11 i dag 41 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Så fungerar svepningar i iOS och Android Pie Vi gillar!
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Så fungerar svepningar i iOS och Android Pie

Vi fick ett liten förfrågan om hur de där svepningarna i iOS och Android Pie fungerar och det är så klart ingen självklarhet om man inte själv har provat dem. Principen är densamma på båda operativsystemen, om man sveper nerifrån och upp så kommer man hem. Sveper man nerifrån och upp men pausar i mitten så får man upp de appar som är öppna just nu, eller senaste apparna snarare. Härifrån kan man också döda appar.

Sen har de lite olika godbitar. I båda systemen kan man växla till senaste appen men man gör det lite olika. I Android kan man kopiera text i senaste-apparna-läget och i iOS får man fram inställningarna genom att svepa från toppen.

Man vänjer sig förvånansvärt snabbt och när man har smakat på detta vill man absolut inte ha en fysisk hemknapp längre. Inte jag i alla fall.

Mobil, Android, android pie, iOS 12
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Så fungerar svepningar i iOS och Android Pie
Den klassiska Android-navigeringen är död Tack för allt! Pixel 3 och Android P bjuder på ett nytt sätt att navigera. Borta är den klassiska Android-raden med de tre knapparna. Till en början fanns den där som hårdvaruknappar, Apple hade sin ensamma hemknapp och Android sina tre. Fanboys från båda läger slogs om vilket sätt som var bäst, var tillbaka-knappen genial eller idioti? Med tiden slutade de där tre Android-knapparna vara hårdvara utan fanns längst ner på skärmen. De tog upp skärmyta, men försvann när man kollade på film så det gjorde inget. Sen kom iPhone X och hemknappen var ett minne blott, den där knappen som hade varit en trygghet för alla iOS-användare. Det visade sig vara något som man vande sig av med otroligt snabbt och svepningarna blev snabbt något som kopierades av Xiaomi och OnePlus, något jag som kör OnePlus också är glad över. Sen kom alltså Android P med inbyggt stöd för svepningar och nu är Pixel 3 här som bara har detta sätt att navigera på. I en tweet säger nu Google själva att detta är det normala sättet att navigera för alla Android-telefoner i framtiden, alltså inte bara för Pixel 3. Så hejdå till de tre knapparna och tack för allt! Tumnagel
35.1°
0
40.2° 0 Roger Åberg Roger Åberg
ons. 10 okt 2018, 21:04
Så fungerar svepningar i iOS och Android Pie Vi gillar!
40.2°
0