13 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Volvo börjar leverera mat och leksaker direkt till bilen Volvo in-car delivery
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Volvo börjar leverera mat och leksaker direkt till bilen

Idag lanserar Volvo tjänsten "Volvo in-car delivery" med vilken volvoägare kan handla mat och leksaker på nätet och få dessa levererade direkt till bakluckan på sin bil vilket kanske kan vara smidigt då man slipper att ta emot varorna själv. Det handlar om en tjänst som vi skrev om när man testade den för nästan två år sedan men som nu alltså verkar vara redo att dra igång på riktigt.

Tjänsten är ett samarbete med Postnord, som står för transporten, samt de två ehandelstjänsterna Mat.se och Lekmer.se. Rent tekniskt fungerar det genom att man väljer "Volvo in-car delivery" när man slutför sitt köp hos Mat.se eller Lekmer.se och sedan hittar Postnord din bil genom GPS. Vid beställningen får Postnord tillgång till en digital engångsnyckel med vilken de kan öppna bilens baklucka via en iPad, lägga in varorna i bilen för att därefter låsa den. När leveransen är utförd får man ett meddelande om att varorna finns i bilen.

Volvo in-car delivery rullas först ut i Göteborgsregionen och därefter står Stockholm samt Malmö på tur. Efter det tänker sig Volvo att lansera tjänsten utomlands men det framgår inte vilka länder som kommer efter Sverige.

gp.se Bil, Volvo, Volvo in-car delivery, lekmer, mat.se, ehandel Tack till alla som tipsat Få leveranser till bakluckan på din Volvo Slipp vara tillgänglig hemma Volvo har tillsammans med HiQ på testkört ett projekt i Sverige där man levererar saker till bilen - när du inte är där. Det hela fungerar så att man har beställt en leverans - i det här fallet en matkasse - som man ska få levererad under dagen. Ni vet alla hur illa det är att behöva vara hemma mellan fem och nio på kvällen för att få ett paket, men här får man det alltså till bakluckan på bilen istället. Fraktfirman får sedan via en app reda på vart din bil befinner sig, kör dit och öppnar bilen med en engångskod, ställer in det som ska levereras och åker därifrån. När det är levererat får mottagaren ett meddelande och när jobbet är klart för dagen är det bara att åka hem. Kanske inte helt lysande en varm sommardag om man har känsliga färskvaror, men en fantastisk idé överlag. Att slippa åka förbi Postens utlämningsställe eller vara hemma i massor med timmar är bara tacksamt. Man har genomfört ett pilottest bland 100 personer, 92 av dem säger sig vilja ha leveransen till bilen istället för till hemmet i fortsättningen. Tumnagel
82.3°
0
76.4° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
tis. 24 nov 2015, 13:30
Volvo börjar leverera mat och leksaker direkt till bilen Volvo in-car delivery
76.4°
0