37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Google fimpar Nearby-funktionen i Android Positionsfunktion ledde till för mycket spam
Google fimpar Nearby-funktionen i Android
Foto: Eduardo Woo

Google har meddelat att man skrotar funktionen "Nearby Notifications" i Android då den inte verkar ha varit särskilt uppskattad av användare.

Tanken bakom funktionen var att användare skulle kunna bli upplysta om var det fanns wifi, platsbaserade appar, erbjudande, rabatter och annat beroende på var användaren befann sig. Tyvärr visade det sig att funktionen oftast användes för att skicka ut mer eller mindre spam-meddelanden när Android-användare passerade olika ställen.

6 december kommer Google att stänga av Nearby Notifications i Android.

Mobil, Android, google, nearby, hejdå, spam
Android börjar rekommendera appar beroende på var du är För reseguider och annat Android introducerar nu en ny funktion som man kallar för "Nearby" som ska försöka underlätta saker för användaren beroende på var den befinner sig. Bland annat kommer telefonen att kunna rekommendera appar beroende på var man befinner sig. Det innebär att man till exempel kanske blir rekommenderat en guideapp över Stockholm när man landar på Arlanda eller som det i det konkreta exemplet ovan rekommenderas United Airlines underhållningsapp när man väntar vid gaten. Nearby kommer även känna av om telefonen är i närheten av till exempel en Google Cast eller en Android Watch och om så är fallet så visas en genväg till inställningar för dessa direkt på låsskärmen. Tumnagel
36.5°
0
46.0° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
fre. 26 okt 2018, 09:30
Google fimpar Nearby-funktionen i Android Positionsfunktion ledde till för mycket spam
46.0°
0