m

Nya Office imponerar!
Efter det vi har sett i alla fall

Nya Office imponerar!
Mac / Mjukvara

Ni som läser Macfeber frekvent kommer ihåg en liten text för någon vecka sedan där jag undrade vad Microsoft egentligen håller på med angående MacOffice. Just nu plågar man användarna med en gammal version som fungerar dåligt på Intel, och versionen som är på gång har ett annorlunda gränssnitt mot Windows-versionen som inte imponerat på mig på de skärmdumpar som släppts.

(Vi kommer att publicera bättre skärmdumpar senare)

På morgonen i dag så har jag fått en genomgång av nyheterna i Office-sviten och, framförallt, en demo. Och jag kan säga att jag har ändrat uppfattning rejält om den nya versionen.

Alla skärmdumpar som Microsoft har släppt har innehållet den vidriga "galleri-raden" med vilken man lägger in mallar och liknande. Den är vidrig av två anledningar - den har groteska färger och tar en sjuhelsikes plats. Och känslan har varit att den behövs eller ska vara öppen hela tiden.

Så är nu som väl är inte fallet. Och när man har stängt den så framträder en programsvit som är riktigt vacker och väldigt Macig. Jag vill faktiskt nästan applådera.

En annan sak som är mycket trevlig är prissättningen. Det kommer att komma tre olika versioner av Office där den billigaste (hem/student-versionen) kommer att kosta runt 125 dollar. Och, här kommer det riktigt trevliga, denna får installeras på upp till tre maskiner. Hela familjen kan med andra ord få fulla och lagliga versioner av Office för 125 dollar. Denna får inte användas kommersiellt och har inte stöd för Exchange - men vilken hemanvändare lider av det? Här får det iWork tufft.

Den vanliga versionen kommer att kosta runt 340 dollar och den stora skillnaden då är som sagt stöd för Exchange och skript, samt att den får användas kommersiellt så klart.

Microsoft har köpt skaparna av iView Media Pro och kommer att släppa en mediaversion av Office som är grundpaketet plus Expression Media som programmet heter på Microsoft språk. Både Windows och Mac-versionen av Expression Media kommer att följa med. Pris 430 dollar.

Office 2008 kommer att släppas och börja säljas på Macworld-mässan i januari 2008. Svensk version kommer månadsskiftet efter.

Men nyheterna då? Är Office 2008 något att ha egentligen?

Jodå. Den största nyheten är så klart att programet är Universal binary och därmed fungerar galant på Intel. Detta betyder också att programmet är omskrivet från grunden vilket är trevligt på alla sätt och vis. Faktiskt.

Känslan är som jag nämnt tidigare, att programsviten är genomarbetad. Man har dragit ut på lanseringen rejält men använt tiden till att göra något vettigt - verkar det som. Vi har trots allt bara fått en demo och inte testat programmet själva.

Man har lämnat den vidriga VISE-installeraren och använder numera Apples egna. Stöd för Apple Remote Desktop finns också vilket gör att nätverksinstallationer kommer att gå som en dans. Extra trevligt är att man i samband med installation kan trycka ut skript, mallar och annat på samma gång.

Inställningarna har fått en en genomkörare och ser ut som System Preferences. Inställningarna har även fått Spotlight-stöd vilket gör att man kan söka bland dem - hurra! Spotlight-stödet finns för övrigt lite här och var - speciellt i Entourage.

Entourage verkar ha fått sig ett rejält lyft och ett gäng funktioner som de som sitter med Exchange-nät kommer att applådera. Kerberos-inloggningen är en sådan sak, bättre hantering av möten en annan. Man har, vad det verkar, helt enkelt lyssnat på användarna.

Till Entourage kommer också det lilla programmet My Day, som är en sammanfattning av Entourage skulle man kunna säga. Snyggt och trevligt, men ärligt talat vet jag inte hur mycket man kommer att använda det.

Word har fått en ny layout-del, på samma sätt som Pages, som inte verkar helt dum. Inget som kommer att nafsa InDesign i hälarna direkt, men skönt att ha en del för att mecka med bilder eller göra textblock som ska ligga exakt där man vill att de ska ligga - och sedan ha en del där man skriver.

Man har även skapat något som kallas för Document Parts som ska göra det enklare att lägga in innehållsförteckningar, förstasidor och liknande.

Excel klarar mer data än tidigare och har säkert massor med nya hardcore-funktioner. Vad jag fastnade för var dock en del som guidar en igenom hur olika funktioner fungerar. För mig som knappt fattar hur SUM fungerar är detta mycket bra!

PowerPoint har så klart också fått nya funktioner, men om man kan komma ikapp Keynote återstår att se.


