34 i dag 12 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!

Samsung har gjort en okrossbar skärm
OLED med hård plast framför

Samsung har gjort en okrossbar skärm
Foto: Pexels

Innan iPhone var i princip alla mobilskärmar av plast. Den första iPhone som visades upp hade också en plastskärm, men när den kom i produktion hade den byts ut till en skärm av glas. Och sedan dess har miljarder mobiler gått sönder. Anledningen till att glas ändå har varit bättre är att ytan inte repas så lätt, vilket gör att man kan se det som visas på skärmen utan att ha repor framför. Tills den går sönder då.

Nu berättar Samsung Display att man har tagit fram en skärm som de påstår är okrossbar. Skärmen är tänkt att användas till mobiler, men även till skärmar i bilar, bärbara spelkonsoler och tablets.

Skärmen är en OLED-skärm som är flexibel.

– The fortified plastic window is especially suitable for portable electronic devices not only because of its unbreakable characteristics, but also because of its lightweight, transmissivity and hardness, which are all very similar to glass.
Hojung Kim, general manager of the Communication Team, Samsung Display Company.

Enligt Samsung ska alltså skärmen ha en hårdhet som är att jämföra med glas vilket låter som det bästa av två världar. Skärmen har tappats från 1,2 meters höjd 26 gånger i olika vinklar och klarat sig utan skada. Man har även testat att tappa den från 1,8 meters höjd och även då ska skärmen vara skadefri.

Missa för övrigt inte filmen nedan.

Mobil, Samsung, samsung display, skärm, okrossbar
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Samsung har gjort en okrossbar skärm
53.8° 0 Roger Åberg Roger Åberg
tors. 26 jul 2018, 09:45
53.8°
0

Samsung har gjort en okrossbar skärm

OLED med hård plast framför