m

Är det här datorn som Apple borde göra?
Borde Apple göra en Nokia?

Är det här datorn som Apple borde göra?
Mac / Hårdvara

Det mest intressanta i dag var nog faktiskt inte att Snow Leopard kommer på fredag utan att Nokia visade upp en dator. För även om den kör fel operativsystem och säkert kunde ha gjorts mindre och snyggare så har de gjort helt rätt på många sätt och vis.

Nokia Booklet 3G som den heter har en 10 tums skärm med bra upplösning, lätt (1.25 kg), mycket lång batteritid, inbyggd 3G och så vidare. På många sätt går den att jämföra med en MacBook Air, men man har på en hel del sätt tänkt annorlunda mot vad Apple gjorde med MacBook Air. Frågan är vilken tankebana som är rätt och om det inte skulle vara smart av Apple att erbjuda båda tankebanorna...

Problemet med MacBook Air för mig är att det inte är värt att få sämre prestanda i en lättare förpackning för mer pengar, den kostar trots allt 2500 kronor mer än en MacBook Pro 13". Faktum är (nog) också att folk är beredda att tumma på prestanda om det samtidigt betyder att datorn blir billigare, mindre och har längre batteritid.

Batteritid vs prestanda
Nokia påstår att deras nya maskin har 12 timmars batteritid - troligen utan att 3G-kortet och GPS:en jobbar. Så lång batteritid lyckas man få till genom att använda en strömsnål, men slöare, Atom-processor från Intel. Den mindre skärmen sparar nog också en hel del ström. En MacBook Air har enligt Apple fem timmars batteritid.

I verkligheten har man alltså 8 timmar vs 3 timmars batteritid - det är en rejäl skillnad.

Stor skärm vs liten dator
Nokia Booklet 3G väger in på 1.25 kilo och MacBook Air på 1.36 kilo så skillnaden i vikt är inte speciellt stor, men Nokias maskin är betydligt mindre (26.4 cm x 18.5 cm) än MacBook Air (32.5 cm x 22.7 cm). Eftersom skärmarna troligen har ungefär samma upplösning så har man lika mycket arbetsyta - är det värt en större dator för att få en fysiskt större skärm är frågan? På skrivbordet ja, men i väskan?

Upplösningen på en MacBook Air är 1280x800 och Nokian har HD så minst 1280x720.

Nokias maskin är 1.99 cm tjock och MacBook Air är mellan 0.4 och 1.94 cm tjock. 0.4 är den bara ute i kanterna så på tjockleken är det ingen större skillnad egentligen.

Nokian vinner på funktioner
En anledning till att MacBook Air inte är en toksuccé är den rätt fattiga uppsättningen med portar - en skärmport, en USB-port och så ljud. Nokian har HDMI, två USB-portar, SD-kortläsare och ljud - dessutom trumfar man Apple genom att ha både 3G-kort och GPS inbyggt! GPS känns helt klart som bonus, även om det kan vara grymt i vissa situationer, men 3G-kort inbyggt är riktigt trevligt.

Men vi som har iPhone kopplar ju bara in den och kör! Jo, visst är det så, men inbyggt är alltid trevligare. Enda nackdelen med inbyggt är att man behöver ett till SIM-kort och då också kanske ett till abonnemang.

Priset då?
Nokia har tyvärr inte gått ut med ett pris ännu, det kommer andra september, men vi är väl inte många som tror att den kommer att kosta 16 000 spänn. En Dell Inspiron 10, som inte har 3G och GPS och sämre upplösning på skärmen etc men som i övrigt är rätt likvärdig kostar 3560 kronor. Dubblar vi det så hamnar vi runt 7000 spänn - inte helt omöjligt va? Om Nokian hamnar i den prisklassen så kommer du att kunna köpa två Nokia-maskiner till priset av en MacBook Air, och MacBooken är inte dubbelt så bra, även om den troligen är betydligt snabbare.

Är det här fantastiskt gjort av Nokia eller är jag förblindad av nyhetens behag? Den tröttare processorn och betydligt sämre grafikkort gör livet tristare, men finns det inte mängder och åter mängder med människor där ute som struntar i det?

37.9°
0

Är det här datorn som Apple borde göra?

Borde Apple göra en Nokia?

