7 i dag 38 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Första intrycket: Sony Ericsson X1
Xperia

Första intrycket: Sony Ericsson X1

Jag ligger hemma och är sjuk och leker med Sony Ericssons senaste skapelse X1, eller Xperia, vilket faktiskt gör livet lite bättre. Fast bara lite, för samtidigt som telefonen är otroligt gedigen och har en riktigt högupplöst skärm så är varken de av Sony Ericsson uppfunna panelerna eller Windows Mobile något att ha.

Men vi börjar med hårdvaran. X1 är smalare än iPhone men är tjockare eftersom den har ett "komplett" qwerty-tangentbord, även om ÅÄÖ sitter lite på sniskan och siffrorna inte har egna knappar utan kräver ett eller två tryck på funktionsknappen.

Mobil, Övrigt,

Tangentbordet far ut under skärmen och är ärligt talat inte mycket att hänga i julgranen - i alla fall inte om du har förväntat dig att skriva nästan lika snabbt som på ett riktigt tangentbord. Det är en avlång historia så man måste röra händerna lite konstigt och varje knapp måste verkligen "klicka" vilket gör det hela långsammare. Det är lite som att köra pekfingervalsen och helst ska naglarna fram. Operativet rättar inte fel utan föreslår istället ord som man håller på att skriva. Det går säkert snabbare med tiden men räkna som sagt inte med att skriva romaner på den.

Och bakgrundsbelysningen är inte mycket att hänga i julgranen den heller.

Tangentbordets placering gör att detta är en telefon som styrs med två händer - att skriva ett SMS med en hand är fullkomligen omöjligt om man inte har jättejättesmå fingrar och kan skriva på tangentbordet som finns på skärmen. Som kräver stylus-pennan. Humor är att när man startar telefonen för första gången så får man lära sig hur man kopierar och klistrar, något som ju inte går att göra på iPhone.

Men de som köper den här luren kommer att skriva med tangentbordet och inte med pennan vilket gör att liggande läge kommer att regera. Vilket känns konstigt för när man plockar upp telefonen så känns det som en "stående" telefon om ni förstår vad jag menar.

Tyvärr så håller telefonen inte koll på hur man håller den vilket gör att tangentbordet styr för det mesta och att panelerna ibland hamnar upp och ner. Känns inte så 2008. Spelar man harpan och vill göra det i liggande läge måste man göra det med tangentbordet utfällt. Har man Opera i liggande läge och ska skriva in en URL med tangentbordet ute så visas on screen-bordet också. Liten obetydlig bugg men det visar på hur förvirrat det är med inmatningen.

Panelernas ikoner är små skärmdumpar på dem i fullstort läge och de är så små, mörka och otydliga att jag knappt fattar vad det är. Och beskrivningarna på dem är obetalbara, eller vad sägs om den här:

"Sony Ericsson Panel 1
Denna panel kan visa lätthanterlig kundinformation"

Mer hårdvara. Hörlurspluggen bra placerad (och riktig!). Man laddar med USB (prima!). Det sitter två konstigt färgade lampor på sidan som indikerar att telefonen laddas. Det är en välbyggd rackare. Kameran är på 3.2 megapixlar, har autofokus och lampa.

Knapparna under skärmen i stående läget är förvirrande. Dels så lyser lamporna i dem först när man trycker på dem och de släcks långt innan skärmen släcks så det gäller att komma ihåg vilken knapp som satt var. Dels så finns det två typer av joysticks, en klick och en touch. Använder man klick-varianten så kommer man åt touch-varianten och allt blir förvirrande. Så, två joysticks, en touchscreen, en stylus-penna och ett tangentbord. Det är en herrans massa alternativ för att säga åt telefonen vad den ska göra.

De två knapparna under skärmen som används för att bekräfta saker på skärmen, som på en klassisk mobiltelefon ni vet, är verkligen spiken i kistan - detta är INTE någon touchtelefon. Skärmen har ingen glasyta som iPhone utan kräver att man trycker på vilket gör scrollningar och inmatning till en rätt dålig upplevelse. Och de där två knapparna kan man ju bara inte ha vid en touchscreen.

Skärmen då? Jo, inget glas som sagt men högupplöst är den sannerligen, 800x480 pixlar, och det är klart att det märks. Men jag sitter och funderar på om det inte hade varit bättre att lägga pengarna på en glasskärm istället, upplösningen gör saker och ting en aning snyggare, det tillför egentligen ingenting.

