35 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Cake har byggt specialmotorcyklar för att hitta tjuvjägare
Cake har byggt specialmotorcyklar för att hitta tjuvjägare Nu finns de på plats

Tjuvjägare är onda och ska bekämpas. Att göra det är inte alltid lätt men med rätt verktyg blir det enklare. Svenska elbågetillverkaren Cake har nu gjort en specialversion av deras modell Kalk som man kallar för Kalk AP, som står för Anti-poaching.

Eldrivet kan verka lite meckigt men det har två fördelar jämfört med bensindrivet. På många av de platser där man bekämpar tjuvjägare är det faktiskt dåligt med bensin och den måste färdas långt, vilket är dåligt för miljö och kostar pengar. Men sol finns det gott om och Cake samarbetar i det här projektet med Goal Zero som löser laddningen med solpaneler.

Elcyklar gör också att man kan färdas tyst vilket gör att man inte avslöjar sig själva. När man har kört på bensin har det hörts lång väg och tjuvjägarna har kunnat dra långt innan vakterna kommit fram. Nu kan vakterna färdas tyst vilket så klart är en fördel.

Projektet finansieras genom att man kan köpa en Kalk AP som kostar dubbla pengen och på så sätt så donerar man en cykel. Totalpriset är rabatterat så istället för att betala 13.000 euro för en cykel betalar man 25.000 euro för två cyklar, en solpanel och en power station.

Fordon, Motorcyklar, cake, kalk
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Cake har byggt specialmotorcyklar för att hitta tjuvjägare
71.7° 0 Roger Åberg Roger Åberg
fre. 8 okt 2021, 12:45
Cake har byggt specialmotorcyklar för att hitta tjuvjägare Nu finns de på plats
71.7°
0