44 i går s Logga ut Logga in Skaffa Premium!
3D Vision hack ger dig 2D av 3D Kan göra två filmer på samma skärm samtidigt möjligt
Ingen video laddad. Detta kan bero på adblocker.
Försök igen
Video till 3D Vision hack ger dig 2D av 3D

3D har varit ett hett samtalsämne under året och flera tillverkare börjar släppa bärbara datorer med 3D-funktion, både de som kräver aktiva och passiva glasögon.

Nvidia var det företag som först började driva 3D-trenden på senare år och har haft sina 3D Vision-glasögon ute ett tag. De visade upp tekniken redan under 2009 och försökte att göra en stor grej av det under Computex förra året.

Nu visar Nvidia upp ett annat användningsområde för skärmar som är kompatibla med företagets 3D Vision-glasögon, nämligen Stereoscopic display sharing. Det betyder alltså att en skärm som klarar av att visa bilder med minst 120 Hz kan visa två helt olika videoströmmar som sedan anpassas till glasögonen så att man bara ser en av dem i 60 Hz. Normalt skapas ju 3D-bilder genom att utesluta bilder från vardera öga med 60 Hz.

Det här handlar alltså inte om 3D men att man med tekniken som används för att visa 3D-material kan visa upp två stycken 2D-strömmar samtidigt på samma skärm. Inlägget i Nvidias blogg är dock först och främst till för att ge de som inte kan se 3D en möjlighet att ändå titta på film med familjen och motta enbart en videoström och få en vanlig 2D-bild.

För att göra det hela möjligt kräver det dock att man modifierar glasögonen så att båda ögonen blinkar samtidigt istället för om vartannat.

3dvision-blog.com PC, Hårdvara, Nvidia, 3D Vision Via Engadget
38.1° 0 Samuel Paulsson Samuel Paulsson
tis. 3 aug 2010, 17:31
3D Vision hack ger dig 2D av 3D Kan göra två filmer på samma skärm samtidigt möjligt
38.1°
0