RSS 19 kommentarer till artikeln
Bobby_X
jag gillar den, till de priset du skissar på (7k) så kan det vara en storsäljare... Men känns som skärmen är lhop tryckt lite, mycket dö yta runt skärmen. Eller är det kanske för att det är både svart och grått, ögat luras lite?
av Bobby_X, tisdag 25 augusti 2009 kl 00:02
bjorkkis
w7 på denna, mm måste ha!
av bjorkkis, tisdag 25 augusti 2009 kl 00:30
stayloose
Dorian: Du återkommer ofta till att Apple tar överpris för sina produkter. Ur vems ögon undrar jag? För dig som avskyr allt som hör Apple till är det ju en självklarhet. Det beror alldeles på vad man har för förväntningar av sitt köp.

I detta fallet (Macbook Air) är det rimligt att tala om överpris då just priset anses var en faktor till utebliven försäljning, men i övrigt är Apples marknadsandel på ca 10% på den bärbara datormarknaden ett gott tecken på rimlig prisnivå och nöjda kunder.
av stayloose, tisdag 25 augusti 2009 kl 00:56
Roger Åberg
MacBook Air och Kuben har alltid haft fel pris. Och Mac mini får gärna gå ner kraftigt i pris. Men MacBook Pro 13" är en prisvärt rackare tycker jag.

Glöm inte heller att andrahandsvärdet på en Mac är riktigt bra. Nästan larvigt vad de kostar på Blocket faktiskt.
av Roger Åberg, tisdag 25 augusti 2009 kl 01:03
Carl H. Blomqvist
Varför jämföra äpplen med päron??

Är ganska övertygad om att MacBook Air riktar sig till en helt annan klientel än vad Nokia Booklet 3G gör. Samt målgruppen för MacBook Air använder iPhone eller crackbarry för det som de vill åstadkomma mobilt.

Personligen skaffar jag mig hellre en 13" MacBook Pro än en Nokia Booklet 3G.
av Carl H. Blomqvist, tisdag 25 augusti 2009 kl 01:08
Naw
Är du helt hjärndöd eller?

Du jämför just precis en Fiat 500 med en Koenigsegg. De riktar sig till helt olika målgrupper, Apple har hittills inte varit intresserade av budgetmarknaden och jag tror inte de kommer bli det på ett väldigt bra tag.

För att inte ens nämna att Nokian kommer med en (troligtvis singlecore) 32-bit in-order atom vs en dualcore 64-bit c2d (penryn). För att inte ens tala om hur tjocka de flesta netbooks är...
av Naw, tisdag 25 augusti 2009 kl 02:10
---justin---
Jämförelsen med en Air ter sig rätt fel enligt mig. varken priset, hårdvaran eller skärmen är av samma typ = helt olika datorer till helt olika köpare... Varför inte jämföra med andra pc-maskiner? Mac, mac, mac, mac... jag sållar mig till Dorian's fan-club...
av ---justin---, tisdag 25 augusti 2009 kl 02:41
Nolle
Man kan ju undra om du, Roger, har använt en Air? Designen är oerhört grym och den känns mycket mindre än den är. Kan inte förstå att du jämför den med legoklossen från Nokia?
Sen till ni som gnäller över priserna på Apples produkter, är det för dyrt, gnäll inte, köp något annat i stället då.
av Nolle, tisdag 25 augusti 2009 kl 07:26
Famicom
Doran, om du nu ogillar Apple så hemskt mkt. Varför hänger du på Mac Feber om dagarna?
av Famicom, tisdag 25 augusti 2009 kl 08:25
Naks
Äntligen en liten dator med HDMI!
av Naks, tisdag 25 augusti 2009 kl 08:40
Uncle Buck
Har god erfarenhet av "ultraportabla". Först en Fujitsu Lifebook P, sen en IBM X40 sist en OQO 01+ och nu en "normal" MacBook Pro 13". Storlek/Formfaktor: Om datorn är större än att den får plats i en jackficka så måste man ha den i en väska, väl där så använder man utrymmet bäst genom att hålla datordimensionen runt A4 storlek och lite över det. TJOCKLEK däremot spelar stor roll, ju tunnare desto smidigare kommer det att kännas, så länge vi ändå inte kan ha datorn i jackfickan kan man lika gärna ha en riktig skärmstorlek i sin väska. En clamshelldesign är att föredra annars så måste man ha konstiga huvor och cejsar för att inte repa displayen, känsliga mekanismer för att dra ut ett tangentbord som på OQO, och i värsta fall pekskärmstangentbord, och det tar tid att packa upp och packa ihop datorn i onödan.