Formatet på skärmen är ganska så avlångt, speciellt jämfört med iPhone. Även fast det är 480 pixlar på bredden på X1, lika många som det är på längden på iPhone, så känns det att skärmen är mindre (3" vs 3.5") och att iPhones skärm är 1/5 bredare. Något jag kom fram till efter mätning, tittar man bara på den så känns iPhonen 1/3 bredare.

Första känslan med den här telefonen är att det är en gedigen rackare. Tyvärr så finns det vissa saker med hårdvaran som skulle inte riktigt är genomtänkta och mjukvaran ska vi inte prata om. Tänk om den hade hetat G1 istället.

Ställ gärna frågor bland kommentarerna så ska jag försöka svara på dem!


Läs mer
36.7° 0 Roger Åberg Roger Åberg
tis. 7 okt 2008, 17:30
Första intrycket: Sony Ericsson X1 Xperia
36.7°
0
RSS 60 kommentarer till artikeln
Ola Carlsson
varför köpte du den?

eller fick du den gratis?

av Ola Carlsson, tisdag 07 oktober 2008 kl 17:42
jonasn
Så.. precis som vi hade förväntat oss, med andra ord? ;)
av jonasn, tisdag 07 oktober 2008 kl 17:44
wehooo
"X1 är smalare än iPhone men är tjockare eftersom... "

Så är den smalare eller tjockare?
av wehooo, tisdag 07 oktober 2008 kl 17:46
dalar
Vad är det för plattform dom kör på ? Windows mobile?
av dalar, tisdag 07 oktober 2008 kl 17:48
Slowmove
wehoo - förmodligen mindre bred men tjockare.
dalar - yes win mobile
av Slowmove, tisdag 07 oktober 2008 kl 17:50
wehooo
dalar, första stycket, sista raden.
av wehooo, tisdag 07 oktober 2008 kl 17:51
Roger Åberg
Ola: Nej, jag har lånat den av Sony Ericsson.

Wehoo: Förvirrande? Ja visst. Nu ligger det med några riktigt dåliga bilder.
av Roger Åberg, tisdag 07 oktober 2008 kl 18:03
Physica
*dreggel* Vill-ha faktorn är extremt hög för min del!!
av Physica, tisdag 07 oktober 2008 kl 18:09
Dr.Bill
men är den smalare eller tjockare då?
av Dr.Bill, tisdag 07 oktober 2008 kl 18:14
Dr.Bill
aha nu fattar jag.. höhö
av Dr.Bill, tisdag 07 oktober 2008 kl 18:16
hubster
Fan va trist att läsa om andra telefoner än iPhone här på feber! Ni jämför ALLT med iPhone på alla sätt ni bara kan tänka er! Sluta göra det, iPhone är inte på något sätt nån benchmark för mobiltelefoner.
av hubster, tisdag 07 oktober 2008 kl 18:17
NdG
>> hubster

Vad ska dom göra, det ska ju föreställa en "iPhone dödare"
av NdG, tisdag 07 oktober 2008 kl 18:30
Rasmus
hubster>> Da kanske man kan fraga sig varfor alla mobiltelefontillverkare hela tiden pratar om att de ska slappa sina "iPhone-killers"... Har du nan gang hort nagon prata om att de ska slappa en N82 killer eller en K850i killer?
av Rasmus, tisdag 07 oktober 2008 kl 18:31
lewe
hubster - bland SMARTphones är iPhone ABSOLUT telefonen att benchmarka mot (se länk).
av lewe, tisdag 07 oktober 2008 kl 18:34
Ola Carlsson
Varför skulle man inte jämföra mot iPhone?

av Ola Carlsson, tisdag 07 oktober 2008 kl 18:35
läsare
rasmus: Visa gärna en länk eller nåt till en mobiltelefontillverkare som uttalar sig om att de ska visa en "iPhone-killer".. Jag har aldrig sett någon säga något sådant, de brukar väl oftast akta sig för att jämföra med konkurrenters produkter.. Däremot drar ju media gärna den grejen direkt i bästa aftonbladetrubriksättarstil..
av läsare, tisdag 07 oktober 2008 kl 18:38
Uhan
lamporna på sidan blinkar olika och med olika färger för tex sms, samtal etc ;)
av Uhan, tisdag 07 oktober 2008 kl 19:52
Tobias
När ska dom sluta sminka grisen windows mobile... SE mår dåligt dom har tom stängt sin concept store i UK
av Tobias, tisdag 07 oktober 2008 kl 20:08
andersskarin
men usch vad klumpig den ser ut....
av andersskarin, tisdag 07 oktober 2008 kl 20:12
Flow
sugen på ett mer ingående test där man testar program och synkningar m.m. inte bara surfande, video och smsande.
av Flow, tisdag 07 oktober 2008 kl 20:21
Bradley
låter som det är förstagången windowsmobile testas! TGB är ju så mkt bättre än touch tgb också! Iphone hit å dit Har ju inte ens a2dp vilket är helt sjukt!
av Bradley, tisdag 07 oktober 2008 kl 20:23
Oak
haha jävla iphone estetare
av Oak, tisdag 07 oktober 2008 kl 20:29
jspr
"att skriva ett SMS med en hand är fullkomligen möjligt om man inte har jättejättesmå fingrar"

