även kommer att komma till iOS då betaversionen av Xbox-appen för iOS har remote play i sig. Värt att nämna är att spelen spelas direkt från konsolen och inte via Microsofts xCloud-tjänst. Tumnagel
41.0°
+
Frode Wikesjö
0

Marvel gör serie om Nick Fury
Med Samuel L. Jackson!

Disney och Marvel har redan som bekant ett antal ambitiösa tv-serier på gång för streaming-tjänsten Disney+. Det kommer dock fler serier eftersom Variety nyss rapporterade att det ska komma en ny serie som ska handla om Nick Fury. Tydligen ska Samuel L. Jackson återvända som Nick Fury men vad serien ska handla om är oklart just nu. Sist vi såg Nick i Marvels universum var han på semester i rymden någonstans. Kyle Bradstreet (Mr. Robot) ska vara med och producera serien men när den har premiär är oklart. Nick Fury är en av Marvel-filmernas bättre karaktärer så det här är något som jag i alla fall ser fram emot så länge det blir bra. Om Marvel nu bara kan locka tillbaka Charlie Cox och Krysten Ritter som Daredevil samt Jessica Jones så blir jag ännu nöjdare. Tumnagel
45.9°
+
Frode Wikesjö
0

Det kinesiska bilmärket DFSK börjar säljas i Sverige
Suvar med biogas och eldrift

DFSK (Dongfeng SOKON) grundades 2003 och är en av de tre största biltillverkarna i Kina. Företaget har 150.000 anställda och tillverkar 3,8 miljoner bilar per år i sju stycken olika fabriker utspridda i Kina, USA och Indonesien. Utvecklings- och forskningscenter finns i USA, Kina, Japan, Tyskland och här i Sverige. Nu ska tre stycken SUV-modeller börja säljas här. Två av dem konverteras till biogasdrift hos Konvegas Sweden AB i Växjö och sedan saluförs dessa som biogas-hybrider. Konverteringen säger man kommer sänka bilens utsläpp med upp till 95 procent jämfört med bensindrift. Biogasen gör också att man får en klimatbonus på 10.000 kronor och en lägre vägskatt första året. Den tredje modellen går helt och hållet på el och har ett batteripack på 53,6 kWh. Ytterligare två stycken elbilar kommer att lanseras längre fram. Tyvärr får vi inte reda på mer för tillfället. Tumnagel
33.0°
+
Bobby Green
0

Windows XP hade hemligt Mac-liknande tema
Dock endast för internt bruk

The Verge rapporterar att en källkodsläcka för Windows XP visar att Microsofts legendariska operativsystem hade ett dolt tema som fick Windows att se mer ut som en Mac. Temat hette Candy och liknade Apples klassiska Aqua-gränssnitt. Temat släpptes som bekant aldrig och var inte heller helt färdigutvecklat. Men det kan fortfarande hittas i tidig källkod för Windows XP där det står beskrivet att temat enbart ska användas för internt bruk. Eftersom vem som helst kunde göra teman och gränssnitsmodifikationer till Windows XP kunde man ju till slut få sitt Windows att se ut som OS X om man nu ville det. Tumnagel
39.6°
+
Frode Wikesjö
0

Snubbe kapar palm
Inget för höjdrädda

Inget konstigt här väl? Bara en snubbe som beskär ett palmträää...oh herrejäklar! Tumnagel
50.3°
+
Frode Wikesjö
0

Kolla in Brudens far 3 (typ)
Bröllop i pandemitider

Natten till i dag sände Netflix en återförening med skådespelarna av 90-talsfilmen Brudens far. Återföreningen var dock ingen sådan där standardgrej där alla snackar om hur kul det är att ses igen och hur kul de hade att spela in filmerna utan mer en slags tredje film. Under namnet Father of the Bride Part 3 (ish) återförenades Steve Martin, Diane Keaton, Kimberly Williams-Paisley, George Newbern, Kieran Culkin och Martin Short för ännu ett bröllop. Denna gång måste familjerna lösa alla krångligheter kring bröllop i coronatider. Allt detta är dock inte enbart för underhållning utan också för att samla pengar för World Central Kitchen som hjälper till att ge mat till barn och familjer som drabbats hårt av coronagrejen. Tumnagel
38.3°
+
Frode Wikesjö
0

