18 i dag 44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Vivo visar också upp telefon utan in- eller utgångar Har fingeravtrycksläsare över nästan hela skärmen
Bild till artikel

Vivo har visat upp en telefon som inte har några in- eller utgångar. Känns det igen? Japp, Meizu släppte sin telefon bara häromdagen. Men Vivo Apex 2019 är bara ett koncept, till skillnad mot Meizu Zero som faktiskt verkade som en riktig produkt.

Vivo Apex 2019 laddas genom en magnetisk kontakt på baksidan. Varför man vägrar vanlig trådlös laddning är oklart, men den magnetiska kontakten ska även klara dataöverföring. Hur ofta man nu gör det med sladd. Fingeravtrycksläsaren ska vara större än tidigare och enligt Vivo i princip täcka hela skärmen. På insidan hittar vi Snapdragon 855 och 12 GB RAM.

Den här utvecklingen är intressant. Just nu är det kanske inte optimalt, men en telefon utan fysiskt SIM-kort (även om denna har detta), utan USB-C, utan hörlursutgång osv kan ju faktiskt få plats med annan teknologi.

Och just ja, selfiekameran verkar vara borta.

swedroid.se Mobil, Vivo, apex
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till Vivo visar också upp telefon utan in- eller utgångar
Den här mobilen har inga in- eller utgångar alls Inte ens högtalare eller knappar! Meizu har släppt en riktigt intressant telefon som de kallar för Zero. Telefonen har inga in- eller utgångar alls, inga knappar, inga högtalare, ingen plats för SIM-kort och så vidare. Om det var "bold" att våga ta bort hörlursutgången är det här verkligen nästa steg. Två små hål finns. En för att kunna starta om telefonen och en är en mikrofon. Skärmen ska på något sätt fungera som en stor högtalare, men man kanske helst använder bluetooth-högtalare. Laddar gör man trådlöst, och det går fort (18W). Knappar finns som sagt inte, men man kan trycka på sidan för att väcka telefonen eller justera volymen. Eftersom det inte finns så många ställen att läcka in vatten på är telefonen IP68-klassad. Hur bra detta kommer att fungera i praktiken återstår att se, men ett helt klart intressant grej! Tumnagel
53.2°
0
42.3° 0 Roger Åberg Roger Åberg
fre. 25 jan 2019, 08:45
Vivo visar också upp telefon utan in- eller utgångar Har fingeravtrycksläsare över nästan hela skärmen
42.3°
0