Nya Office använder det nya XML-formatet så klart. Konverterare finns i beta i dag för Word och Powerpoint, Excel kommer senare i höst. Skarpa versioner kommer strax efter lanseringen av Office 2008.

G4-processor och 512 MB RAM krävs men jag skulle nog tippa på att man ska ha 1 GB för att må bra.

Så, utan att ha fått mer än en kopp kaffe och en macka som muta, så har undertecknad svängt från att Microsoft är ute och cyklar helt och hållet till att våren kan bli riktigt trevlig.

Senare i höst hoppas vi på att vi kan bekanta oss närmare med Office.

Läs mer
37.0°
0

Nya Office imponerar!

Efter det vi har sett i alla fall

RSS 21 kommentarer till artikeln
Kirtap
Ser ju sjyrre ut. :) Då återstår bara att övertyga chefen om att vi måste byta till Mac!
av Kirtap, tisdag 04 september 2007 kl 15:08
p2d
Ibland är det gott att jobba på reklambyrå.. Innan intel kom till mac fick man försöka övertala chefen att vi åtminstonde måste ha en PC i alla fall.. Bara för att testa hemsidor, powerpoint presentationer m.m :)
av p2d, tisdag 04 september 2007 kl 15:17
Benjamin Pålsson
Hmm nu blev man ju lite konfunderad.
Precis raderat Office och helt övergått till iWork men det här verkar ju bli riktigt schysst.

Man har ju kunnat installera Office 2004 student på 3 maskiner. Dock inom hushållet. Gäller detta även utanför hushållet? Riktigt billigt i så fall..
av Benjamin Pålsson, tisdag 04 september 2007 kl 15:19
Mikamar
Måste varit en jävla god macka och ett jävla gott kaffe! :-)
av Mikamar, tisdag 04 september 2007 kl 15:38
Berguven_glenn
Jag antar att Office 2008 är en ganska rak kopia av 2007 på PC, borsett från det Roger talar om till vänster. Jag anser att det (2007) är den bästa sviten MS släppt, även om man när man går på djupet märker att det är samma gamla program med ett himla snygg lager på toppen...

För nybörjare är det suveränt, enkelt att få snygga presentationer (måhända inte lika snygga som i Applepresentationsprogrammet som jag glömt vad det heter) och dokument.
av Berguven_glenn, tisdag 04 september 2007 kl 15:45
cubeXpert
Fasen, jag vill ju också ha kaffe och macka... ;-)
av cubeXpert, tisdag 04 september 2007 kl 16:50
cubeXpert
Det jag ser som största fördelen med nya Office är en väldigt enkel sak, steget från Carbon till Cocoa. Detta gör att du kan dra och släppa filer mellan program enklare. Grejer funkar bättre ihop.

Sedan en så enkel sak som att slippa studsande Dock–ikoner som inte ger sig (Jaja, jag ser att jag fått mejl, sluta studsa nu, har inte tid att klicka fram Entourage).
av cubeXpert, tisdag 04 september 2007 kl 16:53
Val
Åh vad billigt, Office 2007 Hem & Student till PC kostade 1500 för 3 licenser när jag köpte det.
av Val, tisdag 04 september 2007 kl 17:04
RTO
Efter åratal av Office-användande fulla med svordomar, förlorat material, dålig produktionskvalité och allmänt slöseri med tid kan jag efter bara några månaders användande av iWork'07 säga att jag ALDRIG kommer att vända tillbaka. Med iWork'08 installerad sedan några dagar tillbaka funderar jag inte ens på M$-eländet jag en gång hade.

Det finns säkert massor av användare som bättre känner igen sig i Office-miljön, men jag skulle bli mycket förvånad om någon av dessa inte blivit en fullständig iWork'08-dyrkare om de arbetat med detta paket genom ett par riktiga projekt och arbetsmånader.

Det är bara så att Apple redan från början tänker som vi användare gör, medan M$ tvingar oss att tänka på deras sätt för att kunna använda Office.
av RTO, tisdag 04 september 2007 kl 17:05
Maccer
Vad kan man egentligen göra med Automator-actions som ingår i de dyrare versionerna? Är det tänkt vara en ersättare till Visual Basic så att man t.ex. kan manipulera objekten i ett dokument eller går det bara att göra enklare saker?
av Maccer, tisdag 04 september 2007 kl 17:08
gurrab
Håller med RTO!
av gurrab, tisdag 04 september 2007 kl 17:27
Smirra
Roger är i form "är" som vanligt ser jag!
Bra redovisning imo, trots små missar...:P
Det ska iallafall bli intressant och hur nya office blir när man kan köpa det i affären
av Smirra, tisdag 04 september 2007 kl 17:32
calle73
Människohandel!? ;)