Spela RollerCoaster Tycoon 3
Gratis på Epic Games Store just nu

Just nu och fram till den 1 oktober bjuder Epic Games Store på RollerCoaster Tycoon 3 Complete Edition. Det innebär att du kan plocka hem det redan i dag och behålla det för evigt för totala noll kronor. Det är Windows-versionen som erbjuds och du hittar det via länken nedan. Tumnagel
40.4°
+
Frode Wikesjö
0

David Attenborough börjar instagramma
Slog världsrekord i att få en miljon följare på kortast tid

Den världsberömde naturfilmaren Sir David Attenborough har skaffat sig ett konto på bilddelningstjänsten Instagram och detta verkar ha uppskattas av hans fans. Attenborough postade sitt första inlägg till Instagram igår vilket ni kan kolla in här nedanför. Redan en timma efter det hade Attenboroughs instagramkonto passerat en miljon följare vilket ska vara nytt världsrekord i att få en miljon följare på kortast tid. I skrivande stund har Attenborough över 3 miljoner på Instagram. Skulle även du vilja ta del av hans Instagram-inlägg så hittas dessa på länken nedan. Visa det här inlägget på Instagram David Attenborough has spent a lifetime travelling, exploring the wild places of our planet and documenting the living world in all its variety and wonder. He’s also witnessed the damaged caused. Saving our planet is now a communications challenge. We know what to do, we just need the will. That’s why we want to share this message on Instagram. Because there is hope and together, we can inspire change. Social media isn’t David’s usual habitat so while he’s recorded messages solely for Instagram, like the one in this post, wex27re helping to run this account. In case you’re wondering, ‘we’ are Jonnie and Colin and we worked with David on A Life On Our Planet. So, as well as sharing the messages he’s recorded especially for this account we’ll also post some exclusive clips and behind the scenes content. Stay tuned. Ett inlägg delat av A Life On Our Planet (@davidattenborough) 24 Sep 2020 kl. 2:00 PDT Tumnagel
60.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Splinter - superbilen i trä
Inspirerad av ett flygplan från andra världskriget

Under nio års tid snickrade Joe Harmon på sin superbil Splinter. Och han snickrade bokstavligen eftersom bilen är i trä. I alla fall 90 procent av den. I mitten sitter en V8:a på 650 hästar. Bilen designade och byggde han under tiden han var ingenjörsstudent och i det här klippet berättar han om projektet. Tumnagel
39.4°
+
Bobby Green
0

Voi lanserar nykterhetstest i sin app
Kommer att aktiveras på helgnätter

För att minska antalet fyllkörningar på elsparkcyklar så lanserar nu Voi ett slags nykterhetstest som deras användare måste klara av om de vill dra iväg med Voi:s elsparkcyklar. Det handlar om ett slags reaktionstest som genomförs i Voi:s app innan användaren kan hoppa upp elsparkcykeln och glida iväg. Testet kommer att aktiveras automatiskt i Voi:s app under helgnätter då det kanske finns en högre risk att berusade personer får för sig att ta sig en joyride med de tvåhjuliga fordonen. Antalet olyckor med elsparkcyklar har ökat sedan dessa blev ett populärt inslag i en del av Sveriges städer. Under 2019 kom det in 110 benbrott till akutmottagningarna där elsparkcyklar varit inblandade enligt statistik från Svenska Frakturregistret. Hur många av dessa som orsakades av att föraren var berusad finns det inga uppgifter om. Tumnagel
49.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Burton Snowboards öppnar konceptbutik
I Stockholm Den 15 oktober

Det börjar bli dags att ställa undan trädgårdsmöblerna och istället börja fundera på saker att åka på i vinter. Den 15 oktober kommer lämpligt nog Burton Snowboards att öppna upp en konceptbutik i Stockholm. Butiken kommer att ligga på Norrlandsgatan 20 och i den kan man spana in de senaste snöbrädorna tillverkaren har att erbjuda. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green

Nu kan du köpa Nespresso-maskinen Vertuo Next
Kan brygga en hel kanna kaffe

Vertuo Next är namnet på Nespressos senaste kaffemaskin och nu går den att köpa. Det som gör den här lite speciell är att den kan brygga en hel kanna (535 milliliter) kaffe vilket motsvarar 3-4 koppar. Vid lanseringen släpps även det nya kaffet Vertuo Carafe Pour-Over Style som innehåller Arabicabönor från Peru och Colombia och som har en rostad och rökig smak. Det släpps även en matchande glaskaraff som rymmer 750 milliliter. Vertuo Next kostar 1699 kronor. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green