puh vilken tur att man inte har jättesmå fingrar ;)

Inget starkt intryck av vare sig recensionen eller telefonen i fråga. Så avvaktar...
av jspr, tisdag 07 oktober 2008 kl 20:31
maciekish
Lite kommentarer:
Introt med kopiering har hängt med sedan minst Windows mobile 5.0 om inte redan sedan Windows Mobile 2003-tiden så det har absolut ingenting som hälst med iphone att göra. Så ser det ut på alla WM-mobiler vid uppstart.

Vad gäller att tangentbordet poppar upp i liggande läge när man använder hårdvarutangentbordet finns en väldigt enkel fix. Man laddar ner och installerar ett så kallat "null"-sip som helt enkelt är ett tomt virtuellt tangentbord som inte kommer i vägen. Sen sätter man det som standard!
av maciekish, tisdag 07 oktober 2008 kl 20:36
wehooo
Visst är det HTC som ligger bakom hårdvaran? Skulle det inte vara möjligt att hacka in Android på den i så fall?
av wehooo, tisdag 07 oktober 2008 kl 20:54
Berguven_glenn
Den kommer jag bara att använda om jag får den gratis.
av Berguven_glenn, tisdag 07 oktober 2008 kl 21:25
sistabossen
galet skabbig när den är stängd :/
av sistabossen, tisdag 07 oktober 2008 kl 21:48
Roger Åberg
iPhone är verkligen benchmark i det här fallet. Främst för att alla här vet allt om den telefonen, vad den innehåller, hur den ser ut och hur den fungerar. iPhone är INTE den mest avancerade telefonen på marknaden vad gäller hårdvaran och inte den smart phone som är mest hardcore men det är ointressant i just X1-fallet.

För, så här säger SE om X1:
"Telefonen har utvecklats för att möta konsumentens behov av kombinerade upplevelser inom underhållning och mobil webbkommunikation"

Och inom det området är iPhone benchmark.

.......: Hehe, jag älskar min iPhone innerligt, det ska inte stickas under stol med. Och jag ogillar verkligen Windows Mobile men har ändå försökt se på luren bortom Win Mob och koncentrerat mig på hårdvaran och de delar som är tillagda av SE.

Uhan: Aha!

Flow: Det är Windows Mobile rakt av förutom panelerna så det ska jag inte ge mig på faktiskt. Men synkning med Mac är som vanligt att glömma utan tredjepartsprogram.

Bradley: Alla fysiska tangentbord är inte de samma. Det som jag har på min E71:a skrev jag riktigt snabbt med och gillade men X1:ans är inte lika bra IMHO. Känslan är som att behöva köra pekfingervalsen på ett vanligt tangentbord. Du kan säkert uppleva det annorlunda, men testa innan du köper!

maciekish: Det är nog ända sedan Windows CE-tiden men det är ändå humor.
Angående tangentbordet: Jag varken orkar eller vill behöva lära mig vad en null-sip är för något :)

wehooo: HTC gör hårdvaran men jag tvivlar tyvärr på att det bara är att köra in Android på den :(
av Roger Åberg, tisdag 07 oktober 2008 kl 22:09
özz
Kan själv säga att jag har haft en HTC Touch Cruise som har Windows Mobile. Köpte en iPhone å nu står min 6 månader gamla HTC å samlar damm. Du kan få den gratis.

Windows Mobile suger hästpung. iPhones gränssnitt å användarvänlighet knäcker.

Det är min recension....
av özz, tisdag 07 oktober 2008 kl 22:53
Naw
Själv köpte jag en iPhone efter att ha provat arbetskollegornas HTC något, minns inte vilka. Men nån modell från 2008 iaf. En annan kollega köpte sen HTC Touch Diamond. Ärligt talat så är det inte så att iPhone kan mest eller har dom bästa specsen. Men enkelheten av användningen är helt oslagbar. Och touchdisplayen har jag aldrig sett något liknande, precisionen som den läser av på och enkelheten att navigera med den.