"Microsoft har köpt skaparna av iView Media Pro"
av calle73, tisdag 04 september 2007 kl 17:47
JohanB
Det enda som jag tycker Word är bättre på än iWork är stavnings och grammatikkontroll.
av JohanB, tisdag 04 september 2007 kl 17:52
Smirra
Väger inte det tungt då johanB?
av Smirra, tisdag 04 september 2007 kl 18:02
Äka
iWork 08 fick mig att slänga ut det sista lilla MS programmet jag hade. Bye bye Excel, hello Numbers. Finns inget bättre än att få snygga kalkyler :-)
av Äka, tisdag 04 september 2007 kl 18:18
sebobastian
det luktar microsoft-reklam om de senaste inläggen. men för min del är det lugnt så länge ni fortsätter tipsa om gratis-apps och annat spännande som man inte hittar på så mycket annat..
av sebobastian, tisdag 04 september 2007 kl 19:20
schteffe
Hmm det står ju faktiskt 145 dollar på bilden?
av schteffe, tisdag 04 september 2007 kl 20:09
Roger Åberg
schteffe: en prissänkning har kommit / kommer av Windows-versionen och Mac-versionen kommer att följa efter.
av Roger Åberg, tisdag 04 september 2007 kl 20:46
Redglittercoffin
Nu när iWork plötsligt är en komplett svit som fixar .doc och .xls undrar jag vad man ska med Office till.

Det finns många andra bra skrivmaskinsersättare (Bean och Writeroom) som i kombination med Pages och Keynote gör Office ganska överfödigt.

När det gäller att skriva text funkar fortfarande Word 5.1 utmärkt på min Macintosh SE/30. Alla viktigare verktyg finns där.
av Redglittercoffin, tisdag 04 september 2007 kl 23:00
iCrap
Blir det ett nytt töntigt filformat även på macversionen av office. Det är bara problem med det. Ända anledningen att köra office för mig är stavnings och grammatikkontrollen. Kan inte Apple skärpa sig på den punkten snart.
av iCrap, fredag 28 september 2007 kl 10:57
Kommentera artikelnNu kan du titta på S03 av Sex Education
Samt en ny trailer för serien

I dag hade den tredje säsongen av den trevliga serien Sex Education premiär på Netflix. I den nya säsongen kommer vi få fortsätta följa Otis (Asa Butterfield) och hans vänner när de utforskar sex och annat som hör uppväxten till. I beskrivningen för den tredje säsongen står det: Itx27s a new year, Otis is having casual sex, Eric and Adam are official, and Jean has a baby on the way. Meanwhile, new headteacher Hope tries to return Moordale to a pillar of excellence, Aimee discovers feminism, Jackson gets a crush and a lost voicemail still looms. Prepare for commitment animals, alien phenomena, vulva cupcakes and much more of Madam Groff. Du kan titta på serien via länken nedan. Tumnagel
37.0°
+
Frode Wikesjö
0

Nya God of War-berättelsen kommer avslutas i Ragnarök
Trilogier tar för lång tid

God of War-serien har som känts rebootats ordentligt med det senaste spelet som släpptes 2018. I stället för grekisk mytologi mötte vi Kratos i en värld full av gudar från nordisk mytologi, men i sann God of War-anda blev Kratos skitarg även på dessa övernaturliga individer. Originalspelen berättade en story som sträckte sig över tre spel, men det verkar som att den nya berättelsen kommer avslutas redan i nästa kapitel. I en intervju med Youtubern Kaptain Kuba berättar Cory Barlog, spelets game director, att detta kommer ske av ett par anledningar. För det första tog det ungefär fem år att ta fram det första spelet i den rebootade spelserien och om nya spelserien skulle bli en trilogi skulle berättelsen ta 15 år att berätta. Det är rätt lång tid. Vidare säger Barlog detta om berättelsen: “Given where the team was at and where Eric was at with what he wanted to do, I was like, ‘Look, I think we can actually do this in the second story. Most of what we were trying to do from the beginning was to tell something about Kratos and Atreus. The core of the story’s engine is really the relationship between these two characters and the complexity radiates out like ripples in a pond. We could make it an ocean and have those ripples just go for thousands of miles, but is that necessary and is that beneficial, or are we feeling like, ‘You know what, it’s just spreading it too far apart?’ The ripples get too far apart and you lose the plot a little bit.” God of War: Ragnarök kommer släppas nästa år till PS4 och PS5. I videon nedan kan ni se hela intervjun med Cory Barlog. Tumnagel
37.3°
+
André Stray
0

