41 i dag 37 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Tredjepartsskärmar obrukbara efter iOS-uppdatering Frågan är vems fel det är
Tredjepartsskärmar obrukbara efter iOS-uppdatering

Apple vill så klart att man ska använda dem, eller en auktoriserad verkstad, när man lagar sin telefon. Man ska också använda originaldelar. Men om man gör det kan det bli lite dyrt, eller rättare sagt väldigt dyrt.

För de med en iPhone 8 som inte har velat betala dyra pengar till Apple när deras skärmar har gått sönder är det inte så roligt efter den senaste uppdateringen av iOS 11.3. Om man har använt en skärm från en tredjepartstillverkare fungerar den inte längre, enligt rapporter till The Motherboard. Eller de lyser och visar saker, men touch fungerar inte vilket lite förstör saken med att ha en smartphone.

Om detta beror på att Apple aktivt har sett till att dessa skärmar slutar fungera eller om tredjepartstillverkarna från början har fulhackat och att detta fulhack numera inte längre fungerar är oklart.

Personligen är jag dubbel kring detta. Jag förstår verkligen att Apple vill ha koll på vem som gör delar till deras telefoner och att de följer någon sorts standard. Om det inte fungerar som det ska efter en uppdatering får ju Apple skit oavsett om det är deras saker eller inte. Samtidigt så ska tillverkare i högsta möjliga mån göra det enkelt, billigt och bekvämt för användarna att reparera sina saker så att de kan få leva länge.

Mobil, Apple, iPhone 8, tredjepart Tack till Anton
15.1° 0 Roger Åberg Roger Åberg
tis. 10 apr 2018, 16:49
Tredjepartsskärmar obrukbara efter iOS-uppdatering Frågan är vems fel det är
15.1°
0