Modjo - Lady (Hear Me Tonight)
Fredagsklassikern

Vi åker även denna vecka tillbaka 20 år till år 2000 när Modjo släppte Lady (Hear Me Tonight). Det här var den franska duons debutsingel och den fullkomligt exploderade. Hamnade i topp på minst tio stora listor och det är nog ingen som inte har hört den. Fantastisk låt! Tumnagel
104kg
+
Bobby Green

Mac & Cheese på 1700-talet
Så här kanske det gick till

Tänk att du sitter där i mitten av 1700-talet och blir sjukt sugen på lite Mac & Cheese. Då var det bara att tända upp en brasa, hänga kitteln över och börja laga den delikata rätten. Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Ny animerad video till Ozzy Osbournes Crazy Train
All aboard!

Det är nu hela 40 år sedan som Ozzy Osbourne släppte debutplattan Blizzard of Ozz. På skivan finns bland annat den briljanta låten Crazy Train med och den har nu inför jubileet uppdaterats med en ny animerad musikvideo. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Rapparen som började laga mat
Fick styra om lite på grund av pandemin

Hugh Augustine är en rappare från Los Angeles. När hans turné blev inställd på grund av pandemin bestämde han sig för att istället börja laga lite käk. Tillsammans med sin kusin begav han sig in i köket för att ta fram hälsosamma och prisvärda plantbaserade maträtter som alla ska kunna njuta av. Han lagar och säljer maten från sitt hem i Baldwin Hills. Tumnagel
86kg
+
Bobby Green

David Byrnes Broadway-show kommer till HBO
American Utopia har premiär i oktober

American Utopia är en amerikansk konsertfilm regisserad och producerad av Spike Lee. Det hela är ett live-framträdande av en Broadway-show som hämtar inspiration från David Byrnes album med samma namn. Premiär på HBO den 17 oktober. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Kit Kat finns i över 400 stycken olika smaker
Yasumasa ser till att komma på nya hela tiden

1973 lanserades Kit Kat i Japan. De chokladbeprydda kexen har sedan dess dykt upp i mängder av olika smaker, och det verkar aldrig ta slut på idéer kring vad man ska stoppa i dem. Enligt Yuji Takeuchi som är marknadsansvarig för Nestlé Japan har över 400 olika smaker på Kit Kat tagits fram. Yasumasa Takagi är konditorn som ser till att komma på nyheterna och i det här klippet får vi se mer av hur han jobbar. Tumnagel
101kg
+
Bobby Green

Sunt friluftsliv med John Mayer
I Jedediah Smith Redwoods State Park

The Atlantic och Land Rover skickade ut artisten John Mayer till Jedediah Smith Redwoods State Park där han fick visa lite hur fantastisk naturen faktiskt är, om du nu inte visste det redan. Tumnagel
82kg
+
Bobby Green

Ny glass från Sia
Salt karamell

Glass blandat med salt karamell är svårslaget så därför är det kanske inte en överraskning att Sias nya tillskott innehåller just detta. Vår Finaste Salt Karamell heter smaken och den innehåller krämig gräddglass av Dulce de Leche, kolakräm och krispiga kolabitar. Glassen släpps i butik från vecka 40. Tumnagel
119kg
+
Bobby Green

Äppelcider med smak av björnbär
Det här Kopparberg Dark Halloween

Lördag den 31 oktober firas Halloween och inför detta har Kopparberg tagit fram en ny alkolholfri cider. Den kallar man kort och gott för Dark Halloween och det är en äppelcider som har smak av björnbär. Designen på burken som rymmer 440 milliliter knyter an till myten om den hemsökta Stora Gården i Kopparberg. Du ska hitta den nya smaken i matbutikerna nu. Tumnagel
99kg
+
Bobby Green

Resort bestående av solcellsbeprydda lyxbåtar
Verkar ju rätt så trevligt

Silent Resorts är en ny typ av resort där besökarna bor i lyxiga båtar försedda med solceller på taket. Båtarna är byggda av det österrikiska företaget Silent Yachts och tanken är alltså att man bor i såna här på resorten. Skulle man vilja ta sig en tur är det bara att kasta loss och köra iväg med den tillfälliga bostaden. Båtarna ligger kring en flytbrygga och i mitten av denna finns ett litet klubbhus man kan hänga vid. Allt man behöver ska dock finnas ombord på båtarna. När det här konceptet kan vara igång och bjuda in gäster återstår att se. Tumnagel
91kg
+
Bobby Green