Andra säsongen av Carnival Row är nu färdig
Oklart när den ska sändas dock

Den första säsongen av Amazon Prime-serien Carnival Row var rätt ojämn men hade ändå en del potential som gjorde att man ändå såg lite fram mot en andra säsong. Men det var ju ett tag sedan som första säsongen sändes och många undrade säkert var den andra säsongen har tagit vägen. Seriens officiella Twitter-konto meddelade nyligen att produktionen av andra säsongen är klar vilket de firade med några bakom kulisserna-bilder som du kan se nedan. Nu återstår det "bara" att redigera serien samt få in lite visuella effekter sen när allt det är klart borde vi kunna få reda på vad Vignette och Rycroft kommer hitta på. Mot slutet av 2022 eller början av 2023 räknar man med att denna säsong dyker upp på Amazon Prime. Tumnagel
39.4°
+
Frode Wikesjö
0

Motor Trend har kört Rivian R1T på Trans-America Trail
Gick bra

De första leveranserna av Rivians eldrivna pickup R1T kommer snart att börja. Motor Trend har innan dess fått tillfälle att provköra bilen och man gjorde det på 684 mil långa Trans-America Trail och målet var att undvika asfalt så mycket det bara gick. Bilen skötte sig väl och det enda som hände var en punktering. Tumnagel
38.7°
+
Bobby Green
0

En första teaser för Guillermo Del Toros Nightmare Alley
Med Cate Blanchett och Bradley Cooper

Nightmare Alley är en kommande film av Guillermo del Toro med Bradley Cooper, Cate Blanchett, Rooney Mara, Willem Dafoe, Ron Perlman, Toni Collette, David Straithairn och Richard Jenkins. Filmen blir Guillermos första försök med film noir och handlar om en tankeläsare som drömmer om ett bättre liv bort från tivolilivet. Guillermo har tidigare sagt filmen inte kommer innehålla några övernaturliga grejer som många av hans tidigare filmer haft. Nightmare Alley ska ha premiär den 3 december. Tumnagel
38.4°
+
Frode Wikesjö
0

Ikea och Swedish House Mafia har kollektion på gång
Har inte helt oväntat med musik att göra

Ikea har slagit sina påsar ihop med gruppen Swedish House Mafia och kommer den här månaden att släppa en kollektion som ska göra det lättare att producera, spela och lyssna på musik hemma. Ambitionen är att göra musikskapandet tillgängligt för fler. James Futcher som är Creative Leader på IKEA of Sweden säger följande: "Vi på IKEA är glada över att nu kunna berätta om vårt samarbete med Swedish House Mafia. Tack vare deras gedigna kompetens inom musikproduktion hoppas vi tillsammans kunna demokratisera kreativitet och musikproduktion så att ännu fler får chansen att bli mer kreativa hemma." Swedish House Mafia säger: "Såväl vi som IKEA ville ta ett kliv ut ur vår komfortzon och skapa något nytt och fräscht tillsammans: Ett samarbete mellan musikskapare och experter på livet hemma. För oss var det viktigt att samarbeta med någon som delar vår vision om att göra det möjligt för alla att skapa musik hemma. Som kreatörer och producenter förstår vi också vikten av en hemmastudio samt de behov och utmaningar som många framtida artister och kreatörer möter just där hemma." Tumnagel
35.2°
+
Bobby Green
0

XPeng börjar sälja elbilen P5 i Kina
Här får vi oss en genomgång

XPengs senaste modell heter P5 och den visades upp på Shanghai Auto Show i april. Nu börjar bilen säljas i Kina och den erbjuds i smakerna 460G, 460E, 550G, 550E, 550P och 600P. Prislappen ligger mellan 25.000 och 35.000 dollar. Instegsversionen har ett batteripack på 55,9 kWh och en räckvidd på 46 mil, dock enligt NEDC-cykeln. Toppversionen har batteripack på 71,4 kWh och det ska ge en räckvidd på 60 mil (NEDC). På tillvalslistan finns bland annat en projektor och en skärm som mäter 42 tum när den rullats ned, så att man kan chilla och kolla på film från baksätet. De första leveranserna till kunder i Kina ska ske i slutet av oktober. Bilen ska även säljas i Europa men måste genomgå tester för detta först. Tumnagel
38.2°
+
Bobby Green
0

Utsläpp från olika länder och industrier har rapporterats för lågt
Det säger iallafall Al Gores Climate Trace