Överdriven skärmupplösning ställer bara till det. Jag har så bra syn som man kan ha, detta till trots så gör bara små displayer med hög upplösning saker svårare. Min fujitsu P hade en 10.6" widedisplay med 1280x768, den var faktiskt rätt jobbig att använda, många på forumen klagade. OQO med 800x480 ser bra ut för ögat men det är för liten display för websidor och program. Andra VIKTIGARE faktorer är istället kontrast och skärpa, betraktningsvinkel. Men detta är svårare att beskriva i text men man kan önska att det försöktes åtminstone. Min Nokia N85 har OLED, underbar kontrast och helt perfekt ända tills man kommer ut i dagsljus...


Att Apple tar mer betalt är ju för att man får med så mycket välskriven mjukvara. Helt annan grej
av Uncle Buck, tisdag 25 augusti 2009 kl 08:55
Xhit
Varför skulle den inte kunna komma med en SU3500 eller en SU4100 processor? Prestandamässigt kommer nog en SU4100 vara en bra match mot processorn i en MacBook Air.
av Xhit, tisdag 25 augusti 2009 kl 10:28
Famicom
Dorian, I stand corrected =)
av Famicom, tisdag 25 augusti 2009 kl 10:57
danbooru
@Naks,

HDMI är redan dött!
av danbooru, tisdag 25 augusti 2009 kl 14:21
Ryuujin
Om den är slöare än Airen så är det inget att ha. Airen är plågsamt långsam, men det finns mycket som väger upp. En slö pc med Windoze vore helvetet på jorden.
av Ryuujin, tisdag 25 augusti 2009 kl 17:16
CaptainTom
Köper aldrig någonting som står Nokia på igen
av CaptainTom, tisdag 25 augusti 2009 kl 18:48
Emil_M
Utan Dorian skulle ju macfeber ha 50% mindre kommentarer iom att macfolk inte kan låta hans kommentarer gå opasserade :-)
av Emil_M, onsdag 26 augusti 2009 kl 10:45
Maxwell
Att jämföra en dator man har testat hands on men en som man har "på papper" känns meningslöst och batteritiden tar jag definitivt med en nypa salt, vet hur nokia brukade ange batteritiden på de mobiler som jag hade för länge sen och jag vet inte vad dom gjorde med dom för att få dom att räcka så länge.
Med detta sagt känns det som att MB air skulle behöva en rejäl uppdatering. Men den största sellingpointen med mac tycker jag ändå är världens bästa operativsystem.
av Maxwell, onsdag 26 augusti 2009 kl 11:28
rutinerad
Vem som helst med lite erfarenhet av Apple vet att det inte är deras strategi att erbjuda sämre prestanda och kvalitet för lägre pris. De höjde ju till och med priset på MacBook för att kunna erbjuda det överlägset bästa datorchassit på marknaden (både utseendemässigt och byggnadskvalitetsmässigt). Man tycker ju att budskapet borde fastna snart.
av rutinerad, onsdag 26 augusti 2009 kl 13:11
Kommentera artikelnHur datoranimerad hud förbättrats genom åren
Vi har kommit långt sedan The Scorpion King

I denna video kikar Phil Edwards från Vox på de förbättringar som gjorts när det kommer till datoranimerad hud i filmer. För att någonting ska se verkligt ut måste först och främst ljussättningen se realistisk ut. Studier har utförts kring hur ljus studsar och rör sig igenom olika objekt, och den forskningen har lett till stora framsteg vad gäller hur verklighetstrogen datoranimerad hud ser ut. Två exempel på datoranimerade karaktärer från filmer är The Scorpion King (2002) och Alita: Battle Angel (2019) som tas upp i videon. Tumnagel
38.4°
+
Hugo Engström
0

