7 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Emojigate del 3: En ost måste ju ha hål i sig! Men varför är det ens hål i osten?
Emojigate del 3: En ost måste ju ha hål i sig!

I dag har vi berättat om att Googles emoji för hamburgare har osten under köttet, något som internet inte riktigt klarade av. Googles VD Sundar Pichai gick dock snabbt in i debatten och förklarade att så kan man ju inte ha det och att alla på Google släpper allt de håller på med för att fixa detta. Som om inte det vore nog påpekade någon att Googles ölemoji inte alls var korrekt den heller. Hur akut Google kommer att fixa detta är dock oklart.

Nu är vi på del tre i emojigate och har kommit till osten. Googles emoji för ost har nämligen inga riktiga hål i sig, som ju god ost bör ha, utan bara målade hål! Och så kan man ju inte ha det.

Om du tycker att emojigate har gått för långt nu bjuder jag på en video om varför ost har hål i sig (det har med bakterier att göra). Kolla mer på filmen nedan.

Mobil, Appar, emoji, ost
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Emojigate del 3: En ost måste ju ha hål i sig!
Googles VD ska göra allt för att fixa deras cheesburgar-emoji Osten ligger helt fel tycker internet I helgen blossade det upp en debatt på Twitter, var annars, om var ostskivan på en cheeseburgare bör placeras. Det var den danske författaren Thomas Baekdal som i en tweet skrev "I think we need to have a discussion about how Googlex27s burger emoji is placing the cheese underneath the burger, which Apple puts on top" och postade bilden på de två cheesburgar-emojisarna som syns till vänster på bilden ovan. De flesta verkade vara rörande överens om att Googles emoji för cheesburgare var felaktig då ostskivan placerats under köttet. I både Apples, Facebooks och Messengers emojis för cheeseburgare är ostskivan placerad ovanpå köttet. Debatten fortsatte hela helgen och till slut gav sig även Google VD Sundar Pichai in i debatten och twittrade under gårdagen: "Will drop everything else we are doing and address on Monday :) if folks can agree on the correct way to do this!" Så, hur skulle ni vilja att emojin för cheeseburgare såg ut? Ostskivan under eller ovanpå köttet? Svara gärna på vår enkät nedan. Tumnagel
42.7°
0
Google dissas även för sin öl-emoji Har ingen på Google någonsin druckit en öl? Tidigare idag skrev vi att Google blivit lite dissade på grund av ostskivans placering på deras cheesburgar-emoji och nu påpekar en del twittrare att Google inte heller har riktigt koll på hur öl funkar. Detta baseras på hur emojin som representerar öl ser ut för de som använder Googles tjänster respektive de som använder Apples tjänster. Som synes på bilden ovan så verkar Googles öl-emoji trotsa de flesta av fysikens lagar om inte tanken är att man ska dricka öl med ett sugrör snabbt som bara den efter att ölen har skummat upp i glaset. När det gällde cheesburgar-emojin så lovade Googles VD Sundar Pichai igår att han "Will drop everything else we are doing and address on Monday". Detta är inte något Pichai har sagt om öl-emojin än så länge men jag antar att även detta bör hamna högst upp agendan för Googles VD. Tumnagel
59.1°
0
37.6° 0 Roger Åberg Roger Åberg
mån. 30 okt 2017, 19:20
Emojigate del 3: En ost måste ju ha hål i sig! Men varför är det ens hål i osten?
37.6°
0