HTC Touch telefonernas touchdisplayer är riktigt skräp för att användas med fingrar. Det är stylus som gäller hela vägen. Ser jämt killen med HTC Touch diamond brottas med touchdisplayen med fingrarna, slutar alltid likadant: han drar fram stylusen.
av Naw, tisdag 07 oktober 2008 kl 23:19
Roger Åberg
dengan: Borde det inte vara tvärt om? Att jag inte borde recensera nästa iPhone? :) Världen är full av recensioner som inte är kritiska och vad gör de för nytta egentligen?

Jag har som många här sett fram emot den här telefonen, även om jag tycker att den kommer lite sent och drömmer om att den hade Android istället. Eller nästa version av Windows Mobile.

Windows Mobile ligger efter - och då menar jag framförallt tillverkarnas krav. Titta bara på HTC som fått göra ett skal över Windows Mobile för att kunna göra de saker de har hårdvara till att göra. Titta bara på G1:an där hårdvaran ryktas vara två år gammal. Titta bara på iPhone som har en hårdvara som är rätt trist - framförallt kameran är stenålder.

Men Windows Mobile ligger längst efter. Och hade det funnits riktigt bra operativsystem på marknaden så hade X1:an varit en mycket bättre telefon.
av Roger Åberg, tisdag 07 oktober 2008 kl 23:26
Slowmove
Bara det att 2008 göra en telefon som behöver en styluspenna är väl ganska tragiskt. Hade gränsnittet i windows mobile varit "finger-vänligare" så hade ju dessa telefoner kunnat konkurrera ut iphone då de oftast har skarpare specs. Nu konkurrerar de ju inte ens på samma plan. Iphone har mjukvaran och dessa specsarna.
av Slowmove, tisdag 07 oktober 2008 kl 23:50
NdG
den kommer floppa! ...fan att jag inte sålt mina Ericsson B
av NdG, tisdag 07 oktober 2008 kl 23:55
Sir_Killer
jag vet inte vad styluspenna eller skärm men kan gissa mig fram genom att säga att den inte är finger vänligt.
Någon här möjligtvis har koll på HTC touch pro skärmen, om hur den är och r den beroende av penan osv.
av Sir_Killer, onsdag 08 oktober 2008 kl 00:12
Slowmove
Alla telefoner med windows mobile är istortsett beroende av pennan, oavsett skärm.
av Slowmove, onsdag 08 oktober 2008 kl 00:41
BlackSmp
Dengan: Rogers inlägg är iofs ingen test, det är "första intryck" så det är (enligt mig) helt ok att den inte är fullständig.

Batteritiden kommer att bli intressant. Jag läste en artikel där SEs marknadschef (eller något sådant) själv kommenterade att man kan inte förvänta sig samma batteritider som för "vanliga" telefoner. Hittar dock inte tillbaka till denna artikel.

MSM? :)


av BlackSmp, onsdag 08 oktober 2008 kl 06:46
Phillip
SE strikes again. Läste på IDG att den är fruktansvärt slö också. Får lite p990-vibbar av den, dvs en telefon som verkar ha "allt", men med en sjukt buggig och slö mjukvara.
av Phillip, onsdag 08 oktober 2008 kl 07:41
Roger Åberg
BlackSmp: So far har batteritiden verkligen inte imponerat på mig men jag har inte gjort några regelrätta tester så jag kan inte direkt uttala mig om det. Men både Wifi och Bluetooth är avslaget från start och det påtalas i manualerna att Wifi drar mycket ström så det ser inte så lovande ut tyvärr.

M3s första test håller jag till stora delar med om. SPB Mobile Shell gör livet lite enklare men panelerna är seeega. Är jag inne i Opera och klickar på Xpanel-knappen och sedan klickar på SPB-panelen så hinner jag räkna till nio(9) sekunder innan panelen är klar att använda. Frustrerande. Att via Start-menyn hoppa tillbaka till Opera går på ett ögonblick.
av Roger Åberg, onsdag 08 oktober 2008 kl 08:20
Slowmove
nope - det här var inget test, det var ett första intryck. Patetisk du är som sitter här om du tycker de är lunarstormwannabes.
av Slowmove, onsdag 08 oktober 2008 kl 08:31
Robsarve
"Hmm vi behöver en fet ny multimediatelefon med touch men Symbianlurarna verkar inte funka..."
"Men vi kan väl låta HTC bygga hårdvaran, Microsoft operativsystemet och vi användarinterfacet!"
"Ja, ja, alla vet ju att vi är bäst på att göra schyssta, snabba användarinterface! Hårdvara är vi ju inget bra på!"
"Kanon då gör vi så!"