Teslaförare somnar bakom ratten på motorväg
Bilen stannar "säkert" längs vägen

En 24-årig Teslaförare somnade i sin bil i fredags på E6 i Norge. Videon i tweeten visar hur föraren sitter medvetslös med ansiktet ner mot knät. Lyckligtvis var Teslas Autopilot aktiverad och fungerade som tänkt. Bilen körde en bit tills den stannade "säkert" i vänsterfilen och aktiverade bilens varningsblinkers. Förarna runt om försökte få kontakt med Teslaföraren både när bilen färdades och efter att den stannat, utan någon lycka. Föraren vaknade dock till slut och polisen i Norge ska ha dragit in dennes körkort och händelsen ska vara polisanmäld. Tumnagel
32.3°
+
Hugo Engström
0

Apple börjar sälja Magic Keyboard med TouchID separat
Perfekt för Mac Mini med M1

Apple har nu börjat sälja Magic Keyboard med TouchID separat. Tangentbordet som introducerades tillsammans med 24-tums iMac med M1. Skillnaderna mot det gamla Magic Keyboard är att de nya tangentborden har en tangent med TouchID som kan användas för att låsa upp datorn och Apple Pay. Hörnen av själva tangentborden är även mer rundade än tidigare. TouchID ska bara fungera med datorer som har Apples egna chip. Tangentbordet finns att köpa på Apple Store i två versioner nu. Antingen med eller utan numerisk del. Du kan även välja att köpa tangentborden i vilken färg du vill så länge det är silver. Magic Keyboard med Touch ID: 1 795 kr Magic Keyboard med Touch ID och numerisk del: 2 095 kr Tumnagel
39.4°
+
Hugo Engström
0

SpaceX har installerat 29 Raptor-motorer på en Super Heavy
Rakten som ska skjuta upp Starship till rymden

SpaceX verkar vara i full gång med förbereda sig på att skjuta upp sin rymdfarkost Starship till rymden för första gången. Den senaste tiden har man haft fullt upp med att preparera Super Heavy-raketen som ska skjuta upp Starship till rymden, man motortestade bland annat en Super Heavy-prototyp i slutet av förra månaden. Nu har SpaceX installerat hela 29 stycken Raptor-motorer på Super Heavy-raketen "Booster 4", raketen som är tänkt att skicka en första Starship-farkost till rymden. Det kan jämföras med de sex Raptor-motorer som kommer att driva Starship. När Super Heavy väl är klar att tas i drift kommer den att förses med sammanlagt 33 Raptor-motorer. Varje Raptor-motor har ungefär dubbelt så mycket motorkraft som de Merlin-motorer som används till SpaceX trotjänare Falcon 9 och den större modellen Falcon Heavy. Exakt när vi kan få se Booster4 och Starship-prototypen "Ship 20" lyfta mot rymden finns det än så än så länge inga uppgifter om. Tidigare i år uppgav dock SpaceX att man siktade på att genomföra detta någon gång under det kommande året. Tumnagel
41.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Nu kan du fajtas mot en fysisk version av Death Egg Robot
Doctor Robotnik jätterobot från Sonic the Hedgehog

Gillar man Sonic the Hedgehog så har leksaksföretaget Jakks Pacific nu släppt ett spel där Sonic ska fajtas mot den jättelika roboten Death Egg Robot, en robot som dök upp för första gången 1992 i spelet Sonic the Hedgehog 2. Det handlar om en cirka 25 centimeter hög version av Death Egg Robot som spelaren ska besegra genom att skjuta Sonic i en katapult mot roboten. Träffar man robotens bröstkorg tre gånger så vinner man över roboten som då faller isär i mindre delar. Roboten har dock även egna vapen som kan användas för att försöka träffa katapulten med Sonic. "Sonic Giant Dr. Eggman Robot Battle Set" släpps i samband med att det nu gått 30 år sedan SEGA lanserade det första Sonic the Hedgehog-spelet. I dagsläget verkar leksaken bara säljas via amerikanska Target och där kostar den 40 dollar. Tumnagel
37.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Logga in på Twitter med ditt Google- eller Apple-konto
Det blir enklare att börja twittra

Twitter har nu gjort det möjligt att skapa ett konto på tjänsten via sitt konto på Google eller Apple. Det finns även möjlighet för de som redan har ett Twitter-konto att koppla detta till sitt konto hos Google eller Twitter. Det verkar dock som om alternativet att logga in med sitt Apple ID enbart finns tillgängligt på Twitters app till iOS för tillfället. Det kanske kan vara intressant att ha i baktanke om man kör iOS men även planerar att använda sitt Twitter-konto på andra plattformar. I en tweet skriver dock Twitter att det snart kommer att vara möjligt att använda sitt Apple ID även för att logga in via webben. Tumnagel
36.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Trailer för We Need to Do Something
En regelrätt mysrulle

