22 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Apple säger sig ha koll på processorbuggar
Meltdown och Spectre under kontroll

Apple säger sig ha koll på processorbuggar

De två processorbuggarna Meltdown och Spectre påverkar ju alla moderna processorer som finns och enligt vissa ska det enda som hindrar buggen vara att byta ut processorn. Apple säger sig dock ha kontroll på byggarna och har redan lösningar för dem.

Meltdown ska vara ordnat så länge man kör iOS 11.2, macOS 10.13.2 och tvOS 11.2, uppdateringar som kom i december. Apple Watch är inte påverkad av buggen alls. För att drabbas av buggen om man kör en ouppdaterad maskin måste man köra en elak mjukvara, och det ska det inte finnas till iOS eller macOS så vitt man vet. Så här är det med andra ord lugnt just nu. Uppdateringen som kom i december ska inte ha haft någon påverkan på hur snabbheten.

Spectre ska enligt Apple vara svårare att nyttja för elaka hackare. Det ska dock gå att göra via javascript så en uppdatering till Safari kommer under de närmsta dagarna, både för iOS och macOS. Uppdateringen kommer inte att ha någon påverkan på vissa prestandatester men JetStream-testet ska ha Safari ha blivit 2,5 procent långsammare på.

Hur det här påverkar andra saker som kan köra javascript, som andra webbläsare, säger Apple ingenting om.

Mac, Övrigt, spectre, meltdown
47.1° 0 Roger Åberg Roger Åberg
fre. 5 jan 2018, 09:45
47.1°
0

Apple säger sig ha koll på processorbuggar

Meltdown och Spectre under kontroll