m
Så bra är helt nya iPad Pro!

Så bra är helt nya iPad Pro!
Helt klart världens bästa tablet!

Mac / Feature

Det är nu åtta år sedan första iPad kom och när nu iPad Pro kommer i helt ny form är det på sätt och vis första gången som den verkligen känns helt ny igen. Visst har den under åren blivit mindre, kraftfullare och fått lite nya funktioner men det här är första gången som den känns ny och verkligen känns pro. Men hur pro är den, och går den att ha som enda enhet för att jobba med?

När jag för några veckor sedan fick se läckta CAD-ritningar på nya iPad blev jag oerhört peppad. Det man såg då kändes nästan overkligt, men efter bara några dagar med nya iPad Pro känns det som det mest naturliga i hela världen. Apple själva säger att det är så här de har velat göra den redan från start, men det är först nu som tekniken är där.

Hej då hemknappen!


Framsidan är nästan bara skärm. Apple säger att skärmen går från kant till kant och det är väl att ta i kanske, men borta är de större områdena där man förut hade bland annat hemknappen. Istället för hemknappen har paddan fått FaceID som i den här versionen fungerar hur man än håller iPaden. Det spelar ingen roll åt vilket håll man håller paddan, vilket är tur. Det är i princip omöjligt att veta vart kameraenheten på framsidan är eftersom den inte syns, och alla kanter är lika stora. Volym och väckningsknappen är så små så att de hjälper inte heller till med att säga vad som är upp och ner. Upplåsningen fungerar ypperligt hur man än håller den. Till en början tittade jag mot ena eller andra sidan för att liksom leta upp kameran, och när jag tittade mot fel sida kunde det ibland inte fungera. Efter ett tag börjar man vänja sig av med detta och tittar istället mitt på skärmen, vilket trots allt är det naturliga, och då fungerar det alltid. Eftersom det inte finns några stora ytor att hålla padda på längre händer det ibland att man håller handen över kameraenheten, men då säger iPaden till och ritar ut en pil mot kameran så att man vet vart den är. Då får man snällt flytta fingret och så är man inne.

Utan hemknapp är det svepningar som gäller, på samma sätt som kom med iPhone X. Och precis som på telefonen går det oerhört snabbt att vänja sig vid detta. Man knackar en gång på skärmen för att väcka den, sedan sveper man upp för att låsa upp. Man sveper upp för att komma till hemskärmen och sveper upp och pausar för att komma till läget där man ser de senaste apparna. Det går även att svepa höger/vänster för att snabbt hoppa mellan nuvarande och tidigare app. Förutom dessa funktioner som vi känner igen från telefonen så finns det ytterligare en funktion för att nå dockan. Man sveper upp från botten och stannar någon centimeter upp så dyker den upp. Om man trycker in de vanligaste apparna man använder i dockan så är detta ett väldigt snabbt sätt att hoppa mellan sina favoriter.

Nästan bara skärm på framsidan...


Men innan vi hoppar in i systemet så måste vi gå igenom resten av hårdvaran. Tre knappar finns, volym och väckning. Det är det enda. Runt sidorna finns fyra högtalare som numera har bas och diskant i varje hörn. Det gör att man har stereo hur man än håller enheten. Stereoeffekten är av naturliga skäl lite bredare om man håller den i liggande läge, men riktigt bra även i stående läge. Förutom de fyra högtalarna finns det numera fem olika mikrofoner. Anledningen är att man vill få till så bra ljud som möjligt vid exempelvis videosamtal. En sitter vid kameran på framsidan, en vid kameran på baksidan, två på ena kortsidan och en på ena långsidan. Den senare är konstigt nog täckt när man har den i tangentbordsläget, men det gör inte så mycket eftersom det finns fyra till.

...men varför är baksidan så ful?


Apple har ju länge haft den goda smaken att göra även baksidorna på sina produkter snygga. Ibland har de till och med varit vackrare än framsidorna. Denna goda trend gäller dock inte för nya iPad Pro. Jag har testat versionen med LTE och den rena baksidan förstörs av de långa antennränderna och de tre prickarna för att koppla in tangentbordet. Man kan välja att tycka att detta är något som ger den en lite hård och teknisk look, men jag gillar det inte överdrivet mycket.

På baksidan hittar vi även kameran, som sticker ut rejält. Apple vill att iPad ska vara en AR-grej och en bra kamera behövs då, men det hade varit så mycket härligare med en helt platt baksida. Så mycket härligare. Kameran är hur som helst något vi känner igen från Apples andra mobila enheter. Det betyder 12 megapixlar, f1.8, 4K-video i 60fps och allt det andra som vi känner igen från iPhone XS och XR. Vad som inte finns här är dock är optisk bildstabilisering vilket är tråkigt. Nu ska man som sagt kanske använda den här som sin vardagskamera men ändå.

Kameran på framsidan är också densamma som på XS och XR. Vilket är trevligt som tusan vid videosamtal och här slår iPaden MacBooken på fingrarna. Vilket iofs inte är så svårt, kameran som sitter i MacBook-skärmen är ett skämt.