Lite indieskräck är ju aldrig fel. We Need to Do Something släpps på diverse VOD-tjänster 3 september och en trailer för denna rulle kan ni kika på ovan. I filmen får vi träffa en familj som i samband med en storm blir inlåsta i sitt hus i flera dagar och under dessa dagar sker det en och annan underlighet. Tumnagel
37.0°
+
André Stray
0

Dagens Rainbow Six-event ska koppla spelet med Extraction
Dags för Nest Destruction

Ubisoft meddelade i går att nästa stora spelevent för Rainbow Six: Siege kommer koppla ihop spelet med kommande Rainbow Six: Extraction. Eventet heter Containment och drar igång i dag fram till den 24 augusti. Containment bjuder på spelläget Nest Destruction där spelare ska slåss på en omgjord variant av Consulate-banan om ett utomjordiskt näste. Tumnagel
36.9°
+
Frode Wikesjö
0

Betaltjänsten Square köper betaltjänsten Afterpay
Pröjsar 29 miljarder dollar för Klarna-konkurrenten

Twitter-grundaren Jack Dorseys betaltjänst Square köper nu den australiensiska betaltjänsten Afterpay, en tjänst som i mångt och mycket fungerar som svenska Klarna. Jack Dorsey är även vd för Square och han säger i en kommenter angående uppköpet av Afterpay: "Square and Afterpay have a shared purpose. We built our business to make the financial system more fair, accessible, and inclusive, and Afterpay has built a trusted brand aligned with those principles. Together, we can better connect our Cash App and Seller ecosystems to deliver even more compelling products and services for merchants and consumers, putting the power back in their hands." Square kommer att betala hisnande 29 miljarder dollar, motsvarande nästan 250 miljarder svenska kronor, för Afterpay. För att affären ska gå igenom måste den godkännas av diverse myndigheter. Går allt som det ska med det så förväntar sig Square och Afterpay att affären ska vara genomförd någon gång under första kvartalet 2022. Tumnagel
36.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Tom Scott åker vattenhiss
En ganska dåligt placerad sådan

Tom Scott har släppt en ny video och den här gången pratas det vattenhiss, eller dykgondol som tyskarna säger. Dykgondolen är placerad i Östersjön, vilket betyder att man inte kan se något på grund av skräpvatten, men konceptet är ballt i alla fall. Tumnagel
38.9°
+
André Stray
0

Snart kan man koda Python på en miniräknare
Texas Instrument presenterar miniräknare för programmerare

Texas Instruments har presenterat en ny miniräknare som riktar sig mot programmerare som vill ha en liten handhållen enhet där de kan koda Python. TI-84 Plus CE Python är försedd med en färgskärm och ett uppladdningsbart batteri som kan räcka i upp till en månads tid. Miniräknaren saknar wifi, bluetooth och kamera, något som enligt Texas Instruments gör att de som använder miniräknaren för att koda slipper distraktioner under sina kodar-sessioner. Peter Balyta, Texas Instruments chef för utbildnings-teknologi, säger om TI-84 Plus CE Python: "By adding Python to the calculators many students are already familiar with and use in class, we are making programming more accessible and approachable for all students, eliminating the need for teachers to reserve separate computer labs to teach these important skills. With Python, students arenx27t just learning to program; they are learning life-long lessons about thinking critically and creatively to solve real-world problems" Texas Instruments TI-84 Plus CE Python släpps på marknaden i höst. Vad den kommer att kosta finns det än så länge inga uppgifter om. Den likande miniräknaren TI-84 Plus CE kostar i dagsläget cirka 1500 kronor. Tumnagel
44.0°
+
Wille Wilhelmsson
0

Ny otecknad Teenage Mutant Ninja Turtles på ingång
Ska skrivas av Casey och Colin Jost

För fans av Teenage Mutant Ninja Turtles ser framtiden rätt ljus ut. Seth Rogen jobbar för tillfället på en animerad Turtles-rulle och nu har det blivit känt att ytterligare en otecknad film är på ingång. Precis som de senaste filmerna kommer Michael Bay producera och bröderna Casey och Colin Jost, kända från Impractical Jokers och Saturday Night Live, har anlitats för att skriva manus. När filmen kommer ha premiär är lite okänt, men lär släppas någon gång i framtiden. Kanske lite tidigare. Tumnagel
38.2°
+
André Stray
0

