6 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Logitech har gjort ett trevligt tangentbord till iPad
För dig som skriver mycket på din iPad

Logitech har gjort ett trevligt tangentbord till iPad

Att ha ett tangentbord eller en penna till sin iPad anses av många vara idioti. iPaden är inte gjord för penna, för det råkade tydligen Steve Jobs säga under en iPhone-presentation för fem år sedan. Tangentbord ska man inte heller ha, för då kan man lika gärna använda sin dator. Eller?

Som tur är kan vi alla ha fel i bland och det Steve nog menade med pennan för fem år sedan var att inte skulle behöva den för att använda en telefon. Det betyder inte att det kan vara riktigt mysigt att använda en penna med en iPad. Eller Galaxy Note eller vad man nu väljer.

Och ett tangentbord till en iPad kan vara så väldigt rätt, om det görs på rätt sätt vill säga. De alternativ som har funnits tidigare har haft två stora brister - de har kommit i fodral tjocka som portföljer och de har saknat ÅÄÖ. För mig är båda dessa rejäla dealbreakers.

iPad, Tillbehör, http://www.logitech.com/sv-se/tablet-accessories/keyboard-cases/ultrathin-keyboard-cover

Jag fick ett sånt på test från Logitech för ett tag sedan, Logitech Solar Keyboard Folio heter det och laddas med solceller. Det hade iofs ÅÄÖ men var tjockt och otrevligt och var inte alls värd de 1199 kronorna som Logitech vill ha för det. Men så kom det lite senare ett nytt tangentbord med en annan vinkel på livet, möjligen bara spöad av en produkt från Microsoft som kommer om ett halvår och som kallas för Surface.

Namnet är Logitech Ultrathin Keyboard Cover och till skillnad mot Surface är det här nu och finns i butik. Men vad är det då? Tänk dig ett Smart Cover i metall som inte går att vika och du förstår vad det handlar om. Det sätts fast på samma sätt, skyddar på samma sätt och är smidigt på samma sätt (nästan). Visst är det tjockare och framförallt tyngre (448 gram) men det kan mer å andra sidan. 

För när man öppnar det så dyker tangentbordet upp. Det är i ärlighetens namn inte av MacBook Air-klass men ändå helt ok och bättre än de flesta andra jag har testat tidigare. ÅÄÖ finns så klart med men ligger lite konstigt. Det funkar dock bra, och framförallt så mycket bättre än tangentbordet på skärmen. För det är inte bara att det är fysiskt, det är även riktigt skönt att ha hela skärmen vikt åt text när man skriver mycket.

Den andra funktionen är att tangentbordet även är ett ställ som fungerar riktigt bra. Det finns en skåra i bordet där man sätter iPaden och sedan sitter den som berget, för även här finns det magneter som håller iPaden på plats. Lutningen är bra och eftersom bottenplattan är så stor står det stabilt i sängen eller på bordet med ungarna i närheten - något man inte kan säga om Smart Cover.

I knät fungerar lösningen inget vidare, det är plan (eller vertikal iaf) yta som gäller.

En sak är irriterande med den här lösningen dock. När man plockar upp sin iPad med tangentbordet på till exempel på tunnebanan kan man inte snurra runt tangentbordet utan får stoppa ner det i väskan igen. Eftersom det på ett naturligt sätt inte följer med i alla situationer är det inte ovanligt att man springer ifrån det, vilket är synd.

Bordet kopplas med iPaden via Bluetooth och behöver således laddas då och då. Det stänger av sig själv vid inaktivitet och en laddning räcker länge, så det är helt klart ett mindre problem.

Det fina med den här produkten är att den ändå inte känns som en extra pryl, den känns som något som Apple borde ha gjort själva istället för den där värdelösa tangentbordsdockan. iPadens naturliga komplement för den som skriver mycket och vill lämna datorn hemma.

Logitech Ultrathin Keyboard Cover kostar 999 kronor och är värd nästan varenda krona. Det relativt höga priset gör att du bör fundera på om du kommer att använda tangentbordet mycket, känner du att det är en kul bonus-sak skulle jag spara pengarna till annat.
http://www.logitech.com/sv-se/tablet-accessories/keyboard-cases/ultrathin-keyboard-cover

Logitech Solar Keyboard Folio som är det tjocka fodralet med tangentbord och solcellsladdning kostar 1199 kronor och är däremot bortkastade pengar.
www.logitech.com/sv-se/tablet-accessories/keyboard-cases/solar-keyboard-folio

Läs mer
38.4° 0 Roger Åberg Roger Åberg
sön. 16 sep 2012, 17:30
38.4°
0

Logitech har gjort ett trevligt tangentbord till iPad

För dig som skriver mycket på din iPad