Tillbaka till skärmen. Man använder samma teknik som på iPhone XR, det man kallar för Liquid display. Det är en LCD-skärm och man använder tydligen något smart för att få skärmen att komma så nära kanten men ändå få plats med kontakter och bakgrundsbelysning. Nu kom iPhone XR innan iPad Pro, men tekniken ska tydligen ha utvecklats av iPad-gänget för att sedan lyftas över till telefonen.

Hörnorna på skärmen är numera runda, precis som på iPhone XR. Det gör väldigt mycket för en känslan av att skärm och ram liksom hör ihop, jämfört med den gamla som mer kändes som en skärm i en hållare. Jag vet inte om det har med de rundade kanterna att göra, men vissa appar vill av någon anledning inte gå ändå ut i kanten vilket gör att man inte riktigt får njuta av hela skärmytan. Det krävs troligen bara en liten fix av utvecklaren och de flesta appar jag testat har inte problemet, men det finns ändå där.

Vilken storlek ska man välja?


Jag har testat den stora varianten med 12,9 tum stor skärm. Den är gigantisk och en vanlig iPad med 9,7 tum känns som väldigt pluttig i jämförelse. Den är dock inte så överdrivet gigantisk som den gamla 12,9-tummaren, det har verkligen gjort den här storleken gott att bli av med mass döyta runt skärmen. Nu går den att använda. Den ”lilla” versionen av iPad Pro behåller sin fysiska storlek men skärmen har gått från 10,5 tum till 11 tum.

Vilken man ska välja är som alltid personligt, men jag hade nog trots allt valt den lilla även om den stora är sjukt mäktig. Den stora blir tillsammans med tangentbordet lika stor och tjock som min laptop och det är ingen höjdare om man vill ha den i väskan hela tiden. Men för illustratörer och folk som kommer att jobba med den på ett och samma ställe är den stora ytan så klart superhärlig.


Tillbehör: tangentbord och penna


Två tillbehör finns från start och gör att inköpskostnaden blir ännu högre. Smart Folio Keyboard är när det kommer till själva tangentbordet väldigt likt de tidigare versionerna. Jag är inte helt kär i ytan på dessa, det känns lite som goretex, men det är skönt att skriva på och rätt snabbt blir jag just snabb på det. Ingen tiopoängare, men helt ok. En väldigt trevlig nyhet är att det numera finns två vinklar att placera paddan i vilket gör att det är lättare att hitta en trevlig ställning. Det är inte lika härligt som att ha det helt valfritt, men två är i alla fall bättre än en. Tangentbordet sitter verkligen på plats och det gör det med hjälp av över 100 magneter som sitter i paddan och i tangentbordet. Det finns verkligen ingen risk att det lossnar och överlag är det väldigt stabilt till skillnad mot den gamla varianten som bara satt fast i botten. Det gör det lite mer beghagligt att ha denna i knät, även om själva tangentbordsdelen gärna hade fått vara lite stabilare.

Hur den sitter fast gör det hela stabilare, men också lite tjockare och tyngre. iPad Pro är så oerhört tunn (5,9 millimeter) att det inte borde göra något, men samtidigt tar det bort känslan av tunnhet. Jag vill ju ha med mig tangentbordet när jag är ute och far. Jag vet inte om det är priset på magneter som är högt just nu, men nya tangentborden kostar en slant. För 10,5 tums-versionen är prislappen 1795 kronor, för 11 tums-versionen 2149 kronor och för 12,9 tums-versionen 2349 kronor. Dyrt, men just nu det enda alternativet.

Det andra tillbehöret är så klart pennan, som är helt ny. Och det är så här den borde ha fungerat från början. Man synkar och laddar den genom att fästa den på ena långsidan. Här är magneterna med i bilden igen, de fäster pennan på exakt rätt ställe så att den trådlösa laddningen (som verkligen är superliten) kan jobba. Japp, den puckade lösningen att stoppa in den i lightningkontakten är historia. Det betyder också att den nya pennan inte fungerar med gamla iPad Pro och tvärtom. Det kan ses som dumt, men är nog något vi får leva med. Eftersom det inte finns någon lightning-port på den nya iPaden och ingen trådlös laddning på den gamla är det helt enkelt svårt att ladda och para. Magneterna för att hålla pennan på plats är som sagt kraftfulla och pennan har faktiskt åkt med på den platsen i väskan och stannat kvar. Beroende på hur din väska ser ut och hur stökigt det är i den kanske det är en dålig idé, men det fungerar. Det fina med den nya lösningen är att man placerar pennan på sin plats på långsidan så fort man inte använder den, vilket gör att den alltid är laddad.

Nya pennan är lite kortare (bra!) och lite, lite, lite tunnare. Ena sidan är platt för att den ska kunna sitta mot iPaden och ladda men jag gillar det även ur en ergonomisk vinkel. Ytan på pennan är numera matt istället för högblank och även detta är trevligt tycker jag. Överlag känns den mer som en penna och mindre som ett trollspö. Man kan numera dubbelknacka på pennans nedre del, cirka fem centimeter upp, för att byta verktyg i den app man kör i. Det fungerar riktigt bra, men jag tror att man behöver vänja sig lite innan det verkligen sitter där och man litar på att verktyget verkligen byts utan att dubbelkolla på skärmen. Man får ju ingen fysisk feedback. Prislappen ligger på 1495 kronor. Om man beställer på nätet kan man få den graverad vilket är lysande om det finns andra pennor i närheten.