Kolla in trailern för Post Mortem: Ingen dör i Skarnes
Norsk vampyrserie på Netflix

Här kommer trailern till den norska dramakomedi-serien Post Mortem: Ingen dör i Skarnes som snart har premiär på Netflix. Tv-serien utspelar sig i den lilla norska staden Skarnes där en kvinnan Live lite oväntat vaknar upp efter sin död. Lives familj driver en begravningsbyrå och när hon börjar känna ett sug efter blod verkar det som hon och hennes familj även ser en affärsmöjlighet i Lives sug efter blod. Post Mortem: Ingen dör i Skarnes drar igång på Netflix 25 augusti. Tumnagel
38.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Blizzards VD avgår
J. Allen Brack ersätts av Jen Oneal och Mike Ybarra

Att säga att läget är lite stökigt hos Blizzard just nu är lite utav en underdrift. Speljätten har fått en hel del skit för sin interna machokultur och företaget har stämts för diskriminering och anställda har inlett strejk. Nu verkar det hela bära lite frukt då J. Allen Brack, som ersatte Mike Morhaime som VD för Blizzard 2018, kommer avgå och ersättas av Jen Oneal och Mike Ybarra. I ett uttalande säger Brack detta: “I am confident that Jen Oneal and Mike Ybarra will provide the leadership Blizzard needs to realize its full potential and will accelerate the pace of change. I anticipate they will do so with passion and enthusiasm and that they can be trusted to lead with the highest levels of integrity and commitment to the components of our culture that make Blizzard so special.” Troligtvis är detta bara början om omstruktureringen i bolaget. Tumnagel
46.6°
+
André Stray
0

Stålmannens första animerade film
Klassiker från 1941 förbättrad av AI

Under början av 40-talet gjorde Fleischer Studios ett gäng riktigt imponerande animerade filmer med Stålmannen. I klippet ovan kan man se en av dessa filmer fast då, med hjälp av lite datormagi, anpassad för moderna skärmar och ögon. På grund av upphovsrättsgrejer så finns det inget ljud första minuten av filmen. Tumnagel
40.0°
+
Frode Wikesjö
0

Warholms världsrekordskor delvis framtagna av Formel 1-stall
Mercedes och Puma i skosamarbete

Tidigare idag satte norrmannen Karsten Warholm nytt världsrekord på 400 meter häck när han vann finalen i OS i Tokyo. Nu menar en del bedömare att det nya världsrekordet delvis är ett resultat av de superhårda banorna i OS kombinerat med de skor som Warholm använde. Skorna som Warholm använde är tillverkade av Puma vilka i sitt arbete med att utveckla dessa tagit hjälp av Mercedes AMG Petronas Formel 1-stall. Skorna kallas för "Evospeed Tokyo Future Faster+" och Puma skriver om dessa i ett pressmeddelande: "The EVOSPEED TOKYO FUTURE FASTER+ was designed together with 400m hurdles World Record Holder Karsten Warholm and his coach. The spike’s upper is infused with carbon fiber threads and its sole has a carbon plate, engineered by Mercedes AMG Petronas, with permanent titanium pins. It weighs 135 grams." I klippet ovan kan ni kolla in Warholms lopp där han sprang 400 meter häck på världsrekordtiden 45,94 sekunder. Warholm innehade redan världsrekordet på distansen efter att tidigare i sommar sprungit sträckan på 46,70 sekunder under en tävling i Oslo. Innan det hade rekordet stått sig sedan amerikanen Kevin Young sprang på 46,78 sekunder på OS i Barcelona 1992. Här nedanför hittas ett klipp från Puma där man visar upp sina Faster+-modeller, skor som även används av den svenske stavhopparen Armand Duplantis. Tumnagel
37.7°
+
Wille Wilhelmsson
0