Ett ny oberoende organisation som ska spåra all världens utsläpp från varje land, industrianläggning och kraftverk har nu i måndags offentliggjort sina resultat och det är inga goda nyheter. Projektet hittade stora skillnader mellan utsläpp som rapporterats till FN från 1992 och deras egna uppskattningar av hur mycket som egentligen släppts ut. Climate TRACE använder sig av satellitdata, maskininlärning och AI för att bedöma hur mycket utsläpp som sker globalt. Man vill med denna satsning att allmänheten ska få en "radikal insyn" i hur mycket som faktiskt släpps ut. Tanken är att detta ska ge FN, ideella organisationer och regeringar mer användbar data för att lättare kunna minska utsläppen. Projektet, som bland annat stöttas av Al Gore, RMI, TransitionZero och WattTime, ser också att många länders siffror som rapporterats till FN faktiskt stämmer. De upptäckte dock också att bland länder som lämnar in hur mycket deras olje- och gasproduktion släpper ut kan de faktiska mängderna vara dubbelt så mycket i verkligheten än vad som rapporterats. Climate TRACE upptäckte också att mer än en miljard ton koldioxidutsläpp inte har räknats med tidigare då många länder inte har några krav att dela med sig av siffrorna för olje- och gasproduktion regelbundet. Uppdatering: Rubrik som klargör att det handlar om att de utsläpp som rapporterats av vissa länder varit för låga. Det handlar alltså inte om att uppgifter om utsläpp totalt sett rapporterats för lågt. Tumnagel
32.1°
+
Hugo Engström
0

Politiker vill stoppa Instagram för barn
Projektet har tagit emot hård kritik sedan i mars

Vi skrev igår om hur Facebooks Instagram, enligt deras egna undersökningar, inte är särskilt bra för psykiska hälsan hos ungdomar. Nu får företaget kritik från politiker i både USA och Storbritannien för att ha fortsatt sin utveckling av Instagram för barn under 13, samtidigt som de visste om dessa problem. Flera amerikanska politiker har i ett gemensamt brev till Mark Zuckerberg vädjat om att företagets ska lägga ner projektet med Instagram för barn under 13. Politiker i USA har nu också inlett en utredning av Facebooks hemlighetsmakeri kring deras undersökningar som gjorts på unga för att se hur Instagram påverkar deras psykiska hälsa. Instagram för barn har fått kritik från föräldrar, barnsäkerhets-grupper och politiker sedan projektet avslöjades i mars i år. Tumnagel
57.9°
+
Hugo Engström
0

Disney gör remake av Flight of the Navigator
Tidsresenär hänger med ett lustigt rymdskepp

Deadline rapporterar att Disney planerar att göra en ny version av scifi-filmen Flight of the Navigator som nu har 35 år på nacken. Flight of the Navigator handlar om den unge tidsresenären Joey som reser från 1978 till 1986 och där slår sig samman med det smarta, och lite lustiga, rymdskeppet Max. Exakt vad som kommer att förändras i den nya versionen av filmen är inte känt men det verkar som om huvudrollen den här gången kommer att spelas av en tjej. När den nya versionen av Flight of the Navigator är klar är det tänkt att den ska visas på Disneys streamingtjänst Disney+. Här ovan hittas trailern för originalet från 1986. Tumnagel
38.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

80 miljoner år gammalt dinosaurieben hittat i Skåne
Tillhörde antagligen en liten växtätande dinosaurie

Kristianstadbladet rapporterar att en turistande familj från Nederländerna har hittat ben från en liten dinosaurie som tros ha levt i Skåne för 80 miljoner år sedan. Det handlar om ett skenben som hittades när familjen letade efter fossiler vid Åsens fältstation i skånska Näsum. Familjen tog först med sig det några centimeter långa benet hem till Nederländerna men kontaktade sedan fältstationen. Efter att det ansetts vara en viktig upptäckt analyseras benet nu i Lund. Amatörpaleontolog Filip Lindgren som driver Havsdrakarnas hus och Åsens fältstation säger till TT om fyndet: "Just landlevande fossil, lämningar efter det är det mest exklusiva man kan hitta här. Varje pusselbit är värdefull, nu fick vi något vi inte sett tidigare." Det har tidigare gjorts fynd av tänder, kotor och några fingerben från landlevande dinosaurier vid Åsens fältstation. Exakt vilken dinosaurieart det nu hittade skenbenet tillhör vet man inte ännu. Troligtvis kommer det från ett ungdjur i någon av arterna i släktet Ceratopsier, ett släkte av växtätande dinosaurier som kunde bli allt från en till nio meter långa. Vill ni kolla in hur det lilla benet som hittades i Skåne ser ut så kan ni hoppa vidare på länken nedan. Tumnagel
45.9°
+
Wille Wilhelmsson
0