Äntligen USB-C!


Nu finns det bara en sak till med själva utsidan att prata om: USB-C. Äntligen! Jag har väl kanske inte stört mig nämnvärt på att de tidigare iPadsen haft lightning, men gud så härligt det är med USB-C. Vi börjar med laddningen. Med i lådan följare en laddare på 18W med vilket är ett steg upp från den tidigare på 12W. Om man har en MacBook-laddare kan man använda den och få ännu mer drag. Dock tar det stopp över 29W, det funkar med kraftfullare men det går inte snabbare. Nu är ändå inte en iPad något som laddas speciellt snabbt, men med den feta MacBook Pro-laddaren som jag har tar det ungefär en och en halv timme att ladda fullt från tomt batteri. Med laddaren som följer med tar det dubbla tiden, ungefär tre timmar.

Batteritiden under användning har vi inte hunnit räkna på mer exakt. Det beror så klart på vad man gör som alltid, men jag tror att de uppskattade 10 timmarnas användning är helt korrekt, batteriet faller ungefär 10 procent per timme.

Men USB-C möjliggör en hel del roligheter i framtiden. Apple är lite tysta om vad som kommer att fungera och inte fungera. Förutsätt att det mesta inte fungerar just nu. Jag försökte plugga in en mus, men det gick så klart inte. En skärm går utmärkt, men om det ska bli full upplösning och något annat än en spegling så behöver appen stödja det. Räkna med uppdateringar till vissa typer av mer professionella appar. Sladden som följer med för att ladda är dock inte en Thunderbolt-kabel, så om du inte redan har en sån sladd till din skärm, vilket du troligen har, så behövs det köpas. Det ska också fungera alldeles utmärkt att plugga in en USB-C-kamera. Problemet är att bilderna först måste föras över till bildrullar och sedan in i din favoritapp.

Andra tillbehör lär komma och mer stöd lär vi få se. Det känns som att Apple tar detta lite som det kommer, vilket är lite oroande. Jag hade gärna sett en tydlig lista och en tydlig plan redan vid säljstarten.

A12X är en best


Jag provar just nu versionen med 1 TB minne och den ska enligt ryktena ha mer RAM än de med mindre minne. Vad som fascinerar mig är iOS-upplevelsen känns så otroligt pigg trots relativt lite RAM. Det handlar delvis om att effektivitet men också att man bara gör en sak i taget och att det andra går i vila. Hur som helst, för mig som användare får jag aldrig känslan av att det saknas minne. Och som vi berättat tidigare, A12X är en best. Det smått magiska chippet spöar nysläppta MacBook Air och matchar tjockare MacBook Pro 15 tum och iMac Pro. I en extremt liten förpackning, helt utan fläktar. Jag är inte den enda som den senaste veckan tänkt tanken att Apples egna chip borde flytta in i deras MacBook-serie, men om man vill jobba på en A12X i dag så får man köra iOS. Det är mjukvaran och bara mjukvaran som hindrar här, det känns som att hårdvaran utan problem kan lösa allt jag kastar på den.

Så, går det att jobba proffesionellt på en iPad?


Svaret är ”inte ännu”. Tittar man på enskilda uppgifter så går det nog att lösa utan problem. Det är inga problem att göra allt som går att göra i en webbläsare, det är inga problem att videoredigera, det är inga problem att redigera bilder och så vidare. Visst är det så att det saknas väldigt mycket mjukvara som i dag finns på macOS i den formen som det finns på macOS. Men det är på väg att ändras. Jag hoppas verkligen, verkligen att Photoshop-versionen som är på gång från Adobe inte är den enda riktigt professionella appen som är på väg utan den första av många.

För det saknas fortfarande appar, i alla fall som är fullt ut fantastiska och inte bara en avskalad version. Ett konstigt exempel är Apples egna Bilder. På telefonen har man ett gäng enklare funktioner för att redigera sina bilder. På macOS är Bilder i dag riktigt, riktigt kompetent och man kan till exempel göra väldigt noggranna inställningar på RAW-bilder. Men Bilder på iPad matchar inte macOS-versionen utan är en större version av telefon-versionen. Och det är ju inte bara dumt, det är jättedumt.

Ska man köpa iPad Pro?


Om du gillar att kolla på lite film då och då, kanske sitta i soffan och ta det lugnt och surfa lite, är det läge att köpa en iPad Pro då? Ja, varför inte - om du har hur mycket pengar som helst. Den lilla kostar 9695 kronor vilket inte är skitpengar, långt därifrån. Lägg till tangentbord och kanske en penna och du är över 12.000 kronor. Det är mycket pengar för att kolla på Netflix, köp en ny TV istället. Om man ska köpa en iPad Pro tycker jag att man ska ha i alla fall en förhoppning eller en ambition att göra lite mer än bara glo på lite film och surfa lite.