Med den ledningen så förtjänar man att ha ekonomiska problem...

Iphone är benchamarken på tre sätt enligt mig
* De visade hur ett touchinterface skall funka.
* De använder en snabb nog processor så det flyter.
* De gjorde det enkelt.

Sen finns det ett gäng saker jag tycker är sunkiga med den, t.ex samtalskvaliten, kameran och avsaknaden av MMS. Det är en jäkligt bra mediaspelare och surfplatta, och så kan man ringa på den.
Personligen vill jag ha en telefon som främst går att ringa med så jag håller mig till en normal lur så länge.
av Robsarve, onsdag 08 oktober 2008 kl 09:09
jonasn
Nope: Vad gör du här då? Håll dig till IDG i stället för att vara här och gnälla.
av jonasn, onsdag 08 oktober 2008 kl 09:24
spanarn
För min del handlar ALLT om interfacet, det är därför jag som generellt är generellt anti-apple ändå inte ser ett enda alternativ till iphone på hela marknaden, än. Men det glädjer mej att se att vissa tillverkare börjar lära sig, men det är oceaner av tröghet att övervinna innan dom fattar galoppen som apple nailade på första försöket.

Så för min del får gärna alla telefoner jämföras mot iphone för att se om dom har nåt att komma med. Jag struntar verkligen i höga hårdvaru-specs så länge det känns knöligt att använda funktionerna. Känslan i iphone är helt enkelt framtid, känslan i allt annat är bara det gamla vanliga.
av spanarn, onsdag 08 oktober 2008 kl 09:41
Freddo
robsarve: Tack för ett av de mer genomtänkta och vettigaste inläggen hittills! Det mest lustiga är väl hopen av gnälliga mac-anhängare som skriker högt om plagiat så fort något liknar iPhone, och att samma skara skriker lika mycket när det inte gör det.
av Freddo, onsdag 08 oktober 2008 kl 10:20
Slowmove
När ska folk inse att det är totalt onödigt och klanka på iphone eller "iphone-killers" bara för vad de är. Konkurrens är bra och detta är ett relativt nytt segment bland telefoner (konsumentvänliga smartphones).
av Slowmove, onsdag 08 oktober 2008 kl 10:32
Marcus Hansson
"upplösningen gör saker och ting en aning snyggare, det tillför egentligen ingenting"

Exakt vad menas med denna mening?
av Marcus Hansson, onsdag 08 oktober 2008 kl 10:39
BlackSmp
Freddo: För att inte tala om hopen av andra gnälliga typer som skriker högt om att iPhone är väl inte något att jämföra mot så fort någonting jämförs med iPhone;)

Rent allmänt, det finns dessvärre för gott om inlägg av ganska låg kvalitet där man har svårt att acceptera att andra kan komma till en annan slutsats än en själv...

PS: Det är en ganska stor skillnad mellan en iPhone och en mac. (Dessvärre är en skillnad att man kan göra copy&paste på en mac:)
av BlackSmp, onsdag 08 oktober 2008 kl 13:20
Roger Åberg
Marcus Hansson: Den högre upplösningen "används" inte av systemet, så även om vissa saker blir mjukare så får jag som användare inget ut av det. Det spelar ingen roll om upplösningen på en hemsida på telefonen är fantastisk, den är ändå skitliten och svårläst.
av Roger Åberg, onsdag 08 oktober 2008 kl 14:03
Oak
ndg: lol. Mobiltelefonerna har ingenting med Ericsson B aktier, överhuvudtaget. Men sälj dem, om du hade varit smart hade du sålt dem innan dom gick ner 30-40kr på en vecka.
av Oak, onsdag 08 oktober 2008 kl 15:01
LP_MAXI
Ganska fattigt med youtube film. Skaffa egen flashspelare så ser allt mycket proffsigare ut.
av LP_MAXI, onsdag 08 oktober 2008 kl 16:13
NdG
>>Oak,

Jasså så SonyEricsson resultat påverkar inte Ericsson aktien?
Det var ny information! hur kom du fram till det?

