34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Google avslöjar allvarlig säkerhetslucka i iOS
Riktigt allvarlig till och med

Google avslöjar allvarlig säkerhetslucka i iOS

Säkerhetsexperter från Googles Project Zero säger att de har identifierat en rad olika webbplatser som har hackat iPhone-telefoner i flera år. Detta har de gjort via en tidigare okänd säkerhetslucka.

Tydligen ska det räcka att man besöker webbplatsen för att servern skulle ge sig på telefonen för att installera den illvilliga mjukvaran. Denna mjukvara kunde sedan stjäla filer och ladda upp platsdata i realtid. Mjukvaran kunde också få tillgång till lösenord, kontakter och krypterade chattar.

Via ett blogginlägg meddelar man att tusentals besökare drabbades av dessa cyberattacker varje vecka och att det är något som pågått i flera år.

Tydligen förmedlade Google detta till Apple redan under början av året och Apple ska ha varit snabba med att fixa säkerhetsluckan i det tysta. Hade man nu mot förmodan fått denna illvilliga kod på telefonen så försvann den igen när man startade om telefonen.

Om nu Project Zeros fynd är så allvarligt som de beskriver kan detta vara en av de största kända cyberattackerna någonsin mot iOS.

Mobil, iOS, Google, Project Zero, Apple, iPhone Tack till mrKlee
51.6° 0 Frode Wikesjö Frode Wikesjö
lör. 31 aug 2019, 15:00
51.6°
0

Google avslöjar allvarlig säkerhetslucka i iOS

Riktigt allvarlig till och med