I mitt resonemang ovan där jag funderar på om det går att ersätta en dator med en iPad Pro tänker jag nog faktiskt fel. Om man har en dator i dag har man det av en anledning, anledningar som inte försvinner i morgon. Jag tvivlar också starkt på att alla de saker du gör på datorn i dag kommer att gå att göra på iPaden.

Men om du inte har en dator i dag och funderar på att fixa ett komplement till telefonen så kan en iPad Pro faktiskt vara ett kap. Ur den synvinkeln får man väldigt mycket för pengarna helt plötsligt och du lär inte behöva köpa nytt på en hel hög med år.

Om du håller på med video eller foto och har en stationär best på jobbet kan en iPad Pro bli en väldigt härlig resekamrat som levererar mer och bättre än vad en dator skulle göra, speciellt för samma peng. Visst har iPaden sina begränsningar, men den är också snabbare och vinner på andra sätt jämfört med en MacBook Air.

När senaste versionen av vanliga iPad kom såg jag ingen som helst anledning att lägga pengar på en Pro. Visst är skärmen bättre men prisskillnaden var för stor. Nu är prisskillnaden ännu större men jag tänker av någon anledning att det nu är värt det, att skillnaden i vad produkten levererar är betydligt större. Att det är en annan produkt. Det kan vara nyhetens behag och kanske lite kejsarens nya kläder, men den här maskinen imponerar verkligen på mig.

Ska vi jämföra oss med konkurrenterna finns det inte mycket att säga. Det här är världens bästa tablet, utan konkurrens.

Uppdatering


Missade helt att berätta att Apple av någon anledning tagit bort 3.5 mm-kontakten. Jag förstår kanske varför på grund av att enheten är så tunn, men samtidigt har man den gigantiska kameran som tar plats. Apple kanske tänker att man ska köra USB-C även för ljud, men det är tråkigt att kontakten försvinner.

Läs mer
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Så bra är helt nya iPad Pro!
2777 röster Kommer du att köpa nya iPad Pro?
38.9°
0

Så bra är helt nya iPad Pro!

Helt klart världens bästa tablet!

Youtube på Xbox-konsolerna får HDR-stöd
Saknas fortfarande på PS5

Använder du din nya krysslåda för att kolla på Youtube-videor av olika slag och äger en TV eller skärm med HDR-stöd? Då har vi goda nyheter då Youtube-appen nu uppdaterats på Xbox-plattformen och kan avnjutas på både gamla Xbox One X/S och nya Series X/S. För att se om du har HDR från Youtube så behöver du bara starta en video med HDR i appen och sedan aktivera "statistik för nördar". Din TV eller skärm borde också skifta om till HDR-läge när videon drar igång, vilket är ett tecken på att det hela fungerar som det ska. På Playstation 5-fronten lyser HDR i Youtube fortfarande med sin frånvaro. På PS4 är det möjligt att se HDR-videor via videoappen, så det är lite underligt att inte PS5 fått tillgång till flådigheterna än. Troligtvis är det endast en tidsfråga innan det aktiveras. Ovan har ni ett exempel på en HDR-video på Youtube. Tumnagel
39.8°
+
André Stray
0

Ta en titt på uppdrag och miljöer i Skyrim-modden Skyblivion
Ser riktigt bra ut!

Moddgruppen TESRenewal har levererat en ny uppdateringen från utvecklingen av Skyblivion. Modden i fråga är ett ordentligt projekt där hela Elder Scrolls IV: Oblivion gjorts om i "nya" Elder Scrolls V: Skyrim-motorn. I den nya videon får vi reda på att majoriteten av utomhusmiljöerna i spelet mer eller mindre är färdiga och visas upp ordentligt. Utöver detta har samtliga uppdrag i Oblivion portats över till Skyblivion och utvecklarna jobbar hårt med att finjustera och optimera upplevelsen i Skyrim-spelmotorn. Något releasedatum finns fortfarande inte för Skyblivion, utan modden kommer släppas när den är färdig. Tumnagel
38.8°
+
André Stray
0

Swish har nu 7,5 miljoner användare
Vi swishar som aldrig förr

Swish är en av de där sakerna som nog alla faktiskt tycker om. Nya siffror säger att i princip alla använder tjänsten, 7,5 miljoner människor är kopplade till den och 7 miljoner av dem var aktiva under december. I åldersgruppen 19-35 år så är hela 97 procent kopplade till tjänsten. Under året har användarna över 65 år nästan dubblerats, vilket vi får anta beror på pandemin och att snälla människor handlar åt folk i riskgrupp. Här under kan ni se hur många som har swish jämfört med antal i befolkningen. Fredagar är den dag i veckan som vi swishar mest, men det är ändå rätt så jämnt över veckan förutom att söndagar är lite mer chill. Totalt sett är lunchen en tid då vi swishar lite extra mycket, men sen eftermiddag och tidig kväll swishas det också mycket. Covid har så klart påverkat även swish. Rese- och eventbranscherna har sett dramatiska fall, återhämtade sig en hel del och föll igen när andra vågen kom. Livsmedelsbranschen har däremot ökat under året. Swish nådde under året två miljoner betalningar. En miljon nådde man i februari 2019 och tre räknar man att nå i november i år, så vi swishar inte direkt mindre. Tumnagel
38.8°
+
Roger Åberg
0

Trailer för Superman & Lois
Paret lever loppan i Smallville

En kort trailer har släppts för Superman & Lois och denna kan ni skåda ovan. I serien kommer vi få följa Clark Kent och Lois Lane som beger sig tillbaka till Smallville för att fokusera på föräldraskapet. Superman & Lois har premiär 23 februari på den amerikanska kanalen CW. Hur det ser ut med release i Sverige är för tillfället okänt, men Netflix rättigheterna för CW:s superhjälteserier, så troligtvis kommer serien visas där senare i år. Tumnagel
36.2°
+
André Stray
0

BMW på hal is
Vinterdäck?

