25 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Nu kan man köpa iPhone utan abonnemang i USA Men de är fortfarande låsta till AT&T
Nu kan man köpa iPhone utan abonnemang i USA

Uppdatering
Äh, Engadget pratade i nattmössan. Telefonerna säljs för priserna nedan och du behöver inte signa kontrakt eller förlänga kontrakt men telefonerna är fortfarande låsta. Trist!

Bilden till höger är från Gizmodo som berättar närmare vad som gäller. Notera den underliga regeln om att man maximalt får köpa en per dag...


Original-artikel:
Att bara kunna köpa en viss telefonmodell från en viss operatör suger. I USA har man bara kunnat köpa iPhone via AT&T och här i Sverige var det länge Telia som härskade om man ville ha en lur. Nu är det bättre i Sverige, även om Tele2 inte säljer, men i vissa europeiska lagar säger lagen att man måste sälja olåsta telefoner - en lag vi gillar.

USA är ett konstigt land på mobilsidan, de olika operatörerna kör på olika standarder och en telefon som fungerar på en operatör gör det inte på alla andra. Trots det har det varit oerhört irriterande för många att iPhone = AT&T eftersom AT&T helt enkelt är kasst i många delar i det stora landet.

När Nexus One började säljas av Google fanns den i olåst version, även om den i praktiken bara fungerade med T-Mobile. Häromdagen började Google dock sälja Nexus One i en version som fungerar på AT&T nät och nu rapporterar Engadget att man kan traska till en Apple Store och köpa sig en obunden iPhone.

En obunden Nexus One kostar 529 dollar, en obunden iPhone 3GS 16 GB kostar 599 dollar. 3G-versionen får du för 499 dollar och 3GS med 32 GB minne för 699 dollar. Försäljningen av Nexus One har inte varit speciellt bra men när den nu finns för AT&T har kunderna äntligen valet mellan två bra telefoner på samma nät och Apple känner förhoppningsvis pressen.

Ska du över till USA den närmsta tiden kan du inte bara plocka med dig en iPad hem utan även en iPhone till ok pris. 599 dollar gånger aktuellt dollarpris på Forex.se ger ungefär 4500 kronor + sales tax där du köper den.

iPhone, Hårdvara, iphone, at&t, nexus one
36.6° 0 Roger Åberg Roger Åberg
mån. 22 mar 2010, 23:38
Nu kan man köpa iPhone utan abonnemang i USA Men de är fortfarande låsta till AT&T
36.6°
0