Du är medveten om att SonyEricsson är ett joint venture mellan Sony och Ericsson (man får en viss hint i namnet)

Mitt lite vågade antagande var att om X1 floppar kommer det att påverka SonyEricssons resultat, som i sin tur kommer påverka resultatet för bolagets ägare, i detta fall Ericsson. Dåliga nyheter för Ericsson har ofta en ganska negativ inverkan på aktiekursen och därigenom på den lilla Ericsson B post jag innehar.
Hänger du med?

Men nu säger du att det inte alls är så, Goda nyheter!

av NdG, onsdag 08 oktober 2008 kl 18:52
Pippo
Pinsam recension, minst sagt. Usel svenska och en jävla massa tjat om iFÅNE. Du kan väl ändå försöka att vara objektiv, eller är det för mycket begärt?
av Pippo, onsdag 08 oktober 2008 kl 20:27
Danneman
Jag håller verkligen med om att Ifjåne är bättre än en gråsten.
Titta bara på denna länk så förstår ni vad jag menar.

www.eatliver.com
av Danneman, onsdag 08 oktober 2008 kl 21:12
Bradley
NDG. mobil sidan är en fjärt i rymden för ericsson!
av Bradley, onsdag 08 oktober 2008 kl 23:19
NdG
Bradley
SE omsätter och har anställda i runda slängar 10% av vad Ericsson gör/har, rätt stor fjärt i rymden isåfall
av NdG, onsdag 08 oktober 2008 kl 23:38
BlackSmp
Personligen så har jag alltid tyckt att om du klagar på någons språkbehandling så bör du se till att du själv skriver oklanderligt...

Sedan så tror jag att en opartisk recension är en omöjlighet. En recension bygger per definition på "tyckande" och åsikter. Det är just åsikterna som är det som är intressant i en recension.
av BlackSmp, torsdag 09 oktober 2008 kl 06:34
isbric
Jag uppskattar recensionen starkt, dock så är även jag sugen på att veta mer om det faktiska användandet av des andra funktioner osv.
Då det uppenbarligen är tänkt att göra mer än att ringa och smsa med telefonen så är även det intressant.

Jag kan inget om vilka operativ som är vanliga bland så kallade smartphones men vilket vill man ha?
för mig som inte kan något om dem redan existerande och är pillig skulle det uppskattas om man helt kunde flasha om med ett eget os, alt ha ett strippat grund os som tillåter java applikationer så att man kan göra det man vill osv.

Till sist, med den lilla informationen man nu har om HTC Tusch HD vad skulle du säga största skillnaden mellan dessa är?
Vill man ha en fet lur men inte riktigt gillar iphone eller en slö icke fungerande tusch screen hantering med X1 vad ska man titt på då?
av isbric, torsdag 09 oktober 2008 kl 09:43
ReQuaker
........Nöjd med min Touchwiz, bra mycket mindre också.
av ReQuaker, torsdag 09 oktober 2008 kl 20:08
downtownoslo
Sjukt nöjd med min HTC Touch Diamond.. Det folk skrivit tidigare om att den är obrukbar utan stylus är rent bullshit, beror helt på hur du konfigurerar den och hur duktig du var när du justerade in skärmen. Har haft den några månader och tagit fram stylusen 2 ggr - då under tiden jag höll på att vänja mig till telefonen.. Touch Pro'n är också en riktigt härlig telefon, hoppas bara på att HTC kommer ut med ROM-uppdatering till den inom kort.

Testade X1 (engelska versionen, då jag bor i Oslo) igår - tyckte inte den var speciellt bra. Det Touch Pro gör bättre är:
1. Det finns klassiskt nummertangentbord för oss som faktiskt gillar T9 och har för stora fingrar för iPhone/X1's qwerty-tjaffs.
2. Enklare interface, Sony Ericssons panels var inget att hänga i granen.
m.m.

Är faktiskt mycket mer för windows mobile än iPhone, trots att jag är Mac-fanatiker. WM ger dig fler möjligheter.. Tomtom på min Diamond med POI's för bl.a. fartkameror, både walk och drive modus etc. får iPhonens, Nokias mfl's maps-upplägg att framstå totalt värdelösa.
av downtownoslo, onsdag 15 oktober 2008 kl 21:02
downtownoslo
Glömde nämna att touch pro har en fjärde rad med siffror på det utfällbara tangentbordet också.
av downtownoslo, onsdag 15 oktober 2008 kl 21:06
Bobban
Håller inte med en procent utav denna recension. Precis fått mitt exemplar och är riktigt riktigt nöjd med den.
av Bobban, torsdag 25 december 2008 kl 13:51
Kommentera artikeln