Kolla in trailern för Among the Stars
Ny dokumentärserie om rymden på Disney+

Här kommer trailern för den kommande dokumentärserien Among the Stars som börjar sändas på Disney+ nästa månad. I serien kommer vi att få följa NASA-astronauten Chris Cassidy inför, under och efter hans, antagligen, sista rymdresa till den internationella rymdstationen ISS. På ISS var Cassidy befälhavare för Expedition 63 och gjorde bland annat flera så kallade rymdpromenader när han hjälpte till med att reparera ISS instrument Alpha Magnetic Spectrometer. Among the Stars består av sex avsnitt och börjar sändas på Disney+ 6 oktober. Tumnagel
38.1°
+
Wille Wilhelmsson
0

Microsoft säger hejdå till lösenord
Om man hellre vill logga in på andra sätt

Microsofts vision om en framtid utan lösenord har nu tagit ytterligare ett steg på vägen. Det är nu möjligt för användare att helt välja bort möjligheten att logga in med hjälp av ett traditionellt lösenord på sina Microsoft-konton. Istället för lösenord vill Microsoft att deras användare loggar in på Microsoft-konton med hjälp av appen Microsoft Authenticator, den biometriska inloggningsfunktionen Windows Hello, en fysisk säkerhetsnyckel eller via SMS- och epost-verifikation. Användare som vill koppla bort sina Microsoft-konton från traditionella lösenord behöver först länka sitt konto till Microsoft Authenticator-appen. Därefter får de logga in på sitt konto på account.microsoft.com, välja avancerade säkerhetsalternativ och där sedan välja bort lösenords-alternativet. Tumnagel
49.4°
+
Wille Wilhelmsson
0

Volta Trucks får in 37 miljoner euro till
Har nu över 2500 stycken förhandsbeställningar

Volta Trucks har precis avslutat ytterligare en investeringsrunda och där fick man in 37 miljoner euro. Den största delen stod amerikanska Luxor Capital och företagets första externa investerare, Byggmästare Anders J Ahlström, valde att öka sitt innehav. Volta ska ha fått in över 2500 stycken förhandsbeställningar (ordervärde på över 600 miljoner euro) på den helt eldrivna lastbilen Zero som är planerad att börja testas och utvärderas av kunder i mitten på nästa år. Fullskalig produktion väntas dra igång i slutet av 2022. Tumnagel
41.5°
+
Bobby Green
0

Hearth and Home-uppdateringen ute nu i Valheim
Dags att snygga till husen

Idag släpps den första stora uppdateringen till Valheim och uppdateringen har fått smenamnet Hearth and Home. Som namnet på uppdateringen kanske avslöjar så är det mycket fokus på husen som byggs i spelet och spelare kommer ha möjlighet att använda nya material för att bygga sina bostäder samt kunna bygga ut köken med saker som kryddhyllor och annat för lite extra gött digitalt vikingakäk. Uppdateringen har släppts och är tillgänglig precis nu. Ovan har ni en trailer för uppdateringen och nedan har ni en längre video där utvecklarna pratar om nyheterna. Tumnagel
41.7°
+
André Stray
0

Första nya BRM P15 är klar
16 cylindrar som varvar till 12.000

Imorgon och fram till den 19:e äger Goodwood Revival rum igen. Där kommer British Racing Motors (BRM) att visa upp sin nya P15 som vi skrev om i våras. Precis som originalet från 1953 har den en V16-motor på bara 1,5 liter som har ett varvstopp på hela 12.000. Effekten är närmare 600 hästar. Det kommer att bli tre stycken exemplar och alla är byggda för att fira företagets 70-årsjubileum. Tumnagel
45.2°
+
Bobby Green
0

Arkane undersöker prestandaproblem i Deathloop på PC
Låg fps trots bra hårdvara

Deathloop släpptes i tisdags till PS5 och PC. PS5-versionen fungerar finfint, men PC-versionen verkar vara lite strulig. På Steam är betyget blandat och en stor del av klagomålen är att prestandan då spelare rapporterar om låg fps trots att de sitter på kraftfull hårdvara. Utöver detta ska det uppstå mikrohack när man spelar med mus och tangentbord, vilket inte är något problem när man spelar med handkontroll. Arkane skriver i en tråd på Reddit att utvecklarna är medvetna om problemet och jobbar på en fix. När denna kommer släppas är för tillfället okänt, men Arkane kommer hålla spelare uppdaterade. Tills dess är det bara att gilla läget med mikrohacken samt sänka grafikinställningarna. Tumnagel
37.2°
+
André Stray
0

