4 i dag 34 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
iPhone XR hade kunnat bli en folktelefon

iPhone XR hade kunnat bli en folktelefon
Men priset är för högt

När Apple presenterat iPhone XS och iPhone XS Max i dag så kom det en tredje - "budget"-luren iPhone XR. Här har man kombinerat en iPhone 8 med en iPhone X och fått något som skulle kunnat bli en folktelefon.

Till skillnad mot XS är XR byggd i aluminium. Det ger en annan känsla på gott och ont. Telefonen känns lättare, även fast den inte är det. Känslomässig synvilla eller vad man ska säga. Telefonen känns mjukare och lenare än stålet, men inte lika lyxig.

På baksidan är det som sagt väldigt mycket iPhone 8. Jag har väl aldrig varit stort fan av färg bakom glas (färgad aluminium är så mycket snyggare) men att det kommer ett gäng färger till denna i år är ändå roligt. Blir lite mer personligt. Men som sagt, har du sett en iPhone 8 har du sett denna.

På framsidan är det iPhone X som gäller - men bara nästan. Ramen runt skärmen är betydligt tjockare och man får inte riktigt den sköna känsla som man får med iPhone X. Jag tror dock inte att de flesta kommer att bry sig nämnvärt om detta. Jag tror inte heller att folk kommer att bry sig om att det är en LCD istället för OLED-skärm eller att upplösningen är rätt trist i dagens läge, men fullt tillräcklig.

Vad folk kommer att bry sig om är priset. Telefonen känns inte alls billig men samtidigt inte heller superpremium. Den amerikanska prislappen på 749 dollar är helt rimlig för vad man får, på insidan är det ju samma A12-chip som i XS. Men när prislappen i Sverige hamnar på 9.495 kronor känns det här som en telefon som kommer att få det svårt i Sverige. Hade den kostat 7.495 kronor hade den sålt som smör.

Apple har alltså valt att "spara" på saker som folk inte bryr sig om. Synd att inte priset blev där efter.

Mobil, Feature, iPhone xr
10.8° 0 Roger Åberg Roger Åberg
tors. 13 sep 2018, 02:05
10.8°
0

iPhone XR hade kunnat bli en folktelefon

Men priset är för högt