Logitech visar upp true wireless-lurar för kontorsbruk
Zone True Wireless

Logitech kastar sig in i true wireless-matchen och anser att man ska vara seriös. Så pass att de tagit fram nya Zone True Wireless som är avsedda att användas i kontorsmiljö och har optimerats för plattformarna Google Meet, Microsoft Teams och Zoom. Lurarna har en rätt minimalistisk design och är utrustad med en ordentlig mikrofon som ska vara duktig på att snappa upp din röst när du pratar. Enligt Logitech ska batteriet i lurarna räcka upp till 7 timmars musiklyssnande med brusreducering på och 12 timmar utan. Taltiden ligger på 6 timmar med brusreducering och 6,5 timmar utan. Zone True Wireless kommer börja säljas i höst till ett rekommenderat pris på 3290 kronor. Det kommer även finnas en trådad variant för 990 kronor. Tumnagel
39.2°
+
André Stray
0

Idag drar Apex Legends: Emergence igång
I vanlig ordning släpps det megapatch

Idag är det 3 augusti och det betyder att tionde säsongen i Apex Legends kommer dra igång. Den här gången heter säsongen Emergance och det kommer läggas till en ny spelbar karaktär vid namn Seer, nya heavy ammo-vapnet Rampage, ändringar på Worldx27s Edge-banan och flera balansändringar som borde röra runt i grytan i metan. Seer är likt Bloodhound en spårare som kan hjälpa dig och dina lagkamrater att se motståndare under matcherna. Bland annat kan Seer se motståndares hjärtslag när han siktar med vapnet och skjuta ut drönare i ett konformat mönster som låter honom och lagkamraterna se var fienderna befinner sig. Ultimat-förmågan kastar ut drönarna i en sfär och motståndare som rör sig i sfären visas när de springer eller skjuter. Utöver detta kommer Emergence med en rad ändringar som trevligheter i stil med att "Hold On"-kommando lagts till i ping-menyn när du klickar på fiende-ping. Sedan kommer Fuses ultimatattack nu visa fiender som fastnar i eld-ringen, Prowler har kastats ut från Supply Drops och ersatts med Alternator med Disruptor-rundor och Spitfire. Hela listan med ändringar är rackarns lång och ni hittar den via länk här nere till vänster. I vanlig ordning är det typ 19:00 som gäller för själva släppet. Tumnagel
37.8°
+
André Stray
0

Nu kan du laga maten Homer Simpson äter
Ny kokbok med recept från The Simpsons

Skulle du vilja äta liknande mat som de gör i tv-serien The Simpsons släpps nu kokboken "The Unofficial Simpsons Cookbook" med recept till några av tv-seriens klassiska maträtter. Kokboken är skriven av Laurel Randolph som är ett stort fan av tv-serien och även driver bloggen The Joy of Cooking Milhouse. "The Unofficial Simpsons Cookbook" innehåller 70 recept med maträtter som till exempel Chief Wiggums Chili, The Flaming Moe och Krusty Burgers. "The Unofficial Simpsons Cookbook" finns i både papper och som ebok. Den kostar runt 10 - 15 dollar beroende på vilket format man föredrar. Tumnagel
85kg
+
Wille Wilhelmsson

En titt på vad som gör Nespresso Vertuo speciellt
En kaffecentrifug

I denna video kollar kaffenörden James Hoffman in Nespressos Vertuo-system och vad som gör det lite speciellt jämfört med originalet. Nespresso Vertuo, som funnits några år har en stor fördel jämfört med de klassiska Nespressokapslarna; det går att få större koppar kaffe. Tumnagel
82kg
+
Hugo Engström

The Weeknd har något nytt på gång
Teasar på sociala medier

Artisten The Weeknd har under dagen laddat upp detta klipp med titeln "The Dawn Is Coming" som verkar vara en teaser till hans nästa album, som inte borde vara så långt borta. Enligt tweeten nedan börjar det inatt. Det är just nu oklart exakt vad som börjar, men det är mycket möjligt att det kan handla om ett låtsläpp. Förra albumet från Abel Tesfaye, som han egentligen heter, släpptes 20 mars 2020. Tumnagel
89kg
+
Hugo Engström