Tennisen planerar att införa tidsregler för toalettbesök
Efter allt för långa sittningar i US Open

Nyhetsbyrån Reuters rapporterar att tennisorganisationen ATP nu planerar att införa ett regler för hur länge en spelare ska kunna ta ett avbrott för att gå på toaletten under pågående match. Frågan ska ha aktualiserats under den nyligen spelade tennisturneringen US Open då grekiske Stefanos Tsitsipas i två matcher ska ha lämnat tennisplanen för att ta toabesök som tog sju respektive nästan åtta minuter. Detta ledde till irritation och protester från både motspelare och publiken under matcherna. ATP hoppas ha toalettreglerna på plats tills nästa säsong drar igång. Hur långa toabesök som då som kommer att tillåtas finns det dock inga uppgifter om än så länge. I klippet ovan kan ni kolla in hur brittiske Andy Murray reagerade när Stefanos Tsitsipas drog iväg till toaletten under ett viktigt skede i deras match, en match som Tsitsipas till slut vann med setsiffrorna 3 - 2. Tumnagel
42.5°
+
Wille Wilhelmsson
0

Aretha Franklins Respect är världens bästa låt
Svänger fortfarande bra

250 stycken musiker, kritiker och branschfolk har sagt sitt och efter en omröstning stod det klart att Aretha Franklins Respect är världens bästa låt. På plats nummer två hittar vi Public Enemys Fight the power och på plats tre Sam Cookes A change is gonna come. På 20:e plats hittar vi Robyn med Dancing on my own. Hela listan med 500 stycken låtar hittar ni på länken nedan. Vilken är världens bästa låt enligt dig? Tumnagel
83kg
+
Bobby Green

Årets julknäcke från Leksands smakar glögg
Inte knäck

För mig är det vörtbröd som gäller på jul men många äter även knäckebröd. Leksands presenterar nu årets julknäcke och det ska smaka glögg. Brödet har fått smak av de klassiska smakerna pomerans, kanel och nejlika och det börjar säljas från och med vecka 43. En förpackning är på 220 gram och kostar runt 20 kronor. Förutom glöggknäcket släpps även de klassiska julbröden Julknäcke Original och Tre kullor Julkryddor och Vört. Tumnagel
84kg
+
Bobby Green

Nu finns Stauning Rye på Systembolaget
Ung whisky från Danmark

Stauning är ett whiskymärke från Danmark. Nu har deras Stauning Rye släppts på Systembolaget och den ska fungera lika bra som den är eller i drinkar. Företaget grundades av nio stycken vänner som alla har en passion för whisky, men ingen kunskap om hur man producerar den. Målet har dock alltid varit att göra whisky i världsklass. Stauning Rye är av klassisk amerikansk stil med 51% råg och 49% korn. Alex Munch som är en av grundarna till Stauning Whisky säger följande: "Vi tråkar inte ut vår whisky med lång lagring på fat för att uppnå en viss ålder. Whisky som inte har något att dölja vågar visa sig naken för världen. Vi är bara intresserade av modernisering om det ger vår whisky en bättre karaktär, annars håller vi fast vid den gamla traditionen. Vi eldar under våra kopparpannor, vi golvmältar lokal säd och använder torv från Jylland. Vi producerar småskaligt. Det vi däremot inte gör är att lagra ihjäl vår whisky, vi vill att fatkaraktären ska addera men inte ta över alla subtila smaker i vår new make. Det är lite som med het sås, rätt mängd förhöjer smaken men blir det för mycket brinner det mest i munnen." Du hittar whiskyn på länken nedan. För en flaska på 70 centiliter får man betala 599 kronor. Tumnagel
89kg
+
Bobby Green

Volvo och Casca släpper skor
Inspirerade av XC40 Recharge

Den 22 september är det World Car Free Day och för att uppmärksamma detta har Volvo tillsammans med skotillverkaren Casca tagit fram ett par skodon. Dessa ska vara inspirerade av den helt eldrivna modellen XC40 Recharge och har då alltså en klassisk skandinavisk design. Tio procent av sulan ska vara tillverkad av återvunna däck och ovansidan av återvunna PET-flaskor. Ett par blir dina för 168 dollar. Tumnagel
72kg
+
Bobby Green

