34 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Är det här är nya iPhone och Apple Watch?
Vi drar till Cupertino för att se om läckorna stämmer

Är det här är nya iPhone och Apple Watch?

Jag tror att även Android- och Windowsmänniskor håller med mig när jag säger att Apples event är något speciellt. Oftast i alla fall. Det har varit en hel del gånger som det bara har varit tråkiga upprapningar om vad som hänt och någon medioker speed bump, men lika ofta har det släppts roliga saker. One more thing. Oavsett så bjuder Apple på en show och framförallt brukar veckorna innan fyllas med rykten och mindre läckor. Oftast vet man ungefär vad som kommer eller man kan i alla fall göra en kvalificerad gissning.

I går kom min inbjudan till Steve Jobs Theater och det är dags för mig att åka till Cupertino för att se vad de presenterar för roliga telefoner i år. För att det kommer att handla om iPhone är rätt klart. Tre modeller har det ryktats om och det vi mest funderat på är hur de ska döpas. Att det inte skulle bli några designförändringar var vi beredda på, men det var ändå lite tråkigt när den här bilden dök upp bara två timmar efter inbjudan.

Som sagt, inga nyheter här inte, förutom färgen och den nya storleken. Jag är rätt nyfiken på den nya storleken i och för sig, iPhone X har en rätt briljant storlek som räcker för att njuta av innehållet men som är lagom liten för att vara hanterbar. Men när man samtidigt kör telefoner som OnePlus 6 och Note 9 känns den ändå liten och ett större syskon måste släppas.Valfrihet är härligt. Vilken som blir min favorit får vi däremot ta och återkomma till.

På inbjudan stod det Gather round. Först tänkte jag inte så mycket på det, cirkeln i inbjudan är ju deras nya kontor och det är en inbjudan som säger "välkommen hit". Men sen vaknar mitt trötta huvud och jag ser att det står round istället för around. Och redan förra året fick vi se huvudkontoret på håll, det enda sättet vi journalister kommer att få se det på. Så vad betyder detta?

Men så några minuter efter iPhone-läckan kommer nästa läcka.

Den här gången är det nästa generation av Apple Watch. Här får vi se en större skärm i samma storlek av skal. Apple behåller dock formen så alla som i några timmar hoppades på en helt runt Apple Watch blev snabbt besvikna.

Men den större skärmen gör att mer saker får plats och vi ser nu hela åtta saker på urtavlan. Mer är verkligen bättre i det här fallet. Större skärm kommer även betyda att allt annat innehåll blir härligare. Det kommer fortfarande att vara härligast på en riktigt stor skärm som på telefonen, men ändå härligare än tidigare.

Är läckorna trovärdiga? Jag skulle säga att de är det. Bilden med telefonerna är kanske inte så svår att fejka, snarare tvärtom. Men bilden på Apple Watch blir jag imponerad över om den är fejk.

Jag är lite blandad till att saker läcker i förväg. Det tar lite udden av själva eventet och spänningen runt det, men samtidigt finns det massor av andra saker att hoppas på här. Och en del frågetecken, telefonen kan ju inte heta iPhone XS för då hade den stora hetat iPhone XS Plus. Det säger ju mot sig själv.

Hur som helst så tror jag att Apple nöjer sig med några telefoner och klockor på samma event. iPad och nya Macar får snällt vänta till senare, det blir nog lite väl att släppa så mycket samtidigt. Men jag blir gärna överraskad.

Mac, Övrigt, apple event, iPhone X, apple watch
41.2° 0 Roger Åberg Roger Åberg
fre. 31 aug 2018, 08:25
41.2°
0

Är det här är nya iPhone och Apple Watch?

Vi drar till Cupertino för att se om läckorna stämmer