På många ställen i världen är det halt på vägarna just nu, så se till att ni har bra däck om ni ska ut och köra. Inte sommardäck som den här föraren av en BMW X6 verkar ha på sin bil. Bonusklipp nedan. Tumnagel
37.7°
+
Bobby Green
0

Darkmoon Races nu igång i Hearthstone
Första miniexpansionen till kortspelet

Blizzard rör om lite i grytan när det kommer till Hearthstone-uppdateringar och har börjat leverera miniexpansioner. Darkmoon Races är den första av dessa mindre expansioner som släppts och med den har 35 nya kort lagts till i spelet och dessa kommer med keywords från förra årets expansioner som bland annat Dormant, Spellburst, Dual-Class och Corruption, vilket lär liva upp matcherna en aning. Hearthstone Battlegrounds kommer få tillgång till två nya hjältar, Tickatus och Greybough, och två nya minions, Soul Devourer och Ring Matron. Duels Mode har fått nya hjälteförmågor samt nya belöningar av olika slag. Blizzard meddelar även att nästa Book of Heroes kommer dra igång 2 februari och klarar man samtliga åtta bossar i detta äventyr får man norpa ett kortpaket med Priest-kort. Tumnagel
37.0°
+
André Stray
0

En titt på insidan av Air Force One
Intressant!

De senaste dagarna har det klassiska begreppet Air Force One varit på tapeten flera gånger så här kommer en titt på vad det egentligen är. Det man brukar referera till är den jumbojet som ofta syns när USAs president är ute och flyger, men det handlar faktiskt om två jumbojets som delar på bördan och om presidenten hoppar in i en liten Cessna av någon anledning så är det cessnan som är Air Force One. Det flygplan som presidenten befinner sig på är helt enkelt Air Force One. Här får vi reda på en massa rolig fakta om jumbojetsen, bland annat har man en herrans massa mat ombord, kan tanka i luften och så finns det färskt blod till presidenten om bord om det skulle behövas. Tumnagel
39.0°
+
Roger Åberg
0

Uppdaterad Microsoft höjer priset på Xbox Live Gold i USA
En dollar dyrare i månaden

Microsoft meddelar idag att man kommer höja priset på Xbox Live Gold-prenumerationen i USA och på vissa marknader med en dollar i månaden. Priserna i USA har tidigare legat på 10 dollar för 1 månad och 25 dollar för 3 månader. Det har tidigare varit möjligt att köpa ett års Xbox Live Gold för 60 dollar, men Microsoft har tagit bort den möjligheten via sina kanaler. Det är dock fortfarande möjligt att köpa årsprenumeration via andra butiker. Med ändringen kommer priset nu ligga på 11 dollar i månaden eller 30 dollar för 3 månader samt 60 dollar för 6 månader. Microsoft motiverar prishöjningen i USA med att då värdet av tjänsten har ökat. På sin hemsida skriver Microsoft detta om prisändringen: “Periodically, we assess the value and pricing of our services to reflect changes in regional marketplaces and to continue to invest in the Xbox community; we’ll be making price adjustments for Xbox Live Gold in select markets. In many markets, the price of Xbox Live Gold has not changed for years and in some markets, it hasn’t changed for over 10 years.” I och med prisökningen har det blivit lite mer intressant att kika på Game Pass Ultimate. I USA kostar tjänsten 15 dollar i månaden och för det får man tillgång till Xbox Game Pass-biblioteket på Xbox och PC samt utvalda titlar att köra på Android via xCloud samt alla fördelar man får med Live Gold, som gratisspel varje månad samt möjligheten att spela online. Vi har inte hittills inte sett några indikationer på att Xbox Live Gold kommer att höjas här i Sverige, men vi inväntar svar från Xbox och uppdaterar artikeln så fort det trillar in. Uppdatering: Nu har svar från Microsoft trillat in och prishöjningen gäller även för Sverige, och en drös andra länder. Nya priset för Xbox Live Gold i Sverige kommer ligga på 100 kronor för 1 månad, 270 för 3 månader och 540 kronor för 6 månader. Har man en aktiv prenumeration så kommer du inte betala extra förrän dina nuvarande månader har gått ut. På tal om Xbox Live Gold så har Microsoft idag presenterat de spel Gold-prenumeranter kommer få tillgång till i februari. Den här gången är det fem titlar i stället för fyra, vilket är rätt snällt. Titlarna och när de kommer vara tillgängliga har ni nedan: Gears 5 (1 - 28 februari) Resident Evil (1 - 28 februari) Dandara: Trials of Fear Edition (16 februari till 15 mars) Indiana Jones and the Emperor’s Tomb (1 - 15 februari) Lost Planet 2 (16 - 28 februari) Tumnagel
36.1°
+
André Stray
0

Med Balldo kan du ha sex med pungen
Aj?

