11 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Samsung vill stoppa Ericsson i USA Lackar ur för att Ericsson har stämt dem
Samsung vill stoppa Ericsson i USA

I början av månaden så sökte Ericsson importförbud av vissa Samsung-produkter i USA på grund av att Ericsson anser att Samsung gör intrång på deras patent. Nu kontrar Samsung med att försöka stoppa Ericssons produkter i USA.

Upprinnelsen till det hela är att Ericsson under två år har förhandlat med Samsung om att få betalt för två så kallade FRAND-patent som Ericsson har men Samsung har hårdnackat motsatt sig att betala. Till slut såg Ericsson ingen annan utväg än att stämma Samsung i USA och några veckor efter det så ansökte man även om importförbud för bland annat Samsungs Galaxy S III, Galaxy Note, Galaxy Tab 7.7 samt ett gäng tv-apparater.

Samsung hävdar nu att Ericsson att gör intrång på några av deras patent, oklart vilka, och vill därför ha ett importförbud av Ericsson-produkter i USA. Det här lär väl inte vara något som löser sig i brådrasket så vi lär nog återkomma till det fler gånger men det ser hur som helst ut som om Samsung har gett sig in i ytterligare en segdragen patenthärva.

Mobil, Business, samsung, ericsson, juridik, patent
Ericsson söker importförbud på samsungprodukter Samsung har vägrat betala licensavgifter för Ericssons patent Här om veckan så stämde Ericsson Samsung då de ansåg att Samsung bryter mot två av deras FRAND-patent men vägrar att betala för sig. Ericsson har försökt att förhandla med Samsung i två år men har nu tröttnat och stämde därför det Sydkoreanska företaget. Enligt Ericsson så har Samsung fått exakt samma pris som alla deras konkurrenter betalar men Samsung har sagt nej till det. Samsung säger dock att Ericsson nu vill ha mer pengar för samma patent som Samsung har licensierat tidigare. Nu kommer del två i det hela och det betyder att Ericsson tar i med hårdhandskarna, de vill stoppa Samsung från att sälja ett antal produkter i staterna. De har ansökt om att få till ett importstopp på bland annat Galaxy S III, Galaxy Note, Galaxy Tab 7.7 samt ett gäng tv-apparater. Patenten som Ericsson inte lyckats få Samsung att betala för rör kommunikation över radiovågor och inkluderas i bland annat standarder för 802.11, GSM, EDGE, LTE med flera. Tumnagel
43.9°
0
Ericsson stämmer Samsung Anser att Samsung ej vill göra rätt för sig Det verkar som om vi har ytterligare en patenthärva på ingång då svenska Ericsson stämmer sydkoreanska Samsung i en amerikansk domstol. Ericsson anser att Samsung använder sig av Ericsson-patenterad teknik utan att betala för sig. Det handlar om så kallade FRAND-patent [wiki] och Ericsson säger att man har förhandlat med Samsung i två år för att få till en uppgörelse men då detta misslyckats ser man nu ingen annan utväg än att stämma Samsung för att få den ersättning som man anser att man har rätt till. I ett uttalande så säger Ericsson bland annat: "The dispute concerns both Ericssonx27s patented technology that is essential to several telecommunications and networking standards used by Samsungx27s products as well as other of Ericssonx27s patented inventions that are frequently implemented in wireless and consumer electronics products" Ericsson har inte förekommit i särskilt många patentmål den senaste tiden om man jämför med många andra företag inom telekom-industrin så jag antar att det här inte ser särskilt positivt ut för Samsung som är inblandade i en hel del andra pågående patentmål där det mot Apple antagligen är det mest uppmärksammade. Tumnagel
40.6°
0
30.2° 0 Wille Wilhelmsson Wille Wilhelmsson
ons. 26 dec 2012, 10:54
Samsung vill stoppa Ericsson i USA Lackar ur för att Ericsson har stämt dem
30.2°
0