Kurt Cobains barndomshem blir museum
Kolla in hur Nirvanas sångare växte upp

Alla Nirvana-fans får snart ett nytt utflyktsmål att vallfärda till då bandets sångare Kurt Cobains barndomshem ska bli ett museum med en tillhörande utställning. Huset ligger i Aberdeen i den amerikanska delstaten Washington och Cobain bodde i huset mellan 1968 - 1984, flera år innan Cobain och Nirvana blev kända. Husets nuvarande ägare James Beacon säger att han planerar att renovera om huset så att det till 90 - 95 procent ser ut som det gjorde under tidseran Cobain bodde där. Ni kan ta en titt på hur huset ser ut för tillfället i klippet ovan. Beacon har även fått huset beviljat som ett officiellt kulturminnesmärke i Washington. Nirvana bildades av Kurt Cobain och Krist Novoselic 1987 och 1990 anslöt sig Dave Grohl till bandet. Nirvana lade ner i samband med att Cobain begick självmord 1994. Tumnagel
76kg
+
Wille Wilhelmsson

Hur man bäst får bort kroppshår
Matt ger lite tips

Här får man lite stalltips för hur man tar bort kroppshår från lite svårare ställen. Det bjuds på tips om vilka verktyg man bör använda och vilka tekniker bör använda för att vaxning, trimning och rakning. av överkroppen. Tumnagel
40kg
+
Frode Wikesjö

Wes Anderson stjäl en del från andra filmer
Fast på ett smakfullt sätt

I denna video går Thomas Flight igenom hur regissören Wes Anderson tagit stark inspiration från andra filmer i många scener, och varför det är helt ok. Som Ingmar Bergman en gång sa: I’m not one of those who believe that an artist grows up out of nothing and starts to bloom with no nourishment at all. I believe we’re all part of a great hodgepodge, so we take from each other, and I’ve always been completely uninhibited in that regard. If I see something good, I steal it and make it my own. Tumnagel
112kg
+
Hugo Engström

Billie Eilish "Happier Than Ever" ute nu
Den 19-åriga artistens andra studioalbum

Idag släppte Billie Eilish sin senaste skiva Happier Than Ever. Hela albumet är både skrivet och producerat av Billie och hennes bror Finneas Ox27Connell. Hennes första album When We All Fall Asleep, Where Do We Go? vann bland annat en Grammy för bästa album. Nedan är musikvideon för singeln NDA. Regisserad av henne själv. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Hur verkliga är scener med musikproduktion?
Jack Antonoff ger sin åsikt

Jack Antonoff, som producerat album med artister som Lana Del Rey och Lorde samt är frontman i bandet Bleachers, kollar i denna video in hur realistiska scener med musikproduktion är i filmer. De kikar på scener från filmerna Bohemian Rhapsody, Love & Mercy, Pitch Perfect 2, Straight Outta Compton och Josie and the Pussycats. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Lite skateboardåkning med Bam Margera
Cold Call: Bam Margera

Den före detta Jackass-medlemmen Bam Margera har nog sett bättre dagar i sitt liv men han kärlek för att åka skateboard verkar finnas kvar. Här har vi ett klipp från Thrasher där Sheckler och Chris Cole besöker Bam för att åka lite bräda framför en kamera med Fisheye-objektiv. Tumnagel
102kg
+
Frode Wikesjö

Ny låt och musikvideo med James Blake
Say What You Will

James Blake släppte idag den första singeln från sitt kommande album Friends That Break Your Heart. Låten heter Say What You Will. I musikvideon till låten följer vi James Blake när han förföljs av Finneas (Billie Eilish bror) och hur hans karriär och liv verkar gå som på räls, medan Blakes liv är monotont och trist. Albumet släpps 10 september. Tumnagel
81kg
+
Hugo Engström

Ny låt med Lorde – "Stoned at the Nail Salon"
Andra singeln från kommande albumet

Den nyzeeländska artisten Lorde släppte igår sin andra singel från sitt kommande album Solar Power. Låten heter Stoned at the Nail Salon och är skriven och producerad av Jack Antonoff och Lorde själv. Albumet kommer 20 augusti. Bonusklipp: Tumnagel
77kg
+
Hugo Engström

Nytt album från Kanye West på fredag
Verkar det som i alla fall

Kanye West som inte släppt något nytt album sedan Jesus Is King som kom 2019, är nu på gång att släppa nytt. Albumet ska heta DONDA, efter hans mor Donda West som gick bort 2007. Kanye West har på senare år blivit känd för att annonsera album som sen inte släpps, bland annat Yandhi och Turbo Grafx 16. Det återstår att se om något album släpps på fredag. I videon ovan hörs ett klipp från låten No Child Left Behind som ska finnas med på albumet. Tumnagel
29kg
+
Hugo Engström