I och med att man följer massvis med olika medier för att hitta saker att skriva om så hittar man ibland lite underliga produkter. Som Balldo, till exempel. Det är en sexleksak användaren trär över sin pung och som gör att du kan penetrera din partner med pungen. Balldo är gjord i mjuk silikon med en inre kärna som håller hela paketet stabilt även när man stöter på rejält. Håligheten för pungen ska vara stor nog att passa majoriteten av testiklarna, vilket är bra antar jag. Balldo är för tillfället i prototypfas, men räds icke äventyrliga sexentusiaster! En crowdfundingkampanj kommer dra igång inom kort och årets sextjofräs kommer ni möjligtvis kunna lägga vantarna på någon gång i framtiden. Eller inte alls. Det beror väl helt på hur bra det går för gänget att samla ihop kosing. I videon nedan, som ni troligtvis inte kan ses här på på grund av Youtubes nya åldersrestriktioner, kan ni se hur det hela fungerar. Tumnagel
38.5°
+
André Stray
0

Mrwhosetheboss testar batteriet på S21 Ultra
Jämför med tidigare flaggskepp

Mrwhosetheboss håller på att hårdgranska S21 Ultra för tillfället och har släppt en ny video i testprocessen. Den här gången är det batteritiden som hamnar under luppen och mer specifikt undersöks det hur telefonens batteri står sig mot tidigare flaggskepp som Note 20 Ultra, S20 Ultra, iPhone 12 Pro Max och iPhone 11 Pro Max. S21 Ultra är utrustad med Exynos 2100 och Samsung skryter i vanlig ordning om att processorn har blivit mer kraftfull och drar mindre batteri än tidigare. I testet ovan får vi reda på att det stämmer, även om skillnaden mellan förra årets flaggskepp från Samsung är rätt marginell. Resultatet visar att S21 Ultra är rätt kompetent på batterifronten och slår de andra enheterna på fingrarna genom att överleva längst. Mer specifikt 8 timmar och 41 minuter. På andraplats hamnar iPhone 11 Pro Max som överlever i 8 timmar och 6 minuter medan iPhone 12 Pro Max dör vid 7 timmar och 56 minuter. "Amen André, ditt praktarsel, varför gör ni inga egna tester?!" kanske ni sitter och tänker just nu. Det är på ingång. S21 Ultra och S21 trillar in på måndag, så åsikter bör dyka upp innan telefonerna börjar säljas 29 januari. I och med att undertecknad fått peta på dummy-enheter i samband med releasen så kan jag i alla fall säga att designen verkligen är top notch. Tumnagel
36.4°
+
André Stray
0

BMW ska slimma sitt utbud
Och fokusera på elbilar

De senaste åren har BMW snurrat till det ganska så rejält med alla sina modeller och versioner på bilar. Designen också men det vet ni ju redan. Nu verkar det som att de själva har insett att något måste göras, så därför kommer utbudet att slimmas ned framöver. Fokus kommer även att läggas på eldrivna bilar, något som är på duktig frammarsch just nu. Det hela gör man självklart för att få lite bättre lönsamhet, speciellt efter ett tufft coronaår. När rockaderna inom utbudet kommer att träda i kraft återstår att se, men vi kan nog förvänta oss att en del modeller inom kort börjar plockas bort. Alla på bilden kanske, eller kommer någon att sakna dem? Bonusklipp nedan på kommande eldrivna i4. Tumnagel
43.2°
+
Bobby Green
0

Ny minidokumentär om det ökända Aliens: Colonial Marines
Lite eftermiddagsnörderi

Aliens: Colonial Marines är ökänt för att vara ett rätt dåligt spel. Det lanserades 2013 och drunknade snabbt i kritik då det ansågs vara en riktigt usel spelupplevelse knökfull av buggar, dålig story, lat bandesign och risig AI. Youtube-kanalen GVMERS har nu släppt en kort dokumentär om spelet där de går in på vad som egentligen vad som hände bakom kulisserna under utvecklingen av spelet. Tumnagel
37.9°
+
André Stray
0

Tucows släcker ner sin nedladdningssida
En epok går i graven

Tucows var en sajt som man besökte om man vill ladda ner den senaste versionen av något program. Det var framför allt under 90-talet och början av 2000-talet som sidor som Tucows had sin storhetstid men deras funktionalitet blev allt mindre relevant de senaste 15 åren. Så det är kanske inte helt oväntat att Tucows nu bestämt sig för att stänga ner Tucows Downloads. Företaget bakom tänkte först försöka hålla sajten uppe som en slags public service men kostanden blev helt enkelt för hög att hålla denna gamla sajt uppdaterad samt säker. Tucows har dock ett litet arkiv med mjukvara kvar på Archive.org om man vill få en liten nostaglitripp. Så, hejda Tucows Downloads och tack för allt! Tumnagel
35.8°
+
Frode Wikesjö
0

