19 i dag 45 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
Windows Mobile 6.5 en parantes i historien Här finns inget att se, cirkulera
Windows Mobile 6.5 en parantes i historien

Kom just från lanseringen av Windows Phone, Windows Mobile 6.5 och lite ny hårdvara med just WM 6.5. Det var en smula intressant att se Sony Ericsson Xperia 2 och väldigt intressant att se HTC HD2. Men Windows Mobile 6.5 känns verkligen som en parantes i historien.

Tidigare i dag så läste jag den här hårda sågningen hos Gizmodo och den är känns helt korrekt.
gizmodo.com

Hittade också en ännu hårdare sågning från MobileCrunch.
www.mobilecrunch.com

Hur mycket Microsoft än säger att de gjort om hela systemet från grunden och anpassat det för touch så stämmer det inte. Hur mycket man än säger att allt är fantastiskt så är det inte det. WM 6.5 är en sminkad och mindre uppdatering av 6.1. Och det pinsamma i den här historien är att HTC's sminkning är betydligt bättre och snyggare.

Samtidigt så ligger WM 7 runt hörnet och Zune HD (som ska ha bättre webbläsare än WM 6.5) har fått riktigt bra kritik så Microsoft kan komma tillbaka, men WM 6.5 är inget att hetsa upp sig över.

Det som är intressant är att Microsoft, i alla fall i Sverige, verkar ha förstått att det inte räcker med Exchange-stöd och ett fysiskt tangentbord för att sälja telefoner. Det är mycket snack om en telefon som fungerar för alla tillfällen i livet (samtidigt som man med sina partners visade upp en hel drös modeller i dag), användbarhet och att deras App Store som heter Marketplace är väldigt viktig och det centrala i telefonen.

250 program kommer att finnas i Marketplace från starten, det vill säga nu. I Sverige visas för tillfället endast gratis-appar, i november kommer Marketplace i gång på riktigt och då kommer telefoner med WM 6.1 att kunna börja köra Marketplace och även köpe-appar kommer att kunna hitta ut. 100 000 utvecklarkit ska ha laddas ner, men Microsoft verkar ha svårt att locka utvecklarna.

Man kommer i november att kunna gå in på andra länders Marketplace för att ladda ner lokala appar. Lite konstigt men varför inte. En bra sak för oss användare är att man har 24 timmars ångerrätt. Jag kan alltså ladda ner, testköra och lämna tillbaka. Bra för oss som sagt, men ohett för utvecklare.

Nä, WM 6.5 borde ha lanserats förra året och i dag borde vi ha fått WM 7.

(Ja, de körde den galna reklamfilmen för Windows 1. Se den efter hoppet.)

Mobil, Appar, windows mobile

Läs mer
37.2° 0 Roger Åberg Roger Åberg
tis. 6 okt 2009, 17:37
Windows Mobile 6.5 en parantes i historien Här finns inget att se, cirkulera
37.2°
0