1 i dag 33 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Sony utvecklar blockkedje-baserat DRM-system Håller koll på piratkopior
Bild till artikel Foto: Davidstankiewicz / Wikipedia

Sony har meddelat att de håller på att utveckla ett så kallat DRM-system, ett slags kopieringsskydd, baserat på blockkedje-teknik.

Blockkedjan lämpar sig antagligen bra för liknande system då dess uppbyggnad gör att man alltid kan hålla koll hur digitala tillgångar distribuerats i alla led. Blockkedjans inbyggda säkerhet gör även att det blir knepigare om någon försöker prångla ut piratkopior som inte finns registrerade i Sonys system.

Initialt så verkar det som om Sony ska använda sitt blockkedjebaserade DRM-system för digitalt utbildningsmaterial från Sony Global Education. Man tillägger dock att på sikt ser man inget som hindrar att man använder DRM-systemet till musik, film, spel och andra digitala grejer som man vill skydda.

sony.net Internet, Övrigt, sony, drm, kopieringsskydd, blockchain, blockkedja Via engadget.com Digital Rights Management Digital Rights Management (DRM), även benämnt Digital Restrictions Management, är en samlingsbeteckning för ett flertal olika tekniker som har till mål att från utgivarens perspektiv kontrollera spridning och användning av digitalt material såsom film, musik, ringsignaler och liknande.
30.3° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 17 okt 2018, 16:45
Sony utvecklar blockkedje-baserat DRM-system Håller koll på piratkopior
30.3°
0