Ny trailer för Resident Evil Re:Verse
Flerspelardelen för Resident Evil: Village

Under gårdagens Resident Evil-presentation visade Capcom även en ny trailer för Resident Evil Re:Verse. Detta är ett fristående flerspelarspel som alla som köper Resident Evil: Village får med på köpet. Hur som helst så går Re:Verse ut på att man ska skjuta ner upp till fem andra karaktärer från Resident Evil-serien så som Leon Kennedy och Jill Valentine. Trailern för Resident Evil Re:Verse kan kolla in ovan. Tumnagel
35.0°
+
Frode Wikesjö
0

Ava DuVernay ska producera podcasts med Spotify
Dags att bemästra ytterligare format?

Ava DuVernay har levererat både kritikerrosade dokumentärer, filmer och TV-serier som Selma, 13th och When They See Us, och nu verkar det vara dags att göra högkvalitativa podcasts. DuVernay har inlett ett mångårigt samarbete med Spotify som handlar om att producera exklusiva podcasts åt streamingtjänsten via hennes organisation Array. Specifikt vad som kommer levereras är okänt, men det kommer handla om podcasts både med och utan manus. I ett uttalande om podcastsamarbetet säger DuVernay detta: “Recognizing the undeniable power of voice and sound, I’m thrilled to extend ARRAY’s storytelling into the realm of podcasts. The opportunity to work with Lydia Polgreen and her passionate team drew us to Spotify as a home for our audio narratives, and we couldn’t be more excited to begin this new creative journey.” Tumnagel
35.2°
+
André Stray
0

Google hotar att stänga ner sin sökmotor i Australien
På grund av nytt förslag från landets myndigheter

Eftersom Australien har ett förslag på gång som skulle kunna tvinga företag som Google och Facebook att betala medier om de vill använda deras material. Detta har gjort Google lite ledsna och lett till att Googles Australien-chef sagt att detta förslag skulle förstöra sättet hur Googles sökmotor fungerar. De hotade också med att stänga ner sin sökmotor i landet på grund av detta. Istället föreslår Google att de ska ingå avtal med betala en avgift för rätten att erbjuda nyheterna via Google News Showcase istället för länkar. Alltså ett liknande avtal som Google drog igång med flera franska medier tidigare i veckan. Australiens premiärminister verkar dock inte vara så bekymrad och sa under en presskonferens att Australiens parlament sätter reglerna för vad som ska hända i landet. Han sa också att Australien gärna jobbar med folk och företag som vill jobba med landet med att de inte svarar inte på hot. Tumnagel
41.1°
+
Frode Wikesjö
0

Italdesign har byggt en modern DeLorean DMC-12
Bilen fyller 40 år i år

Bildesignern Giorgetto Giugiaro är den som bland många andra väldigt fina bilar ritade formerna på DeLorean DMC-12. Efter att ha designat bilar åt mängder av tillverkare startade han det egna företaget Italdesign och de smygvisar nu en modern version av den klassiska DeLorean-modellen. Bilen fyllde 40 år igår och det här ska vara Italdesigns sätt att fira det hela. När nyheten kommer att avtäckas är oklart för tillfället. Tumnagel
39.8°
+
Bobby Green
0

Säg hej till kämparna i Destruction AllStars
Actionracern släpps i februari

Destruction AllStars skulle egentligen vara en releasetitel till Playstation 5, men några veckor innan release drogs det i handbromsen för släppet. Releaseplanerna ändrades och spelet planeras nu att släppas i februari och kommer vara gratis för prenumeranter av Playstation Plus. Releasedatum har inte spikats, men troligtvis kommer det bli tillgängligt redan 2 februari. Hur som helst så har vi nu fått en ny trailer, eller något, för spelet där vi får se några av bilkämparna vi kommer få ta kontroll över. Tumnagel
35.8°
+
André Stray
0

Vice träffar mannen bakom All Gas No Brakes
Andrew intervjuar "intressanta" amerikaner

Om ni har hängt på internet de senaste åren finns det chans att ni någon gång har sett något från Andrew Callaghans YouTubekanal All Gas No Brakes. På denna kanal åker han omkring i USA och intervjuar folk och spanar in olika kulturer. Den gemensamma nämnaren är att folket han träffar väldigt ofta har väldigt starka åsikter om olika saker som alla i hela världen kanske inte håller med om. Det är mycket MURICA och liknande. Nu den senaste tiden har det även, inte helt oväntat, handlat mycket om pandemin. Vice har träffat Andrew i South Dakota där han spanade in en årlig motorcykelträff som innehöll en hel del intressanta personer. Bonusklipp och kanalens första klipp nedan. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Med Balldo kan du ha sex med pungen
Aj?