Arket och Tretorn släpper nytt samarbete
Regnkappor och accessoarer

Arket och Tretorn presenterar nu ett nytt samarbete som består av en funktionell och minimalistisk kollektion med regnkappor och accessoarer. Och det finns grejer till alla i familjen, även hunden. Inspirationen kommer från gamla fiskarparkas och robusta regnkappor. Anna Teurnell som är Designchef hos Arket säger följande: "Det nordiska klimatet kan vara mycket oförutsägbart, men det hindrar inte nödvändigtvis människor från att leva sina liv och att vara ute i naturen så länge de har lämpliga kläder. Den här kollektionen firar regnkläder genom att ta med beprövade element från klassiska plagg och integrera dem i nya stilar för den moderna familjen." Allt släpps den 7 oktober och priserna sträcker sig från 200-1500 kronor. Tumnagel
92kg
+
Bobby Green

Ny serie magra ostar från Arla
Släpps vecka 39

Arla presenterar nu en serie med näringsrika magra hårdostar. De ska ha ett högt innehåll av protein, kalcium, vitamin B12 och zink. Tre olika varianter erbjuds och två av dessa kommer även som färdigskivade. Släpps i butik vecka 39. Bonusklipp nedan. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green

Saturnus presenterar årets glögg
Snart är det jul igen!

Den första snön har fallit i Sverige och snart är det dags att börja koka glögg, typ. Nu presenterar Saturnus deras glögg för i år och det är alkoholfria Vintermojito som kan drickas både kall eller varm. Kanel, ingefära, kardemumma och pomerans ska blandas med smakerna limejuice och mynta. Kommer på 50-centilitersflaska till dagligvaruhandeln från och med slutet av oktober. Något pris har vi tyvärr inte fått än. Tumnagel
95kg
+
Bobby Green

Nu kan du sitta på en nallebjörn
Från sofacompany

Nallebjörnar är ju mysiga, det vet ju alla. Nu kommer Sofa Company med stora nallebjörnar för oss som kanske inte vågar kela med en i soffan. Nu finns några av deras produkter i ett tyg som är teddyliknande och som finns i den karamellbruna på bilderna. Soffan heter Paula och har plats för tre och kostar 11.999 kronor och den divanliknande soffan heter Rose och kostar 7999 kronor. Fåtöljen heter Otis och kostar 4999 kronor och Puffen heter No.9 och kostar 1499 kronor. Tumnagel
95kg
+
Roger Åberg

Emirates lanserar VR-app
Kolla in deras första klass-svit

Flygbolaget Emirates har lanserat en VR-app för alla dem som är intresserade av att ta sig en närmare titt inuti Emirates kabiner innan det är dags att flyga. I appen kan användaren ta del av hur det ser ut i Emirates så kallade sviter på deras flygplan samt hur det det ser ut i första klass. För många är det antagligen så nära man kommer dessa upplevelser om man inte är beredd att langa upp en herrans massa tusenlappar eller bonuspoäng, något som krävs för att testa på den äkta varan. Emirates VR-app går att använda med Oculus Rift och går att ladda ner gratis från Oculus Store. Här ovan hittas en trailer för Emirates nysläppta VR-app. Tumnagel
80kg
+
Wille Wilhelmsson

Biograf Rigoletto öppnar med nytt koncept
Har nu 18-årsgräns

Den 30 september öppnar den anrika biografen Rigoletto på Kungsgatan i Stockholm upp återigen med ett helt nytt koncept. Nu kommer man förutom bio ha bistro och bar och det sistnämnda gör att man inför 18-årsgräns på stället. Till din film kommer du här alltså att kunna få både mat och alkoholhaltig dryck och eftersom den första filmen som visas är nya Bond-rullen No Time To Die kanske en Dry Martini passar bra, eller en Heineken. Biljetter till de första visningarna släpps imorgon. Tumnagel
183kg
+
Bobby Green

Nya Michelin-stjärnor till sverige
Fyra nya restauranger fick plats i guiden

Årets Guide Michelin har släppts och i den kan man se att fyra svenska restauranger har fått nya stjärnor. Restaurangerna som nu kan flasha med en stjärna är Aira i Stockholm, Project i Göteborg, Äng i Tvååker och Hotell Borgholm på Öland. Den enda restaurangen i Sverige som tidigare hade tre Michelin-stjärnor, Frantzén i Stockholm, fick behålla dessa i årets guide. Enligt guiden finns det nu en trestjärnig, fyra tvåstjärniga och 14 enstjärniga restauranger i Sverige. Tumnagel
109kg
+
Frode Wikesjö

Swedish House Mafia och The Weeknd teasar
Släpper snart låten Moth to a Flame

Ryktena kring en låt från Swedish House Mafia och The Weeknd stämde och på årets MTV Video Music Awards visade man följande teaser inför låten Moth to a Flame som väntas släppas snart. Visa det här inlägget på Instagram Ett inlägg delat av @swedishhousemafia Tumnagel
90kg
+
Bobby Green