I och med att man följer massvis med olika medier för att hitta saker att skriva om så hittar man ibland lite underliga produkter. Som Balldo, till exempel. Det är en sexleksak användaren trär över sin pung och som gör att du kan penetrera din partner med pungen. Balldo är gjord i mjuk silikon med en inre kärna som håller hela paketet stabilt även när man stöter på rejält. Håligheten för pungen ska vara stor nog att passa majoriteten av testiklarna, vilket är bra antar jag. Balldo är för tillfället i prototypfas, men räds icke äventyrliga sexentusiaster! En crowdfundingkampanj kommer dra igång inom kort och årets sextjofräs kommer ni möjligtvis kunna lägga vantarna på någon gång i framtiden. Eller inte alls. Det beror väl helt på hur bra det går för gänget att samla ihop kosing. I videon nedan, som ni troligtvis inte kan ses här på på grund av Youtubes nya åldersrestriktioner, kan ni se hur det hela fungerar. Tumnagel
38.5°
+
André Stray
0

Snart kan du hyra barnkläder från Arket
Kommer kosta 19,50 euro i månaden

På torsdag den 28 januari drar Arket igång en ny grej och det är att man kommer börja hyra ut barnkläder. Det hela sker i samarbete med e-handelsbolaget Circos som sedan tidigare riktat in sig på prenumeration och uthyrning av kläder. Tjänsten kommer att kosta 19,50 euro per månad och kunden kan därefter antingen välja ett färdigt klädpaket eller plocka fritt bland utbudet. Bonusklipp nedan. Tumnagel
93kg
+
Bobby Green

Marc et Claude - I Need Your Lovin'
Fredagsklassikern

Fredag igen och dags att veva igång helgen med lite härlig musik. Denna vecka dyker vi in i en riktigt mysig tranceklassiker skapad av den tyska duon Marc et Claude - I Need Your Lovinx27. Låten släpptes år 2000 och samplar The Korgis låt Everybodyx27s Got To Learn Sometime. Bonusklipp nedan. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Nat gör lite kyckling i ugn
Och svär en hel del

I sitt senaste klipp gör Nat en kyckling i ugn samtidigt som han svär som bara den, som vanligt. Tumnagel
78kg
+
Bobby Green

Ny singel från Billie Eilish
Tillsammans med Rosalía

Här har vi låten Lo Vas A Olvidar som är ett samarbete mellan Billie Eilish och Rosalía. Tumnagel
74kg
+
Bobby Green

Levi's och BAPE presenterar kollektion
Släpps den 23 januari

Levix27s har slagit sina påsar ihop med det japanska varumärket A Bathing Ape (BAPE) och presenterar nu en gemensamt framtagen kollektion med kläder. Man har tagit flera av Levix27s klassiker och gett dessa en touch av BAPE. Allt släpps den 23 januari och grejerna kommer att finnas i Levix27s butik på NK i Stockholm och på nätet. Tumnagel
71kg
+
Bobby Green

Dokumentär om Serj Tankian
Sångaren i System Of A Down

I dokumentären Truth to Power får vi följa Serj Tankian som är sångare i metalbandet System Of A Down. Allt från exklusiva intervjuer till backstage-material ska finnas med. Släpps den 19 februari. Tumnagel
107kg
+
Bobby Green

Jakten på det bästa grillkäket
John Lewis är dedikerad

Har ni tagit fram grillen för året än? Inte? Snart är det dags och här kanske ni kan få lite inspiration till vad ni ska slänga på den. Tumnagel
85kg
+
Bobby Green

Gorillaz om instrumenten som spelas lät korrekt
Stökigt

När Gorillaz spelar på sina instrument kommer det olika ljud som bildar musik. Men om ljuden faktiskt överensstämde med hur bandet spelade i sina videos skulle det kanske låta så här. Tumnagel
130kg
+
Bobby Green

Streetwear-kollektion från Jägermeister
Släpps den 31 januari

Jägermeister presenterar ny Best Nights som är en kollektion med streetwearkläder. Denna frontas av den svenska influencern, designern och entreprenören Lisa Anckarman och stylisten Bloody Osiris. Totalt finns det tolv stycken olika plagg och på varje finns koordinaterna till Jägermeisters huvudkontor i Wolfenbüttel i Tyskland. Tygerna är gjorda av 100 procent organisk bomull och varje plagg är tillverkat inom EU. Släpps den 31 januari och finns endast på länken nedan. Tumnagel
53kg
+
Bobby Green

Det här är årets matbluff 2020
Smördeg utan smör

Nu har vinnaren av Årets matbluff 2020 utsetts och "priset" gick till Pop! Bakery Smördeg som inte ens innehåller något smör utan istället solros- och palmolja. Företrädare från företaget säger att denna kommer att bytas ut mot smör från och med vecka 11 men bluffen är redan gjord och priset utdelat. Motiveringen lyder: "Produkten heter smördeg, men innehåller trots detta inte minsta gnutta smör. Det borde förstås inte vara tillåtet, men enligt ett undantag från EU:s regler som Sverige fått till, är det märkligt nog fullt legalt. Landets konsumenter verkar dock ha en helt annan uppfattning. Det visar 21 nomineringar av just olika varianter av smördeg, som vi fått in till Årets matbluff bara under förra året. Av dessa har vi valt ut denna från Pop! Bakery, som är en av de vanligast förekommande i svenska butiker och där smöret har bytts ut mot solros- och palmolja." De övriga finalisterna kan ni hitta här. Tumnagel
104kg
+
Bobby Green